MicroKorg - czy da się grać na kilku kanałach na raz

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
cuba22
MicroKorg - czy da się grać na kilku kanałach na raz

Post autor: cuba22 » poniedziałek 16 sty 2012, 02:05

Witam.

Czy jest to możliwe ?? Jak tak to jak to zrobić bo za cholerę nie mogę spobie z tym poradzić. Wiemże jest coś takiego ja multi-traking w korgu ale jak skonfigurować żeby grał w tym trybie.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
preceli

Re: MicroKorg - czy da się grać na kilku kanałach na raz

Post autor: preceli » poniedziałek 16 sty 2012, 08:07

...Czy jest to możliwe...

Przy maks. polifonii 4-głosowej byłoby conajmniej dziwne gdyby był to rasowy multitimbral. Może natomiast grać jedną z dwóch lub dwoma barwami jednocześnie na tym samym kanale MIDI (Timbre Select - CC#95).
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.

cuba22

Post autor: cuba22 » wtorek 17 sty 2012, 14:48

......Czy jest to możliwe...

Przy maks. polifonii 4-głosowej byłoby conajmniej dziwne gdyby był to rasowy multitimbral. Może natomiast grać jedną z dwóch lub dwoma barwami jednocześnie na tym samym kanale MIDI (Timbre Select - CC#95)....

no fakt tak można ale nie o to mi do końca chodziło jednak tylko o to czy np bass może lecieć na kanale 1 a na kanale 2 pady itd ... ?? Bo z tego co próbuje ustawić to nie da rady albo ja coś źłe robie

Awatar użytkownika
preceli

Post autor: preceli » wtorek 17 sty 2012, 16:42

...no fakt tak można ale nie o to mi do końca chodziło jednak tylko o to czy np bass może lecieć na kanale 1 a na kanale 2 pady itd ... ? Bo z tego co próbuje ustawić to nie da rady albo ja coś źłe robie...

Kolego, usiądź sobie gdzieś w spokoju na ogonie i przeczytaj jeszcze raz (tym razem ze zrozumieniem tekstu) to, co do Ci odpisałem poprzednio.
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.

cuba22

Post autor: cuba22 » wtorek 17 sty 2012, 18:09

......no fakt tak można ale nie o to mi do końca chodziło jednak tylko o to czy np bass może lecieć na kanale 1 a na kanale 2 pady itd ... ? Bo z tego co próbuje ustawić to nie da rady albo ja coś źłe robie...

Kolego, usiądź sobie gdzieś w spokoju na ogonie i przeczytaj jeszcze raz (tym razem ze zrozumieniem tekstu) to, co do Ci odpisałem poprzednio....

Ok już rozumiem po co te nerwy ??

ODPOWIEDZ