Witam wszystkich serdecznie. Mam do Was pewne pytanie - chodzi o zaprogramowanie gitary w reasonie. Chciałbym w swoim projekcie wykorzystać gitarkę. Umiem grać na gitarze, ale zamiast zgrywać gitatę jako sygnał audio próbuje ją zaprogramować w sekwencerze. Tak jak napisałem w temacie używam programu reason. Mój problem polega na tym, że nie wiem jak zabrać się do przenoszenia całych akordów gitarowych do sekwencera. Załóżmy, że wybieram sobie sampler, wrzucam do niego jakieś próbki, ustawiam sobie barwę i tak dalej i kiedy dźwięk już mi odpowiada chcę zacząć programować ścieżke w sekwencerze. I kompletnie nie wiem jak się za to zabrać. Wcześniej nigdy nie programowałem gitary, z resztą zajmuje się muzyką tylko hobbystycznie, w przeszłości wykorzystywałem głównie instrumenty klawiszowe i perkusyjne, które o wiele łatwiej jest zaprogramować na komputerze.
Powiem prościej, załóżmy, że chcę zaprogramować prostą sekwencję jak np. tutaj: http://www.youtube.com/watch?v=npuppho6mNw od 1:00 i nie wiem jak w sekwencerze zaprogramować chociażby akord a-moll.
Może i to banalne pytanie, ale mam nadzieję, że ktoś mi to wytłumaczy. Pozdrawiam.