Witam,
problem z automatyką ma się następująca, nie wiem jak po wczytaniu powiedzmy "Big Hits" ustawić każdy klawisz (C1, D1, E1 etc.) (którym przypisane są sample perkusyjne) na inny "kanał" dzięki czemu mógłbym dodawać efekty na poszczególne sample, a nie wszystkim na raz. Chodzi mi o rozwiązanie stosowane między innymi w Battery 3 (akurat tą wersje posiadam),
Drugi problem ma się następująca, użyję może tego screena dla przykłądu http://www.plugorama.com/i/p/b_d_410.jpg
Pod "1" znajduje się "Taikos Earthquake" i w tej grupie mamy 5 sampli, powiedzmy używam wszystkich, lecz chciałbym dodać 2 sample z grupy "Big Hits" mieszczące się pod tymi samymi klawiszami (nachodzą na siebie), wrzucam tą grupę pod numerek "2" (niżej).
Jak zrobić żeby "1" i "2" była oddzielną ścieżką MIDI, albo żeby dźwięki nie nachodziły na siebie? Mówię od razu że opcja otwarcia 2x SD nie wchodzi w grę, ponieważ wszystko zaczyna "wariować" (trzeszczeć, piszczeć i wydawać inne dźwięki tego typu).
Z góry przepraszam za wszelakie laickie okreśnielnia (przy okazji dodam że odpowiedzi poszukiwałem w interecie, znalazłem nawet dwa bardzo podobne tematy po ang., jednak bez żadnej odpowiedzi)