Mikrofon pojemnościowy do 650zł?
zastanawiam sie nad mxl 990 i sp b1, jest cos jeszcze na rynku?? chodzi mi o nagrywanie wokali w domu, bede uzywal jakiegos taniego przedwzmacniacza lampowego, pomozecie??
Re: Mikrofon pojemnościowy do 650zł?
...zastanawiam sie nad mxl 990 i sp b1, jest cos jeszcze na rynku?? chodzi mi o nagrywanie wokali w domu, bede uzywal jakiegos taniego przedwzmacniacza lampowego, pomozecie??...
studioproject - dobry wybór
studioproject - dobry wybór
Nigdy nie wdawaj się w dyskusje z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu-następnie pokona doświadczeniem :)
......zastanawiam sie nad mxl 990 i sp b1, jest cos jeszcze na rynku?? chodzi mi o nagrywanie wokali w domu, bede uzywal jakiegos taniego przedwzmacniacza lampowego, pomozecie??...
studioproject - dobry wybór...
Budżetowy dobry wybór.
studioproject - dobry wybór...
Budżetowy dobry wybór.
Właśnie z tego co patrzyłem no to MXL mają charakterystykę jak Himalaje a SP taka płaściutką z górką i to sporą w okolicy 10kHz. A jak one brzmią tak z muzycznego pkt. widzenia? Jesli ktoś miał okazję testowac je oba proszę o jakieś opinie.
Nie ma co
Ja używałem SP B1 na kolumnie gitarowej i ... rewelacja
a do tego dobry wsłczynnik SPL więc sobie poradził.

Warszawa - 'home' studio
Ale do vokali to bym jednak dynamiczny proponował... (do gitar zresztą też)
www.surogat.pl
...Ale do vokali to bym jednak dynamiczny proponował... (do gitar zresztą też)...
Ojojoj,a dlaczego???
Ojojoj,a dlaczego???
...phi...
......Ale do vokali to bym jednak dynamiczny proponował... (do gitar zresztą też)...
do gitar przesterowanych owszem,
ale do wokali ?
czy mógłbys uzasadnić swoją wypowiedź?
do gitar przesterowanych owszem,
ale do wokali ?
czy mógłbys uzasadnić swoją wypowiedź?
-
B1, bardzo dobra opcja, ja tez mialem malo forsy, zakupilem, jestem zadowolony, nagrywalem akustyczna gitarrrre i fajnie wypadko, co do wokali - tez na luzaku zbiera, spiewanie, rap, jak za 500 to ten mic naprawde daje rade!