Event TR6 albo TR8

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
SAKAMOTO
Event TR6 albo TR8

Post autor: SAKAMOTO » poniedziałek 01 gru 2003, 01:24

Witam

W końcu "dojrzałem" do zakupu aktywnych monitorów.

Mój wybór padł na firmę Event model TR6 lub TR8.Tylko własnie.

Wiadomo TR8 duża membrana, wiekszy zakres itp. Ale mam pomieszczenie o rozmiarze 6 m2. Dlatego zastanawiam się czy TR8 nie bedą za duże do tego pomieszczenia i nie spowodują zniekształceń brzmienia itd?

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Groover
Kontakt:

Re: Event TR6 albo TR8

Post autor: Groover » poniedziałek 01 gru 2003, 01:52

...Witam

W końcu "dojrzałem" do zakupu aktywnych monitorów.

Mój wybór padł na firmę Event model TR6 lub TR8.Tylko własnie.

Wiadomo TR8 duża membrana, wiekszy zakres itp. Ale mam pomieszczenie o rozmiarze 6 m2. Dlatego zastanawiam się czy TR8 nie bedą za duże do tego pomieszczenia i nie spowodują zniekształceń brzmienia itd?

Pozdrawiam

...

6 m2? hihi - to jako rodowity japoniec (fajne masz pseudo ) popełnij lepiej sepuku albo inne harakiri

Żaden zestaw nie zabrzmi dobrze w tak małym pomieszczeniu. Zapomnij.

Sorka za brutalność... Ale szkoda w takiej sytuacji Twoich pieniędzy

Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl

Awatar użytkownika
SAKAMOTO

Post autor: SAKAMOTO » poniedziałek 01 gru 2003, 02:18

6 m2? hihi - to jako rodowity japoniec (fajne masz pseudo ) popełnij lepiej sepuku albo inne harakiri

Żaden zestaw nie zabrzmi dobrze w tak małym pomieszczeniu. Zapomnij.

Sorka za brutalność... Ale szkoda w takiej sytuacji Twoich pieniędzy

Groover...

Tak też myślałem, że TR8 niestety.Ale TR6?. Miałem wcześniej Tannoy Reveal i sumie dobrze gadały. Ale niestety musiałem je sprzedać.Z resztą nie nadawały się za bardzo do muzyki technicznej. Pokój jest częściowo wytłumiony.A monitory przydałyby się bo od słuchawek to mi uszy już więdną ;) .Poza tym jak można cały czas pracować w słuchawkach. Porażka.

Awatar użytkownika
Groover
Kontakt:

Post autor: Groover » poniedziałek 01 gru 2003, 02:22

Tak też myślałem, że TR8 niestety.Ale TR6?. Miałem wcześniej Tannoy Reveal i sumie dobrze gadały. Ale niestety musiałem je sprzedać.Z resztą nie nadawały się za bardzo do muzyki technicznej. Pokój jest częściowo wytłumiony.A monitory przydałyby się bo od słuchawek to mi uszy już więdną ;) .Poza tym jak można cały czas pracować w słuchawkach. Porażka.

...

Wyrazy współczucia. Ale fascynuje mnie stwierdzenie, że na 6m2 coś może "dobrze gadać". Chyba, że owe 6m2 to powierzchnia komory bezechowej

Pozdro

Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl

Awatar użytkownika
SAKAMOTO

Post autor: SAKAMOTO » poniedziałek 01 gru 2003, 02:43

Wyrazy współczucia. Ale fascynuje mnie stwierdzenie, że na 6m2 coś może "dobrze gadać". Chyba, że owe 6m2 to powierzchnia komory bezechowej

Pozdro

Groover...

Wiadomo, że masteringu nie da się zrobić w takich warunkach odsłuchowych.Sepuku z tego powodu nie wykonam Ale jeśli chodzi o selektywność nagrania i panoramę poszczególnych instrumentów w mixie jest ok.A o to mi tylko chodzi.

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ