CREAMWARE SONIC CORE
Jaką najniższą latencję uzyskaliście
Czy przewody symetryczne są zamienne z zwykłymi
Czy ktoś z was uruchamiał wyjście cyfrowe koaksjalne
PS.
Jeżeli moderator znów skasuje mój post, mógłby łaskawie napisać dlaczego ?
Re: CREAMWARE SONIC CORE
Zadajesz debilne pytania dlatego...
1.zależy od sprzetu - na nowym udać się może uzyskać bardzo niska ale niekoniecznie
2.poczytaj o różnicach bo pytasz się nie mając pojecia o co w tym chodzi
3.jesli tak to co?jest to ma działać i tyle na parametrach do jakich zostało stworzone
Karty creamvare pulsar były sprzedawane w dwóch wersjach z kablami XLR i niesymetrycznymi.
Karty wyglądały elektronicznie identycznie, nawet w instrukcji piszą o kablu standartowym i XLR-ach
"Kabelpeitsche Pulsar Standart"
"Pulsar Plus verfugt uber ......."
Karty dzwiękowe Creamvare niestety tym się szczycą że za każdy dodatek się płaci, jest ich sporo ale w zamian dostaje się znakomity produkt.
Drivery na nowszy sytem jest płatny !
W podstawowym opragramowaniu WE/WY ADAT chyba nie działają na 100% itd.
WE/WY symetryczne w karcie mogą być programowo zablokowane, więc chociaż kable są identycznie nie będą działały !
Cyfrowe wejście coaksalne u mnie działa, natomias wejście nie ma prawa działać (Zbynio nie będę Ci tłumaczył dlaczego gdyż i tak nie zrozumiesz.)
Dlatego moje pytanie czy u posiadaczy kart creamware "np.w każdej wersji" wyjście cyfrowe koaksjalne działa.
Nie będę się rozpisywał ale kolego niska latencja tylko w teorii się sprzydaje i jest "punktem wyjścia" Od czego latencja zależy dobrze wiem.W rzeczywistości niskiej latencji i tak się nie ustawia gdyż w zależności od tego co będziemy robic w programach, jakich i ilu efektów używali.Latencję musimy ustawić z rezerwą.
Najwydajniejszy komputer i najlepsza karta dzwiękowa nie pomoże w niskiej latencji, jeżeli bedziemy np. nagrywali kilkadziesiąt ścieżek używali wielu efektów na kanał i korzystali np. z programowych syntezatorów itd.
Moje pytanie brzmiało jaką najnizszą latencję udało się uzyskać a nie od czego zależy.
PS
Zbynio debilne odpowiedzi udzielasz TY mózg też został tak stworzony aby pomysleć dlaczego ktoś zadaje pytania
dla Ciebie byż może nielogiczne i głupie.
Posiadasz kartę Creamware ? czy udajesz "mądrego" który próbuje "błysnąć wiedzą".Jaka jest róznica między symetrycznymi WE/WY a zwykłymi dobrze wiem.TY chyba pojęcia nie masz i na oczy nie widziałeś karty Creamware jakbyś miał zrozumiałbyś sens mojego pytania.
...
Zadajesz debilne pytania dlatego...
1.zależy od sprzetu - na nowym udać się może uzyskać bardzo niska ale niekoniecznie
2.poczytaj o różnicach bo pytasz się nie mając pojecia o co w tym chodzi
3.jesli tak to co?jest to ma działać i tyle na parametrach do jakich zostało stworzone...
Sam sobie odpowiedziałeś :)
Uzytkowników za wielu pewnie nie ma więc polecam forum creamware - co z tego że po rusku :)
Aha połączenie symetryczne raczej działa na 100% bo nie sądzę by chciało im się robić odpowiednie układy do blokowania - co najwyżej poziom możesz mieć konsumencki (czyli -10dB)
Co do ADAT to po czym sądzisz że nie działa?sprawdzałeś z jakimś urządzeniem?
ps.odpowiedzi udzieliłem jak najbardziej poprawne - to że ludzie z creamware to cwaniaki to już nie moja wina i nic na to nie poradzę że dają coś co blokują
To cwaniactwo nie dotyczy tylko creamware tylko prawie każdej dziedziny produkcyjnej najprostszym przykładem to producenci TV ( blokada programowa bardzo wielu funkcji w tańszych modelach)
Kable może wyglądają identycznie ale wystarczy że będą podlutowane w inne piny w gnieżdzie.
Normalny - masa i sygnał XLR dea sygnały różnicowe sygnały + - i masa.
Najprościej pożyczyć kable i sprawdzić ale nie znam nikogo kto by w domu posiadał taką kartę a ze studia nie ma szans raczej pożyczyć.
Ogólnie wygląda na to że powinno się dać zmienić na XLR ale zanim zacznę manipulację lutownicą chyba warto zapytać ? być może że również brakuje pewnych układów scalonych ale to też nie problem.
Problemem może być - 10 dB
PS
Możesz podać link do forum creamware po "Rusku"
Cyfrowe wejście coaksalne u mnie działa, natomias wejście nie ma prawa działać (Zbynio nie będę Ci tłumaczył dlaczego gdyż i tak nie zrozumiesz.)
Fakt, to dosc trudno zrozumiec
...
Fakt, to dosc trudno zrozumiec
...
Czyżby jakaś tajemna wiedza? :)
...
Fakt, to dosc trudno zrozumiec ...
Kolego jezeli znasz się na elektronice, posiadasz creamwara i chcesz to ci wytłumaczę dlaczego wyjście cyfrowe nie ma prawa działać, jak nie to szkoda mojego tłumaczenia.
Dlatego pytanie zadałem do posiadaczy kart creamware , a za porady techniczne od osób którzy na oczy nie widzieli tej karty to z całym szacunkiem dziękuję.
"jesli tak to co? jest to ma działać i tyle na parametrach do jakich zostało stworzone"