P.S - faza
a propo tego tematu ,jak jest najszybsza czy tez moze najlepsza metoda sprawdzenia zgodnosci,
chodzi mi o sytuacje gdzie czasami malo jest czasu na ich rozkrecenie i sprawdzenie fizyczne?
lub gdzie nie all sa moje i niejestem ich pewien?
z gory dzieki:)
Interesuję się muzyką, elektroniką, akustyką i wszystkim co decyduje i wpływa na brzmienie
Re: P.S - faza
sprzętowe lub programowe mierniki korelacji fazowej. pomocna będzie np: wtyczka PSP Stereo Analizer
lub po prostu puscic jakiś impulsowy sygnał np : stoopę i zobaczyc czy membrana głosnika wychyla sie do przodu czu do tyłu.
jak do przodu to siedzi w fazie
lub po prostu puscic jakiś impulsowy sygnał np : stoopę i zobaczyc czy membrana głosnika wychyla sie do przodu czu do tyłu.
...sprzętowe lub programowe mierniki korelacji fazowej. pomocna będzie np: wtyczka PSP Stereo Analizer
...
dzieki...
bylem wlasnie ciekaw jak sobie z tym radzicie,
bo czasami jest taki rozp... w okablowaniu ze cie nie moge
z ta stopa jest dobry patent,tylko szkoda ze niezawsze widac glosnik:(
probuje tak czasami ale jakos to nie to.
niema chyba jak sprawdzony sprzet.
a tak na marginesie moglbys cos opowiedziec o mierniku sprzetowym?
ciekaw jestem konstrukcji,jak dziala co pokazuje i jak
czy przy zakupie uzywki to droga impreza?
thx
...
dzieki...
bylem wlasnie ciekaw jak sobie z tym radzicie,
bo czasami jest taki rozp... w okablowaniu ze cie nie moge
z ta stopa jest dobry patent,tylko szkoda ze niezawsze widac glosnik:(
probuje tak czasami ale jakos to nie to.
niema chyba jak sprawdzony sprzet.

Interesuję się muzyką, elektroniką, akustyką i wszystkim co decyduje i wpływa na brzmienie
niestety nie używam mierników sprzętowych
w studio używam tylko i wyłącznie wtyczek a koncerty nagłasniam bardzo rzadko i przeważnie nie musze się martwić o kable
wskazania powinny być nastepujące: jeśli sygnał monofoniczny jest w fazie to powinien pokazywać pionową kreskę, a jeśli w przeciwfazie to poziomą.
niestety nie używam mierników sprzętowych
w studio używam tylko i wyłącznie wtyczek a koncerty nagłasniam bardzo rzadko i przeważnie nie musze się martwić o kable
wskazania powinny być nastepujące: jeśli sygnał monofoniczny jest w fazie to powinien pokazywać pionową kreskę, a jeśli w przeciwfazie to poziomą.