Szeroka stopa

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Doomy
Re: Szeroka stopa

Post autor: Doomy » poniedziałek 24 paź 2011, 18:02

.Jest o wiele więcej aspektów brzmienia stopy, ale to proponuję zgłębić Ci je samodzielnie.

Haha sorry za to zdanie za szybko chciałem napisać :) plus brak sdycji, oczywiście powinno być  Jest o wiele więcej aspektów brzmienia stopy w miksie, ale to już proponuję Ci zgłębić we własnym zakresie.

Goddard

Post autor: Goddard » poniedziałek 24 paź 2011, 18:10

stopa jest hmm jak to powiedziec..brzmi "puuummm" a nie "pyt"...no i nie bez powodu pytalem o etap masteringu bo niestety mam juz nagrana sciezke.....

Poeksperymentuj z kompresją równoległą na samych bębnach a. stopie.

arewe

Post autor: arewe » wtorek 25 paź 2011, 04:16

...stopa jest hmm jak to powiedziec..brzmi "puuummm" a nie "pyt"...no i nie bez powodu pytalem o etap masteringu bo niestety mam juz nagrana sciezke..... 

Poeksperymentuj z kompresją równoległą na samych bębnach a. stopie. ...

Żeby zastosować comp równoległą, to najpierw wypadało by obrobić ślady :) I wielkich eksperymentów to na tym nie podziała. Na stopie to już lepiej z mutlibandem poeksperymentować...

Awatar użytkownika
katox

Post autor: katox » środa 26 paź 2011, 09:51

......stopa jest hmm jak to powiedziec..brzmi "puuummm" a nie "pyt"...no i nie bez powodu pytalem o etap masteringu bo niestety mam juz nagrana sciezke..... 

Poeksperymentuj z kompresją równoległą na samych bębnach a. stopie. ...

Żeby zastosować comp równoległą, to najpierw wypadało by obrobić ślady :) I wielkich eksperymentów to na tym nie podziała. Na stopie to już lepiej z mutlibandem poeksperymentować......

a jak nic z tych rzeczy nie pomoże to wymień stopę na taką jaka Ci będzie odpowiadać.

Zbynia

Post autor: Zbynia » środa 26 paź 2011, 11:30

Przecież to najzwyklejsza stopa - nie ma tam żadnego BUUUM - poprostu nie zawiera zbyt wiele wyższego pasma 

wystarczy filtr/eq i kompresor i można czarować do woli - oczywiście ADSR tez się bardzo może przydać

ODPOWIEDZ