E-MU 0204 USB - duża latencja

Jeśli masz problem związany z komputerem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Masters
Re: E-MU 0204 USB - duża latencja

Post autor: Masters » środa 28 gru 2011, 22:45

A przecież odpisałem na Twój wątek postem - chyba na blogu db.pl
Jeśli nie, zapraszam - pod tym tematem.
http://0db.pl/2011/12/18/sterowniki-emu-dla-windows-7/#comment-3533

xjazz

Post autor: xjazz » środa 28 gru 2011, 22:59

...A przecież odpisałem na Twój wątek postem - chyba na blogu db.pl
Jeśli nie, zapraszam - pod tym tematem.
http://0db.pl/2011/12/18/sterowniki-emu-dla-windows-7/#comment-3533

...

Dzięki:) Tylko ze jak na mnie temat jest chwilowo zamknięty, bo karte odeslalem. Czekam na zwrot pieniążków i zastanawiam sie nad jakims sensownym zakupem:)

Uwierz, ze próbowałem wszystkiego, co tylko znam,  a trochę czasu już spędziłem przed kompem, a z zamiłowania jestem informatykiem (choć bez wykształcenia)....

dust

Post autor: dust » czwartek 29 gru 2011, 21:50

......A przecież odpisałem na Twój wątek postem - chyba na blogu db.pl Jeśli nie, zapraszam - pod tym tematem. http://0db.pl/2011/12/18/sterowniki-emu-dla-windows-7/#comment-3533 ... 
Dzięki:) Tylko ze jak na mnie temat jest chwilowo zamknięty, bo karte odeslalem. Czekam na zwrot pieniążków i zastanawiam sie nad jakims sensownym zakupem:)
Uwierz, ze próbowałem wszystkiego, co tylko znam,  a trochę czasu już spędziłem przed kompem, a z zamiłowania jestem informatykiem (choć bez wykształcenia).......

Nigdy na karcie USB nie uzyskasz super wyników dlatego Zbynia i ja tez zalecam Firewire. Ja z laptopem jeździłem po sklepach i testowałem karty na USB i niestety żadna nie była zadowalająca pod względem wydajności.
Kupiłem na FW i wydajność mam właściwie taką samą jak tej wbudowanej-czyli uzyskałem to co chciałem.
Nie masz portu FW w laptopie to może masz gniazdo expresscard? - wystarczy dokupić kontroler.

Awatar użytkownika
gasiu

Post autor: gasiu » piątek 30 gru 2011, 09:55

ja mam 0404 usb i działa bardzo dobrze w zasadzie na wszystkim co mam (na laptopie też) - oczywiście odsłuch podczas nagrywania przez komputer się nie uda, ale od tego zrobili ten "direct monitor"

więc wszystko zależy co i do czego, no i za ile ;)

w optymalizacji win nie pomogę, bo działam na Ardour-ze na linuksie i... dobrze mi z tym ;)

[addsig]
Pozdrawiam!
Gasiu

Awatar użytkownika
Masters

Post autor: Masters » piątek 30 gru 2011, 16:46

Nigdy na karcie USB nie uzyskasz super wyników dlatego Zbynia i ja tez zalecam Firewire. Ja z laptopem jeździłem po sklepach i testowałem karty na USB i niestety żadna nie była zadowalająca pod względem wydajności.
Kupiłem na FW i wydajność mam właściwie taką samą jak tej wbudowanej-czyli uzyskałem to co chciałem.
Nie masz portu FW w laptopie to może masz gniazdo expresscard? - wystarczy dokupić kontroler....

Nie zgadzam się. Przykładem niech będą problemy z kontrolerami.
Dowodem są filmiki z korzystania interfejsu pod usb.

Zbynia

Post autor: Zbynia » piątek 30 gru 2011, 17:01

Generalnie to polecam PCI :) ale w przypadku sprzętu przenośnego lepiej spisuje sie FW(nawet sporo) o ile oczywiście jak wspomniał Masters problemów nie zrobi kontroler :).Odnoszę wrażenie że karty na FW są tworzone dla maków bo z nimi mają zdecydowanie najmniej problemów :).

ODPOWIEDZ