Używam jeszcze starego Cubase VST 32, a popsuły mi się wszystkie komputery i składam nową platformę. Czy jeśli płyta główna jest pod systemy 64 bitowe, to jestem zmuszony zainstalować system Windows 7, 64 bitowy i tym samym nie odpali mi na nim mój stary Cubase? Czy jest tu jakaś możliwość?
Stary Cubase a nowy system
- paulothetiger
Re: Stary Cubase a nowy system
...
Używam jeszcze starego Cubase VST 32, a popsuły mi się wszystkie komputery i składam nową platformę. Czy jeśli płyta główna jest pod systemy 64 bitowe, to jestem zmuszony zainstalować system Windows 7, 64 bitowy i tym samym nie odpali mi na nim mój stary Cubase? Czy jest tu jakaś możliwość?...
Mam pod Win 7 (64 bit) stare Cubasy - LE oraz SX2 i chodzą jak burza. Myślę, że z VST 32 też nie będziesz mieć problemu, ale pomyśl o przesiadce :)
[addsig]
Nie ma płyt pod 64 bitowe komputery - proponuje instalowac system bez zbytniego wnikania z racji na kompletny brak wiedzy w temacie.
Jedynym kłopotem może być niemozliwośc instalacji cubase na nowszym systemie
Ja pierwsze słyszę, że są jakieś płyty specjalnie na 32 czy 64 bitowy system. To system jest albo 32 lub 64 bitowy, a nie płyta.
Jedynym kryterium jest w tym wypadku procesor który musi obsługiwać 64 bity
Za dużo tych smieciowych tematów pisanych przez leni którym nie chce sie zdobyć kilku prostych informacji za pomocą google
Za dużo tych smieciowych tematów pisanych przez leni którym nie chce sie zdobyć kilku prostych informacji za pomocą google...
Też ostatnio to zauważyłem.
...
Za dużo tych smieciowych tematów pisanych przez leni którym nie chce sie zdobyć kilku prostych informacji za pomocą google...
Też ostatnio to zauważyłem.
...
i ja również
[addsig]
- paulothetiger
Jedynym kłopotem może być niemozliwośc instalacji cubase na nowszym systemie...
Właśnie w opisie płyty, którą polecasz (ASRock Z68 pro3), jest o tym, że jest to płyta 64 bitowa. Poza tym po to zadaję wlaśnie pytania, żeby rozwiać moje wątpliwości w tych kwestiach, ktore je mam, nie mam teraz czasu na czytanie podręcznikow do informatyki, sam pisałem kiedyś programy dla uczniow szkol podstawowych w Basicu i Logo, więc bez przytykow, kto tu nie ma pojęcia w temacie. Wlaśnie o to chodzi, że jeśli wybilem się z tematu, bo działałem kiedyś na innych komputerach, to po to jest forum, żeby mi pomóc. Nie mam teraz pieniędzy na to, żeby kupić coś, co mi później nie zadziała tak, jak bym chcial, a muszę szybko złóżyć kompa, bo jest zapotrzebowanie na moje kawalki. Jak kupowalem telewizor, to czytalem fora przez dwa miesiące po 12 godzin, teraz nie mam tyle czasu, choć też już siedzę nad tym od początku roku. Natomiast dziękuję za wszystkie konkretne odpowiedzi
nie rozbrajaj mnie...logo...buhahahahahaha...w basicu pisałem jeszcze na atari....TYLKO TO NIE MA NIC WSPÓLNEGO ZE SKŁADANIEM KOMPA
siedzisz tracisz czas i piszesz w 10 tematach i wciąż nie zauważyłeś że to nie forum komputerowe?
wszedłbyś na purepc i w godzine miałbyś wybrany (samodzielnie) sprzęt zamiast tracić czas
teraz liczy się tylko socket 1155, AM3+ oraz 2011
plyty główne od Asus i ASRock a także intel
- paulothetiger
siedzisz tracisz czas i piszesz w 10 tematach i wciąż nie zauważyłeś że to nie forum komputerowe?
wszedłbyś na purepc i w godzine miałbyś wybrany (samodzielnie) sprzęt zamiast tracić czas
teraz liczy się tylko socket 1155, AM3+ oraz 2011
plyty główne od Asus i ASRock a także intel...
Komputery też składałem, pisałem o tym zresztą w innym wątku. (...) Czyli jednak na pierwszym miejscu wymieniasz Asusa a nie ASRock? Bo ja już szukałem na allegro tej Twojej Z68 Pro3. Która będzie bardziej niezawodna i nie zepsuje mi się na niej jakiś układ chwilę po gwarancji?