Jaki tablet?

Jeśli masz problem związany z komputerem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
AkselPL
Re: Jaki tablet?

Post autor: AkselPL » sobota 17 gru 2011, 13:30

...
zreszta... czemu nie napiszesz do dystrybutora apple? on ci odpowie na wszystkie pytana dotyczce ipada.. Proste...

Z doświadczenia wiem, że dystrybutor to jedno, a użytkownicy to drugie. To że coś jest nie znaczy że działa bez problemu.

[addsig]
Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio

Awatar użytkownika
Marc.The.Drummer
Kontakt:

Post autor: Marc.The.Drummer » sobota 17 gru 2011, 16:41

A przetestowanie samemu ipad'a w sklepie? Wiekszosc sklepow ma go na stanie. Sprzedawcy sa zaznajomieni z nim. Wedlug mnie najlepiej samemu przetestowac niz ierowac sie sugestiami innych

http://dirtydrumzstudio.blogspot.com/

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » sobota 17 gru 2011, 16:47

...
A przetestowanie samemu ipad'a w sklepie? Wiekszosc sklepow ma go na stanie. Sprzedawcy sa zaznajomieni z nim. Wedlug mnie najlepiej samemu przetestowac niz ierowac sie sugestiami innych...

Byłem dziś w media markt no i generalnie jest świetny, ale żadne aplikacje nie działały bo coś tam wygasło. Próbowałem połączyć kom z ipadem i sie udało ale neta nie wiedziałem jak wybrać aby się łączył przez telefon.

[addsig]
Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio

MEGafon

Post autor: MEGafon » sobota 17 gru 2011, 18:19

Przeczytalem Twoje wymagania i oczekiwania i kilka slow ode mnie (uzytkownik iPada 2 od kwietnia tego roku): zapomnij androidy a jeszcze bardziej zapomnij jakies windowsy na tableta. Jak kazdy wie kazdy komputer - a iPad to zwyczajny komputer - jest tyle warty co warte jest oprogramowanie na niego. I dokladnie w tym miejscu iPad kasuje cala konkurencje. Co Ci po tym, ze do androida wsadzisz karte SD, podlaczysz pendrive, czy dysk, albo pelno innych rzeczy ktorych do iPada nie podlaczysz jak tam nie ma tak dopracowanego, wrecz dopieszczonego oprogramowania. I nie mam na mysli gier, ale przede wszystkim soft muzyczny, ale tez wszelkiej masci aparaty z efektami, do obrobki obrazu itp. Jesli jeszcze masz jakies watpliwosci to zaplac te pare zl koledze, ktory ma iPada i wyprobuj takie rzeczy jak GarageBand, Sunrizer a przede wszystkim Animoog. Jesli przezyjesz szok po uslyszeniu szczegolnie tego ostatniego to nie bedziesz mial zadnych pytan. Gwarantuje Ci to. Jesli nalezysz do frakcji gitarowej to tez znajdziesz cala mase naprawde fajnego softu jak np. POD na iPada (jest za darmo, ale musisz kupic odatkowo Mobile In, ok. 300 PLN).

Jednak badac na Twoim miejscu poczekal bym do wiosny na iPada 3 - to nie wiele czasu. Jesli plotki sie potwierdza i nowy iPad bedzie mial znacznie wieksza rozdzielczosc to bedzie to krok we wlasciwym kierunku. Duzo czytam na iPadzie i czasami jednak odczuwam niewygode z powodu niskiej rozdzielczoaci. Przynajmniej na iPhonie 4 wszystko wyglada lepiej (aLe wiadomo - ciasno na ekranie). Zmniejszenie wagi tez bylo by fajne.

[addsig]
pozdrowienia
MEGafon

Zbynia

Post autor: Zbynia » sobota 17 gru 2011, 20:07

Chwila chwila - jeśli sądzisz że nawet ipad 3 zakasuje tablet z windowsem 7 pod względem softu to chyba na głowe upadłeś.Nie ma na to najmniejszych szans - pomijam już kwestię systemu windows na tablecie bo jednak jest to dość słabe rozwiązanie niż dedykowany system.

Jednakże z dobrym ekranem, rysikiem i choćby jednym usb spisze się znacznie lepiej niż jakikolwiek android czy ios w zastosowaniach muzycznych i nie tylko

tak mniej więcej wygląda win7 na tablecie

http://www.youtube.com/watch?v=f2IuEH07xBg&feature=player_embedded

lenovo już zaprezentował całkiem sympatyczny model ale nie wiadomo jak ze sprzedażą

http://www.engadget.com/2011/07/20/lenovo-intros-10-1-inch-ideapad-tablet-p1-with-windows-7-should/

Na targach CES zaprezentowali też inni producenci ale coś kompletna cisza o tych tabletach.

Wydaje mi się że to byłoby najlepszerozwiązanie choć pewnie nie działające tak długo jak ipad.

Za to ze znacznie większymi mozliwościami pod wzgledem profesjonalnego softu jak i interfejsów muzycznych wszelkiej maści.

Zbynia

Post autor: Zbynia » sobota 17 gru 2011, 20:24

ps.jak gdzieś będą mieli to zapoznaj się z:

MSI WindPad 110W

Acer Iconia Tab W500

Fujitsu Stylistic Q550

na allegro są nawet jakieś core podobno i windows i android

http://allegro.pl/biznes-tablet-10-cali-win7-android-32gb-2gb-ram-i1990242653.html

Awatar użytkownika
delorjan

Post autor: delorjan » sobota 17 gru 2011, 22:01

Zbynia, właśnie za takimi laptopami z odwracanym ekranem dotykowym się rozglądam :) nie zależy mi na obsłudze palcami - myślę, że przy aplikacjach, które wymieniłem rysik spisze się lepiej - jest chyba dokładniejszy... kwestia wyboru odpowiedniego notebooka... 'Macałem' Dell Duo w jednym ze sklepów, niestety sprzedawca nie zgodził się na uruchomienie komputera ze względu na preinstalowany system... Później w testach przeczytałem właśnie o ciemnym wyświetlaczu i słabej baterii...

Awatar użytkownika
KAFEL

Post autor: KAFEL » sobota 17 gru 2011, 23:25

tak mniej więcej wygląda win7 na tablecie

http://www.youtube.com/watch?v=f2IuEH07xBg&feature=player_embedded

lenovo już zaprezentował całkiem sympatyczny model ale nie wiadomo jak ze sprzedażą

http://www.engadget.com/2011/07/20/lenovo-intros-10-1-inch-ideapad-tablet-p1-with-windows-7-should/

Na targach CES zaprezentowali też inni producenci ale coś kompletna cisza o tych tabletach.

Wydaje mi się że to byłoby najlepszerozwiązanie choć pewnie nie działające tak długo jak ipad.

Za to ze znacznie większymi mozliwościami pod wzgledem profesjonalnego softu jak i interfejsów muzycznych wszelkiej maści....

--------------------------------------------

No właśnie, tablety z Windows 7 ciągle się świetnie zapowiadają i nic więcej, a iPad po prostu jest i robi co trzeba.

Zbynia

Post autor: Zbynia » sobota 17 gru 2011, 23:28

W tych laptopach to chyba ekran oporowy jest? - dokładniejszy i szybszy do pracy rysikiem gorzej do macania palcami :).

Zresztą rysik przy wielu zadaniach spisuje się znacznie lepiej niż palec.Plusem tego co byś chciał jest to że to tak naprawdę pełnoprawne laptopy - może nie tak wygodne jak tablety ale znacznie wydajniejsze i z dużo większymi mozliwościami.

Wszystko zależy czego człowiek potrzebuje a najlepiej nie brać na siłę czegoś co spełni swoje zadanie tylko połowicznie albo co gorsza wcale jak w przypadku tabletów z androidem - one się nadają tylko do prostych gierek i internetu - aplikacji produkcyjnych(nie ważne z jakiej dziedziny) praktycznie nie ma...Ipad wypada znacznie lepiej pod tym względem choć też nie zapewni wszystkiego za to są lekkie małe i długo działają

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » niedziela 18 gru 2011, 00:43

Z tego co widzę ipady 2 mocno nie tracą na cenie z upływem czasu to duży plus jeśli bym chciał potem zmienić na system z wnidowsem 7 albo na ipada 3.
Myślę że jestem już zdecydowany na tego ipada 2 32gb, dostępne aplikacje bardzo mnie zaskoczyły, chodź mógłby być tańsze.
[addsig]

ODPOWIEDZ