Witam, to mój pierwszy post na forum, niestety w sytuacji gdzie potrzebuje pomocy. Problem wygląda tak - Jestem posiadaczem przedwzmacniacza mikrofonowego (jak w temacie) który z dnia na dzień przestał działać, po podłączeniu zasilacza do prądu żadna lampka nie chce się zapalić. Początkowo pomyślałem że może być to wina tego iż mógł spalić się zasilacz (Input: 230 V - 50 Gz 100mA, Output : 9V - 1000mA) jednak wybrałem się do sklepu muzycznego, pokazałem sprzedawcy stary i zaproponował mi zamiennik. Jego specyfikacje to : Input : 100-240V, 60/50 Hz, Current : 1000mA, Output : 9V DC, więc wszystko powinno grać, jednak preamp nadal nie reaguje. Czy ktoś ma jakiś pomysł jaka może byc przyczyna ? Z góry dzięki za pomoc, pozdrawiam.
Preamp ArtTube MP PS USB - Problem
Re: Preamp ArtTube MP PS USB - Problem
...
Witam, to mój pierwszy post na forum, niestety w sytuacji gdzie potrzebuje pomocy. Problem wygląda tak - Jestem posiadaczem przedwzmacniacza mikrofonowego (jak w temacie) który z dnia na dzień przestał działać, po podłączeniu zasilacza do prądu żadna lampka nie chce się zapalić. Początkowo pomyślałem że może być to wina tego iż mógł spalić się zasilacz (Input: 230 V - 50 Gz 100mA, Output : 9V - 1000mA) jednak wybrałem się do sklepu muzycznego, pokazałem sprzedawcy stary i zaproponował mi zamiennik. Jego specyfikacje to : Input : 100-240V, 60/50 Hz, Current : 1000mA, Output : 9V DC, więc wszystko powinno grać, jednak preamp nadal nie reaguje. Czy ktoś ma jakiś pomysł jaka może byc przyczyna ? Z góry dzięki za pomoc, pozdrawiam. ...
A jak ma dzialac, jak mu podlaczasz DC a on chce pradu przemiennego?