PCI + PC czy USB + netbook?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Janusz_M
Re: PCI + PC czy USB + netbook?

Post autor: Janusz_M » środa 30 lis 2011, 18:03

Wiam wszystkich i każdego z osobna. 

Zastanawiam się nad zakupem interfesju tylko nie wiem czy kupić zewnętrzny czy wewnętrzny.

Jeżeli chodzi o funkcjonalnośc to zależy mi na czymś prostym ale skutecznym :)

Pracuje na PC bo nie lubie laptopów dlatego też mam dylemat jaki zewnęrzny interfejs wybrać w granicach 400-550zł tym bardziej czy jest sens kupować zewnętrzny czy wewnętrzny PCI.

Bardziej myślałem nad wewnętrznym a konkretniej nad ESI Juli@ właściwie to chyba jedyny który mi pasuje jeśli chodzi interfejsy PCI. Natomiast Chciałbym mieć możliwośc podpięcia klawiatury MIDI czy w Julce jest taka możliwość?

Co lepiej wybrać? 

Wiem, że obydwa rozwiązania mają swoje plusy i minusy ale proszę o wyrażenie swojego zdania na ten temat.

Program DAW którego używam to FL Studio. Niestety zawsze miałem zintegrowaną kartę muzyczną.

Jakiś czas temu zakupiłem monitory studyjne, które podpięte są do mixera pioneer 800 który jest podłączony do komputera.

Czy zakup karty PCI będzie dobrym rozwiązaniem?

Czy po zakupie karty lepiej będzie puścić sygnał przez mixer czy prosto z karty do monitorów? 

Pozdrawiam

... 

Twoje pytania nie mają nic wspólnego z tematem tego wątku, a poza tym odpowiedź na nie padła już wielokrotnie na forum. Proszę zatem użyj opcji "szukaj".

Pozdrawiam
Janusz

Awatar użytkownika
DJVDV

Post autor: DJVDV » środa 30 lis 2011, 18:43

...

Wiam wszystkich i każdego z osobna. 

Zastanawiam się nad zakupem interfesju tylko nie wiem czy kupić zewnętrzny czy wewnętrzny.

Jeżeli chodzi o funkcjonalnośc to zależy mi na czymś prostym ale skutecznym :)

Pracuje na PC bo nie lubie laptopów dlatego też mam dylemat jaki zewnęrzny interfejs wybrać w granicach 400-550zł tym bardziej czy jest sens kupować zewnętrzny czy wewnętrzny PCI.

Bardziej myślałem nad wewnętrznym a konkretniej nad ESI Juli@ właściwie to chyba jedyny który mi pasuje jeśli chodzi interfejsy PCI. Natomiast Chciałbym mieć możliwośc podpięcia klawiatury MIDI czy w Julce jest taka możliwość?

Co lepiej wybrać? 

Wiem, że obydwa rozwiązania mają swoje plusy i minusy ale proszę o wyrażenie swojego zdania na ten temat.

Program DAW którego używam to FL Studio. Niestety zawsze miałem zintegrowaną kartę muzyczną.

Jakiś czas temu zakupiłem monitory studyjne, które podpięte są do mixera pioneer 800 który jest podłączony do komputera.

Czy zakup karty PCI będzie dobrym rozwiązaniem?

Czy po zakupie karty lepiej będzie puścić sygnał przez mixer czy prosto z karty do monitorów? 

Pozdrawiam

... 

Twoje pytania nie mają nic wspólnego z tematem tego wątku, a poza tym odpowiedź na nie padła już wielokrotnie na forum. Proszę zatem użyj opcji "szukaj".

Pozdrawiam
Janusz...

Dziękuje pięknie za odpowiedź.

PC: Gigabyte EP43-UD3L CPU - Intel Core 2 Duo E8500 3.16GHz 4GB RAM
KRK RP6 MK II

Zbynia

Post autor: Zbynia » środa 30 lis 2011, 19:01

Zarówno ESI Juli@ jak i EMU 1212m spiszą się wyśmienicie w wersji na PCI(także PCI Express)

Po co masz ten mikser?Jeśli jest częscią systemu to owszem podłączysz bez problemu ale jesli służy tylko do regulacji głosności bądź obsługuje na przykład gramofon to bym go olał i monitory podłączył bezpośrednio pod kartę - tym bardziej że można w przypadku tych kart jak i monitorów studyjnych skorzystać z połączeń symetrycznych

ODPOWIEDZ