CREAMWARE SONIC CORE

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
cream
CREAMWARE SONIC CORE

Post autor: cream » sobota 14 sty 2012, 21:52

Czy ktoś z Was posiada kartę muzyczną powyższej firmy ?

Jaką najniższą latencję uzyskaliście
Czy przewody symetryczne są zamienne z zwykłymi
Czy ktoś z was uruchamiał wyjście cyfrowe koaksjalne

PS.
Jeżeli moderator znów skasuje mój post, mógłby łaskawie napisać dlaczego ?

Zbynia

Re: CREAMWARE SONIC CORE

Post autor: Zbynia » niedziela 15 sty 2012, 00:31

Zadajesz debilne pytania dlatego...

1.zależy od sprzetu - na nowym udać się może uzyskać bardzo niska ale niekoniecznie

2.poczytaj o różnicach bo pytasz się nie mając pojecia o co w tym chodzi

3.jesli tak to co?jest to ma działać i tyle na parametrach do jakich zostało stworzone

cream

Post autor: cream » niedziela 15 sty 2012, 09:57

Karty creamvare pulsar  były sprzedawane w dwóch wersjach z kablami XLR i niesymetrycznymi.

Karty wyglądały elektronicznie identycznie, nawet  w instrukcji  piszą o kablu standartowym i XLR-ach

"Kabelpeitsche Pulsar Standart"

"Pulsar Plus verfugt uber ......."

Karty dzwiękowe Creamvare niestety tym się szczycą że  za każdy dodatek się płaci, jest ich sporo  ale w zamian  dostaje się znakomity produkt.

Drivery na nowszy sytem jest płatny !

W podstawowym opragramowaniu WE/WY ADAT chyba nie działają na 100% itd.

WE/WY symetryczne w karcie  mogą być programowo zablokowane, więc chociaż kable są identycznie nie będą działały !

Cyfrowe wejście coaksalne u mnie działa, natomias wejście nie ma prawa działać (Zbynio nie będę Ci tłumaczył dlaczego gdyż i tak nie zrozumiesz.)

Dlatego moje pytanie czy u posiadaczy kart creamware "np.w każdej wersji" wyjście cyfrowe koaksjalne działa.

Nie będę się rozpisywał ale kolego niska latencja tylko w teorii się sprzydaje i jest "punktem wyjścia" Od czego latencja zależy dobrze wiem.W rzeczywistości niskiej latencji i tak się nie ustawia gdyż w zależności od tego co będziemy robic w programach, jakich i ilu efektów  używali.Latencję musimy ustawić z rezerwą.

Najwydajniejszy  komputer i najlepsza karta dzwiękowa nie pomoże w niskiej latencji, jeżeli bedziemy np. nagrywali kilkadziesiąt ścieżek używali wielu efektów na kanał i korzystali np. z programowych syntezatorów itd.

Moje pytanie brzmiało jaką najnizszą latencję udało się uzyskać a nie od czego zależy.

PS

Zbynio debilne odpowiedzi udzielasz TY mózg też został tak stworzony aby pomysleć dlaczego ktoś zadaje pytania dla Ciebie byż może nielogiczne i głupie.

Posiadasz kartę Creamware ? czy udajesz "mądrego" który próbuje "błysnąć wiedzą".Jaka jest róznica między symetrycznymi WE/WY a zwykłymi dobrze wiem.TY chyba pojęcia nie masz i  na oczy nie widziałeś karty Creamware jakbyś miał  zrozumiałbyś sens mojego pytania.

...
Zadajesz debilne pytania dlatego...

1.zależy od sprzetu - na nowym udać się może uzyskać bardzo niska ale niekoniecznie

2.poczytaj o różnicach bo pytasz się nie mając pojecia o co w tym chodzi

3.jesli tak to co?jest to ma działać i tyle na parametrach do jakich zostało stworzone...

Zbynia

Post autor: Zbynia » niedziela 15 sty 2012, 10:55

Sam sobie odpowiedziałeś :)

Uzytkowników za wielu pewnie nie ma więc polecam forum creamware - co z tego że po rusku :)

Zbynia

Post autor: Zbynia » niedziela 15 sty 2012, 10:57

Aha połączenie symetryczne raczej działa na 100% bo nie sądzę by chciało im się robić odpowiednie układy do blokowania - co najwyżej poziom możesz mieć konsumencki (czyli -10dB)

Co do ADAT to po czym sądzisz że nie działa?sprawdzałeś z jakimś urządzeniem?

Zbynia

Post autor: Zbynia » niedziela 15 sty 2012, 10:59

ps.odpowiedzi udzieliłem jak najbardziej poprawne - to że ludzie z creamware to cwaniaki to już nie moja wina i nic na to nie poradzę że dają coś co blokują

cream

Post autor: cream » wtorek 17 sty 2012, 10:31

To cwaniactwo nie dotyczy tylko creamware tylko prawie każdej dziedziny produkcyjnej najprostszym przykładem to producenci TV ( blokada  programowa bardzo wielu  funkcji w tańszych modelach)

Kable może wyglądają identycznie ale wystarczy że będą podlutowane w inne piny w gnieżdzie.

Normalny - masa i sygnał XLR dea sygnały różnicowe sygnały + -  i  masa.

Najprościej pożyczyć kable i sprawdzić ale nie znam nikogo kto by w domu posiadał taką kartę a ze studia nie ma szans raczej  pożyczyć.

Ogólnie wygląda na to że powinno się dać zmienić na XLR ale zanim zacznę manipulację lutownicą chyba warto zapytać ? być może że również brakuje pewnych układów scalonych ale to też nie problem.

Problemem może być - 10 dB

PS

Możesz podać link do forum creamware po "Rusku"

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » wtorek 17 sty 2012, 13:13

Cyfrowe wejście coaksalne u mnie działa, natomias wejście nie ma prawa działać (Zbynio nie będę Ci tłumaczył dlaczego gdyż i tak nie zrozumiesz.)

Fakt, to dosc trudno zrozumiec

Awatar użytkownika
Robix

Post autor: Robix » wtorek 17 sty 2012, 14:00

...

Fakt, to dosc trudno zrozumiec

... 

Czyżby jakaś tajemna wiedza? :)

Początkujący muzyk.

cream

Post autor: cream » wtorek 17 sty 2012, 14:05

...
Fakt, to dosc trudno zrozumiec ...

Kolego jezeli znasz się na elektronice,  posiadasz creamwara i chcesz  to ci wytłumaczę dlaczego wyjście cyfrowe nie ma prawa działać, jak nie to szkoda mojego tłumaczenia.

Dlatego pytanie zadałem do posiadaczy kart creamware , a za porady techniczne od   osób którzy na oczy nie widzieli tej karty to z całym szacunkiem dziękuję.

"jesli tak to co? jest to ma działać i tyle na parametrach do jakich zostało stworzone"

ODPOWIEDZ