Pamiętam jakbyła zapowiedź pierwszego pudełka. Ludzie pisali tak samo że kicz, że lepiej zrobili by coś dużego itd. Kiedy już się pojawił, popyt stał się ogromny i dzięki udostępnieniu schematów stał się on przedmiotem dla moderów.
[addsig]
Pamiętam jakbyła zapowiedź pierwszego pudełka. Ludzie pisali tak samo że kicz, że lepiej zrobili by coś dużego itd. Kiedy już się pojawił, popyt stał się ogromny i dzięki udostępnieniu schematów stał się on przedmiotem dla moderów.
Pamiętam jakbyła zapowiedź pierwszego pudełka. Ludzie pisali tak samo że kicz, że lepiej zrobili by coś dużego itd. Kiedy już się pojawił, popyt stał się ogromny i dzięki udostępnieniu schematów stał się on przedmiotem dla moderów. ...
To, że popyt był ogromny, to nie jest równoznaczne z użytecznością. Oczywiście jakąś użyteczność to ma, ale na prawdę w studiu to nie ma się czym zachwycać.
Pozdrawiam
Ceny prostych podłogowych efektów gitarowych oscylują w granicach takiego Monotrona. Patrząc na te wszystkie wariacje Korga na temat Monotrona myślę, że należy go traktować jako takie właśnie efekty. Jako normalny syntezator podejrzewam, że nigdy funkcjonować nie będzie.
Pozdrawiam
Janusz
...Z kolei ja uważam, że wstęga w serii Mono jest świetnym pomysłem. To jest dodatkowy smaczek w tych maszynkach a nawet nie smaczek co spory atut. Ile mamy na rynku synthów z klawiaturą? tysiące! a ze wstegą?
Projektanci tej serii chcieli zrobic coś innego i to im wyszło w 100%. Poczatkowo chciałem sprzedać mojego Monotribe'a ale jak się wkręciłem w palcowanie po wstedze gdzie ma ona 3 różne tryby pracy to stwierdzam że NO WAY! Podpinam sobie do jego wejścia(Monotribe'a) Monotrona i w duecie mały i duży cieszą jak niewiem. A do tego jeszcze kaoss pad mini i zabawa na długie godziny. Nagrywam sobie to wszystko do .wav i mam świetny odjechany materiał do dalszej obróbki w samplerach/sekwencerach w już poważniejszych projektach. Wstęga rulez!
Pozdrawiam maruderów ;) ...
A ja zdecydowanie popieram, że wstęgowa klawiatura to jest atut i bardzo fajna rzecz. Brakuje mi jednak do tej wstęgi porządnego syntezatora.
Pozdrawiam
Tutaj można zakupić ten interfejs który dodaje midi in do monotriba i tym samym mamy analog z pełną klawiaturą.
http://amazingmachines.com.br/products_miditribe.html
Szkoda tylko że taka wysoka cena.
Poniżej fajny synth i tańszy od Monotribe, z tym że cyfra, ale za to 8 bitowa i można ją customizowaćn jak ktoś chce, poczytajta i posłuchajta:
http://meeblip.noisepages.com/what-is-meeblip/
...
Fajny sprzęt. Zastanawiałem się kiedy ktoś coś takiego zrobi od czasu jak zobaczyłem na forum sampler za chyba 10 zł. Z miejsca pomyślałem, że dałoby się poskładać syntezator na prostym mikrokontrolerze DSP jak DSPic lub podobnym.
Pozdrawiam
Janusz
Fajną wstęge miał k2500/2600
Co do zastosowania tych maleństw to osoby które są na nie, myślą jak ja mam na tym pracować nagrać konkretny motyw, nie tracąc czasu. Stąd wydaje mi się że jest to tym osobą nie przydatne ( w tym i mnie). Osoby które mają czas na zabawę i karmienie swoich samplerów takimi dźwiękami będą zachwycone.
...
Fajną wstęge miał k2500/2600
Co do zastosowania tych maleństw to osoby które są na nie, myślą jak ja mam na tym pracować nagrać konkretny motyw, nie tracąc czasu. Stąd wydaje mi się że jest to tym osobą nie przydatne ( w tym i mnie). Osoby które mają czas na zabawę i karmienie swoich samplerów takimi dźwiękami będą zachwycone.
...
Otóż to. Praktycznie nie dysponuję czasem na takie zabawy, także wolałbym implementację fabryczną MIDI. Niemniej mam nadzieję, że następca Monotribe'a będzie jeszcze bardziej ogarnięty. Może nawet wbiją układy z Monotron delay