Witam serdecznie. Chciałbym kontrolować wirtualny syntezator Absynth 5 za pomocą Maschine w wersji 1.5 i użyć go jako wtyczki VST ale nie wiem jak to zrobić. Szukałem w necie ale nic nie mogłem znależć. Z pewnością da się to zrobić, bo podobno Maschine jest przystosowana do kontrolowania VST z Native Instruments.
NI Maschine i NI Absynth
Re: NI Maschine i NI Absynth
...
Witam serdecznie. Chciałbym kontrolować wirtualny syntezator Absynth 5 za pomocą Maschine w wersji 1.5 i użyć go jako wtyczki VST ale nie wiem jak to zrobić. Szukałem w necie ale nic nie mogłem znależć. Z pewnością da się to zrobić, bo podobno Maschine jest przystosowana do kontrolowania VST z Native Instruments....
Po pierwsze uaktualnij soft do wersji 1.7
...
...
Witam serdecznie. Chciałbym kontrolować wirtualny syntezator Absynth 5 za pomocą Maschine w wersji 1.5 i użyć go jako wtyczki VST ale nie wiem jak to zrobić. Szukałem w necie ale nic nie mogłem znależć. Z pewnością da się to zrobić, bo podobno Maschine jest przystosowana do kontrolowania VST z Native Instruments....
Po pierwsze uaktualnij soft do wersji 1.7...
Już miałem wersje 1.7, strasznie mi muliła, pozatym nie działały mi efekty. Działo się tak, że gdy nakładałem jaki kolwiek FX na dowolny dźwiek, to zawsze ten dźwięk zmieniał mi się... w dźwięk panina Nie wiem o co chodzi? Zastanawiam się czy jeszcze raz nie zrobic update, może jakis błędy były podczas instalacji.
Korzystasz z pomocy NI ? Czytasz w ogóle manuale i np. forum NI, czy też jest jakaś niewidzialna bariera nie do przeskoczenia ? Najwyraźniej potrzebujesz bardziej kompleksowej pomocy.
...
Korzystasz z pomocy NI ? Czytasz w ogóle manuale i np. forum NI, czy też jest jakaś niewidzialna bariera nie do przeskoczenia ? Najwyraźniej potrzebujesz bardziej kompleksowej pomocy....
Moj angieslki nie pozwala mi rozumieć na tyle, by posługiwac się technicznymi pojęciami muzycznymi itp. To jest ta bariera. Przetłumaczyłem sobie manual "szybki start" w translatorze, i pozwala mi to rozumiec podstawy, które az tak drudne nie są, ale żeby wnikac w bardziej złożone procesy tworzenia i rozwiązywanie problemów, np. takich jak wyżej to już jest ciężko.
...Wydaje mi się że powinieneś najpierw rozwiązać problem z update do wersji 1.7. Obecna wersja to 1.7.1.7666. Possaj z Service Center najnowszy update i zobacz czy jest OK. Jak się uda to daj znać tutaj czy na priva i coś wymyślimy w Twoim temacie....
Ok, dzieki, jak to zrobię to dam znać. I update 1.7 mam własnie z service center.
Rozumiem że jestes posiadaczem Maschine? Jak tak to świetnie, poradziłbym się czasem :)
No jakoś tak wyszło ;) Jeśli będę w stanie to pomogę.
...Rozumiem że jestes posiadaczem Maschine? Jak tak to świetnie, poradziłbym się czasem :)
No jakoś tak wyszło ;) Jeśli będę w stanie to pomogę....
Ok, zainstalowałem 1.7 i chyba wszysto idzie jak powinno, efekty są, więc poprzedni problem z głowy. Mam też w maschine wszystkie dźwięki i efekty z absyntha, ale chciałbym sterować ten syntezator za pomocą maschine. Rozumiem że to kwestia ustawień w absyncie.