Jaki tablet?

Jeśli masz problem związany z komputerem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
KAFEL
Re: Jaki tablet?

Post autor: KAFEL » piątek 16 gru 2011, 14:38

Z tego co pamietam [chociaz moge sie mylic] to byla roznica na poziomie 300-400 zł. Czyli nie duza....

Mniej więcej ... ale tak czy inaczej lepiej kupić z drugiej ręki bo wychodzi czasami ponad 1000 zł taniej. Ja swojego miesięcznego iPada 2 64GB kupiłem 2 tygodnie temu za 2.200 zł. Gwarancja i tak jest ważna bo daje ją Apple.

Awatar użytkownika
delorjan

Post autor: delorjan » piątek 16 gru 2011, 14:57

Pozwólcie Panowie, że podepnę się pod temat, bo w sumie pasuje do mojego pytania :) 

Szukam tabletu (na windowsie) do pracy podczas realizacji live. Chodzi mi o dotykową obsługę takich aplikacji jak: 

xConsole (sterowanie Xilicą)

IrisNet (sterowanie procesorem EV)

oraz zdalną obsługę stołów cyfrowych takich jak iLive, Yamaha (LS9, M7CL) oraz DigiDesign.

Korzystam do tych celów ze zwykłego komputera, ale praca z trackpadem jest sporo za wolna przy tych zastosowaniach...

Czy ktoś z Was pracuje w ten sposób i ma jakieś sprawdzone rozwiązania sprzętowe? Przeglądałem wiele tabletów, ale tu bateria krótko trzyma, tu ekran za ciemny (uniemożliwia pracę w plenerze), tu jakość matrycy dotykowej lipna, tu rozdzielczość za mała, tu waga nie pozwala na trzymanie go w łapie dłużej niż minutę, itd itd...

Nie musi to być mega szybka maszyna, ale powinna zaprzeczać tym wszystkim wadom, o których napisałem powyżej :)

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » piątek 16 gru 2011, 14:57

...

Z tego co pamietam [chociaz moge sie mylic] to byla roznica na poziomie 300-400 zł. Czyli nie duza....

Mniej więcej ... ale tak czy inaczej lepiej kupić z drugiej ręki bo wychodzi czasami ponad 1000 zł taniej. Ja swojego miesięcznego iPada 2 64GB kupiłem 2 tygodnie temu za 2.200 zł. Gwarancja i tak jest ważna bo daje ją Apple.

...

No to Ci się udało kupić, nie powiem...

Ja bym chciał białego a niestety trudno o białe z 3g na alledrogo na obecną chwilę;/

[addsig]
Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio

Zbynia

Post autor: Zbynia » piątek 16 gru 2011, 19:06

Delorjan to jeszcze musisz poczekać...albo kupić laptopa z obracanym ekranem i cisnąć rysikiem - chociaż coś tam się niby na rynku pokazuje z windowsem 7.

Fakt iPad nie ma sobie równych - cały android przy nim to tylko zabawka albo telefon - profesjonalizmu w nim żadnego

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » sobota 17 gru 2011, 12:37

Mam jeszcze dwa pytania bo rozważam zakup 32gb(podobno 16 to mało) bez 3G.

Czy w tym wypadku mogę podłączyć telefon Nokię opartą o symbian s60v3 za pomocą wifi bądź bluetooth i używać internetu tak jak w wypadku podłączenia telefonu do laptopa?

Czy istnieje możliwość podłączenia zewnętrznego dysku usb?

Mam na myśli po użyciu JailBreak-a i przejściówki do aparatu.

Pozdrawiam

[addsig]
Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » sobota 17 gru 2011, 12:50

I jeszcze jedno... Czy Wersja 3G od zwykłej różni się tylko tym że nie ma możliwości łączenia się z siecią telefoniczną ? Gdzieś słyszałem że GPS jest tylko w 3G ?!

[addsig]

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » sobota 17 gru 2011, 13:15

Dajcie edytuj!!

Czy do ipada 2 można wpuścić sygnał stereo ?

[addsig]

Awatar użytkownika
Marc.The.Drummer
Kontakt:

Post autor: Marc.The.Drummer » sobota 17 gru 2011, 13:19

Mozesz udostepnic internet z poziomu komorki, komutera i uzywac go z powodzeniem na ipodzie, ipadzie.

http://dirtydrumzstudio.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Marc.The.Drummer
Kontakt:

Post autor: Marc.The.Drummer » sobota 17 gru 2011, 13:20

...
Mozesz udostepnic internet z poziomu komorki, komutera i uzywac go z powodzeniem na ipodzie, ipadzie....

Druga sprawa jezeli chcesz zaczac go uzywac w zastosowaniach muzycznych to warto pomyslec o jakims interfejsie do niego. Lexicon Omega czy Alesisa

Awatar użytkownika
Marc.The.Drummer
Kontakt:

Post autor: Marc.The.Drummer » sobota 17 gru 2011, 13:25

zreszta... czemu nie napiszesz do dystrybutora apple? on ci odpowie na wszystkie pytana dotyczce ipada.. Proste

ODPOWIEDZ