Fruity Loops na żywo?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
AudioActive
Fruity Loops na żywo?

Post autor: AudioActive » poniedziałek 01 gru 2003, 17:14

Tworzę dźwięki w programie Fruity Loops 4 (poprzednio w 3). Nie wystarcza mi juz zabawa z komputerem i chciałbym spróbowac pograc "na żywo". Nie wiem jakie urządzenie mam wybrać, by przypominało funkcjonowaniem to, co widzę na ekranie komputera z FLoops, a jednocześnie miało cenę do 1000PLN (niekoniecznie nowe). Oczekuję na propozycje sprzętów jakie spełniaja te warunki. Za ukierunkowanie z góry dziękuje...

Awatar użytkownika
Groover
Kontakt:

Re: Fruity Loops na żywo?

Post autor: Groover » poniedziałek 01 gru 2003, 17:24

...Tworzę dźwięki w programie Fruity Loops 4 (poprzednio w 3). Nie wystarcza mi juz zabawa z komputerem i chciałbym spróbowac pograc "na żywo". Nie wiem jakie urządzenie mam wybrać, by przypominało funkcjonowaniem to, co widzę na ekranie komputera z FLoops, a jednocześnie miało cenę do 1000PLN (niekoniecznie nowe). Oczekuję na propozycje sprzętów jakie spełniaja te warunki. Za ukierunkowanie z góry dziękuje......

pewnie najbardziej zadowoliłby cię Korg MicroKONTROL, ale to 1500 zł. W cenie ok. 1000 zł powinieneś dostać AKAI MPD 16 - zadzwoń do firmy MONO ((022) 616 13 94)

Pozdro

Groover

nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl

Awatar użytkownika
MATT669

Post autor: MATT669 » poniedziałek 01 gru 2003, 17:52

...Tworzę dźwięki w programie Fruity Loops 4 (poprzednio w 3). Nie wystarcza mi juz zabawa z komputerem i chciałbym spróbowac pograc "na żywo". Nie wiem jakie urządzenie mam wybrać, by przypominało funkcjonowaniem to, co widzę na ekranie komputera z FLoops, a jednocześnie miało cenę do 1000PLN (niekoniecznie nowe). Oczekuję na propozycje sprzętów jakie spełniaja te warunki. Za ukierunkowanie z góry dziękuje......

....do 1000zł ciężko będzię-sam ostatnio dorwałem korga es-1 za 1200zł,a chciałbym jeszcze rolanda mc505 kupić,ale to wydatek co najmniej 1500zł i to nie u nas,a za wielką wodą....

Awatar użytkownika
mlodyGrzesiek

Post autor: mlodyGrzesiek » piątek 19 sty 2007, 10:55

Witam
podbijam ten temat, gdyz nie chce zakladac nowego, a sam teraz poszukuje urzadzenia (prostego i najlepiej taniego:)) ktore pozwoli mi na zaladowanie kliku- kilkunastu krotkich (ok 5s) petli i aranzowanie ich na zywo, czyli po prostu tworzenia z nich utworu w czasie rzeczywistym...

jesli ktos ma jakies pomysly to zapraszam..:)

pozdrawiam
Grzesiek

Awatar użytkownika
Bartos

Post autor: Bartos » piątek 19 sty 2007, 12:14

Ja GRAM na zestawie ableton plus edirol mcr-m30. Tak naprawdę zaczynałem zabawę z edirolem (jeszcze wtedy pcr-50) na Fruity Loopsie (to info dla kolegi który zakładał wątek) - i wtedy pokochałem kontrolery midi :)

Jeden kontroler daje multum możliwości, które czasami dopiero po czasie odkrywamy (bo możliwości programowania są ogromne....)

pozdrawiam i życzę wytrwałości w treningach!
b

Awatar użytkownika
implant
Kontakt:

Post autor: implant » piątek 19 sty 2007, 14:33

Wg mnie najlepszym rozwiązaniem byłby jakiś sampler z sekwencerem, ale to są kwoty od 2000 w górę (akai MPC, yamaha RS), jeśli chcesz się naprawdę pobawić w robienie czegoś sensownego i mieć z tego dużo frajdy. Ale z doświadczenia wiem, że jak się jest przyzwyczajonym do jednego narzędzia, trudno będzie się przesiąść na coś bardziej okrojonego (jakby nie było sprzęt zawsze ustępuje pod względem możliwości programom). Kup sobie klawiaturę midi z gałami + ew. jakieś pady (jak dozbierasz trochę zł) i rób dalej muzykę na FL. Będziesz mieć dostęp do kontrolerów jak w sprzęcie a to jest podstawowa frajda z muzykowania :) mieć wszystko pod ręką.

powodzenia!

Analogi i cyfry fajne są :)

ODPOWIEDZ