Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
-
igol - Posty:6
pytanie ESI ESU 1818
Witam ,
Mam pytanie
karta ESI ESU 1818
http://www.esi-audio.com/products/esu1808/
ma nastepujące wejscia liniowe
in 9-16 +4dBu nominal , +20dBu max
in 5-8 - 10 dBu nominal, + 8,4 dBu
Czy używając jakiegoś preampu typu np begringer ultragain 8 na te wejścia liniowe moge nagrywać na nich normalnie sygnał mikrofonowy??
Ta karta ma 2 wejścia mic, 2 hi -z oraz 12 liniowych z tym podziałem co napisałem wyżej.
Czy używając na te 12 liniowych wejsc preampu moge na wszyktie dostepne w tej karcie wejscia nagrywać sygnał z mikrofonów??
z góry dzięki za opowiedź
-
matiz
-
Kontakt:
...
Witam ,
Mam pytanie
karta ESI ESU 1818
Czy używając jakiegoś preampu typu np begringer ultragain 8 na te wejścia liniowe moge nagrywać na nich normalnie sygnał mikrofonowy??
Ta karta ma 2 wejścia mic, 2 hi -z oraz 12 liniowych z tym podziałem co napisałem wyżej.
Czy używając na te 12 liniowych wejsc preampu moge na wszyktie dostepne w tej karcie wejscia nagrywać sygnał z mikrofonów??
...
Tak, podlaczajac do wejsc liniowych przedwzmacniacz mikrofonowy mozna nagrywac sygnal mikrofonowy 
Jedna uwaga - akurak behringer ada8000 jezeli o nim myslisz srednio sie do tego nadaje, bo t w zasadzie nie jest przedwzamcniacz tylko bardziej "interfejs", wykorzystywanie go jako przedwzmacniacza tylko analogowego jest niemozliwe.
-
...
...
Witam ,
Mam pytanie
karta ESI ESU 1818
...
Tak, podlaczajac do wejsc liniowych przedwzmacniacz mikrofonowy mozna nagrywac sygnal mikrofonowy
Jedna uwaga - akurak behringer ada8000 jezeli o nim myslisz srednio sie do tego nadaje, bo t w zasadzie nie jest przedwzamcniacz tylko bardziej "interfejs", wykorzystywanie go jako przedwzmacniacza tylko analogowego jest niemozliwe.
...
dzięki za odpowiedź
czuli w sumie najelpszym rozwiązaniem byłoby przepuszczenie tych sygnałów przez mikser z direct out i puszczenie na wejscia karty rozumiem. najtańsze na pewno:)
-
matiz
-
Kontakt:
dzięki za odpowiedź
czuli w sumie najelpszym rozwiązaniem byłoby przepuszczenie tych sygnałów przez mikser z direct out i puszczenie na wejscia karty rozumiem. najtańsze na pewno:)...
Tak, najtaniej. Nie musi byc direct out, wystarcza inserty i odpowiedni (albo odpowiednio wlozony) kabelek
Inna opcja jest tansza karta z wejsciem adat i wspomniany behringer - bo mikser z osmioma preampami moze byc drozdzy niz ada8000, a karta z adatem jest rozwojowa.
-
...
dzięki za odpowiedź
czuli w sumie najelpszym rozwiązaniem byłoby przepuszczenie tych sygnałów przez mikser z direct out i puszczenie na wejscia karty rozumiem. najtańsze na pewno:)...
Tak, najtaniej. Nie musi byc direct out, wystarcza inserty i odpowiedni (albo odpowiednio wlozony) kabelek
Inna opcja jest tansza karta z wejsciem adat i wspomniany behringer - bo mikser z osmioma preampami moze byc drozdzy niz ada8000, a karta z adatem jest rozwojowa.
...
a jaka karte polecasz?? co do miksera to wsumie taki posiadam.
jesli chodzi o karte to interesowało by mnie cos na 14-16 wejsc. chodzi o zgrywanie całego zespołu podczas próby. jest dosc to liczne. jesli karte z adatem musiałbym sie liczyc na dwa takie beringherki po 8 i jakas karte tylko jaka karta milaa by adata na 16 wejsc ewentualnie mniej plus jakies wejscia mic badz liniowe?
-
matiz
-
Kontakt:
a jaka karte polecasz??
RME 
400 a jezeli nie wystarczy, to 800 albo ta nowa, zapomnialem.
-
Paweł - Posty:864
Bez przesady. Żeby podłączyć dwie ADA'y wystarczy HDSP9652. Ale jako budżetówka ta ESI daje radę.
-
matiz
-
Kontakt:
...
Bez przesady. Żeby podłączyć dwie ADA'y wystarczy HDSP9652. Ale jako budżetówka ta ESI daje radę....
Oczywiscie, ale jezeli pytajacy w pierwszym poscie podaje linka do external audio interface, slusznym bylo chyba z mojej strony domniemanie, ze do laptopa karty pci nie wsadzi 
Esi jako budzetowka IMO nie daje rady, bo nie ma adata.
-
autor: igol » czwartek 08 gru 2011, 20:47
.jescze jedno pytanie. czy te wejscia wysokoimpedancyjne hi -z przy zastosowaniu preampu tez normalnie daja rade w rejestracji sygnału mikrofonowego??
..
...
Bez przesady. Żeby podłączyć dwie ADA'y wystarczy HDSP9652. Ale jako budżetówka ta ESI daje radę....
Oczywiscie, ale jezeli pytajacy w pierwszym poscie podaje linka do external audio interface, slusznym bylo chyba z mojej strony domniemanie, ze do laptopa karty pci nie wsadzi
...
-
autor: igol » czwartek 08 gru 2011, 20:51
troszke nieczytelnie napisałem wiec powtórze posta :
czy te wejscia wysokoimpedancyjne hi -z przy zastosowaniu preampu tez normalnie daja rade w rejestracji sygnału mikrofonowego??
oraz czy w przypadku karty kraty http://www.ldsystems.pl/show.php?id=34680 tascam us-1800 te wejscia "guitar line in" to sa wlasnie te hi-z , rozumiejąc przy tym ze ten włącznik powoduje ze jest albo hi-z albo zwykłe wejscie liniowe ?
..
.jescze jedno pytanie. czy te wejscia wysokoimpedancyjne hi -z przy zastosowaniu preampu tez normalnie daja rade w rejestracji sygnału mikrofonowego??
..
...
...
...