Jaki tablet?

Jeśli masz problem związany z komputerem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
mr-hammond
Re: Jaki tablet?

Post autor: mr-hammond » niedziela 18 gru 2011, 16:35

...Z tego co widzę ipady 2 mocno nie tracą na cenie z upływem czasu to duży plus jeśli bym chciał potem zmienić na system z wnidowsem 7 albo na ipada 3.
Myślę że jestem już zdecydowany na tego ipada 2 32gb, dostępne aplikacje bardzo mnie zaskoczyły, chodź mógłby być tańsze. ...

Mam Ipada 32 gb 3 g , na trasie służy do gps i grania, oglądania stron, na koncercie gdy gram na śmieciu bez hammonda odpalam sobie z garageband i po kłopocie. 

USB poprzez CameraKit działa dobrze, aktualnie nie ma nic lepszego( no chyba że o czymś nie wiem).

To mój najlepszy zakup. Gdyż zastosowanie ma wszechstronne. Oczywiście to nie jest komputer tylko urządzenie do eksploracji internetu i dodaktowy instrument.

Awatar użytkownika
yaniki
Kontakt:

Post autor: yaniki » poniedziałek 19 gru 2011, 16:58

W tej chwili iPad jest chyba najciekawszym tabletem "muzycznym". Sprawdza się - rewelacyjnie - jako kontroler, i w roli muzycznego notatnika, albo i całkiem niezłego instrumentu. Poza dość solidnym wykonaniem na korzyść iPada przemawia mnogość aplikacji muzycznych (moi faworyci to Liine Griid, Lemur [tak, tak, jest kompilacja software'u z Lemura na iOS] i TouchOSC - to w kategorii kontrolerów, ale są też instrumenty [np. PianistPro, czy Animoog] i sequencery i raczkujące DAWy).

Teoretycznie tablet z Windows powinien oferować dużo więcej, jednak moje doświadczenia z tego typu konstrukcjami są wyłącznie negatywne: długi czas uruchamiania, brak interface'u sensownie obsługującego ekrany multitouch...

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » poniedziałek 19 gru 2011, 19:15

Po wielu zmaganiach z aukcjami, kupione za 2399zł w sklepie internetowym. Jest nim Ipad 2 32gb+3G. Wersja bez 3G niestety nie ma GPS-u. Myślę że cena nawet nawet jak na nówkę w folii.

[addsig]
Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio

d1560

Post autor: d1560 » poniedziałek 19 gru 2011, 19:22

......Z tego co widzę ipady 2 mocno nie tracą na cenie z upływem czasu to duży plus jeśli bym chciał potem zmienić na system z wnidowsem 7 albo na ipada 3. Myślę że jestem już zdecydowany na tego ipada 2 32gb, dostępne aplikacje bardzo mnie zaskoczyły, chodź mógłby być tańsze. ... 
Mam Ipada 32 gb 3 g , na trasie służy do gps i grania, oglądania stron, na koncercie gdy gram na śmieciu bez hammonda odpalam sobie z garageband i po kłopocie. 
USB poprzez CameraKit działa dobrze, aktualnie nie ma nic lepszego( no chyba że o czymś nie wiem).
To mój najlepszy zakup. Gdyż zastosowanie ma wszechstronne. Oczywiście to nie jest komputer tylko urządzenie do eksploracji internetu i dodaktowy instrument.
...

Witam, przepraszam, że pobyt na forum zaczynam od pytania, ale czy do zastosowań o których pisałeś nie wystarczyłby plug impact? Albo przynajmniej do kilku z nich?

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » poniedziałek 19 gru 2011, 19:43

Teoretycznie wystarczyłby mi laptop którego mam, praktycznie nie :)

[addsig]
Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio

d1560

Post autor: d1560 » poniedziałek 19 gru 2011, 19:55

...
Teoretycznie wystarczyłby mi laptop którego mam, praktycznie nie :) ...

Pytam, bo model z 3G to jest prawie trzykrotna przebitka cenowa w stosunku do IPada, a parametry są w sumie do rzeczy.

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » poniedziałek 19 gru 2011, 20:11

...
...
Teoretycznie wystarczyłby mi laptop którego mam, praktycznie nie :) ...

Pytam, bo model z 3G to jest prawie trzykrotna przebitka cenowa w stosunku do IPada, a parametry są w sumie do rzeczy.

...

Jest duża różnica, internet komórkowy i GPS. W wersji bez 3G jest tylko internet wifi i nie ma GPS czyli nie ma nawigacji.

Jeśli mieszka się za granicą można rozważyć 3G gdyż jest dobre pokrycie wifi ale w Polsce nadal jest kiepskie.

Oczywiście można po JailBrake-u podłączyć moduł gps przez bluetooth, oraz odbiornik 3G ale to są dodatkowe urządzenia i dodatkowe zużycie energii, a tak mamy jedno.

Zresztą tak jak mówię cena za którą mi sie udało kupić to cena wersji 32gb bez 3G, a przypominam że mój pochodzi z sklepu a nie od prywatnej osoby, czyli teoretycznie powinno byc drożej. Nie, nie jest powystawowy tylko oryginalnie zafoliowany.

[addsig]

d1560

Post autor: d1560 » poniedziałek 19 gru 2011, 21:08

Jest duża różnica, internet komórkowy i GPS. W wersji bez 3G jest tylko internet wifi i nie ma GPS czyli nie ma nawigacji. [...]

Dzięki za szybką odpowiedź, pewnie się jednak zdecyduję na tego Pluga, bo cena IPada jest dla mnie troszkę zaporowa, a 3G mi wystarczy. Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » poniedziałek 19 gru 2011, 21:18

...
Jest duża różnica, internet komórkowy i GPS. W wersji bez 3G jest tylko internet wifi i nie ma GPS czyli nie ma nawigacji. [...]

Dzięki za szybką odpowiedź, pewnie się jednak zdecyduję na tego Pluga, bo cena IPada jest dla mnie troszkę zaporowa, a 3G mi wystarczy. Pozdrawiam!
...

Tak tylko że gdzie specyfikacja Pluga do Ipada 2 :) W ipadzie masz 2x 1.0ghz w bardzo wydajnym cpu

Do tego tak jak koledzy pisali ilość i jakość aplikacji jest nieporównywalna z Androidem i właśnie z tego powodu wybrałem apple.

[addsig]

d1560

Post autor: d1560 » poniedziałek 19 gru 2011, 21:40

...
...

...

Tak tylko że gdzie specyfikacja Pluga do Ipada 2 :) W ipadzie masz 2x 1.0ghz w bardzo wydajnym cpu

Do tego tak jak koledzy pisali ilość i jakość aplikacji jest nieporównywalna z Androidem i właśnie z tego powodu wybrałem apple.

... 

Ja rozumiem, że IPad to inna półka cenowa, ale w swojej klasie Plug prezentuje się nieźle. 5 punktowy multitouch, android market, nakladka na androida. W sumie jakby nie popatrzeć, nie ma tabletu, który zagwarantuje działanie każdej gry czy aplikacji, bo z tego co udało mi się wyczytać, część z nich jest dedykowana konkretnym modelom, konkretnych producentów. Jak masz wysokie wymagania co do sprzętu to pewnie faktycznie Plug to za mało, ale dla mnie powinien być wystarczający. Porozglądam się jeszcze za innymi, może coś fajnego się by w tej cenie znalazło.

ODPOWIEDZ