...
ad. 2 nie bardzo wiem jak to rozumieć. to jaki jest sygnał z wyjścia slave? wydawało mi się że liniowy. wg. tego co piszesz powinienem podać sygnał do interfejsu z wyjścia głośnikowego? P. S. jeżeli nie używam kolumny i mikrofonu (bo ich nie mam) to wzmacniacz może sie spalić? w takim razie po co wyjście slave? ...
Jezeli to jest ten wzmacniacz:
http://s853.photobucket.com/albums/ab93/bernardduur/Amps/Orange/
to jest to prawie do bolu klasyczna "fenderowa" konstrukcja bez zadnych nowych pomyslow (akurat uwazam, ze to bardzo dobrze) i jak kazdego wzmacniacza tego typu
nie wolno wlaczac go bez obciazenia. Oczywiscie, moze to przezyc, ale z definicji nie musi, a na pewno lampy dostaja w d4. Dodatkowo widzimy, ze wyjscie "slave" jest z glosnika jak byk, oczywiscie stlumione do poziomu liniowego, co zreszta jest najczesciej stosowanym rozwiazaniem, bo skad w piecu lampowym "w srodku" mala impedancja wyjsciowa? Wyjscie slave sluzy najczesciej do podlaczenia drugiego pieca, jak jeden to za malo

- ale obciazenie musi byc podlaczone....
no to nieźle... ale przynajmniej wiem co i jak:) raczej wtedy nie uszkodzilismy sprzętu (mam taką nadzieje) z drugiej strony kolega mówił, że nagrywał studiu z orange bez kolumn.. ale może nie wiedział nawet czy coś tam podłączono czy nie.
Pytania kolejne:
1. jeżeli podłącze jakąś kolumnę (dla samego obciążenia - bo nie mam mikrofonu) na wyjściu to rozumiem, że nie musze z niej nagrywać sygnału? mogę wtedy wyprowadzać dodatkowo sygnał z wyjścia slave? czy wtedy sygnał ni bedzie przesterowywał mi wejścia w interfejsie?
2. czy można czymś innym obciążyć wzmacniacz ? tzn zamiast kolumny? :) wiem ze to dziwnie brzmi ale moze jest jakies urządzenie które powoduje że wzmacniacz czuje ze cos napedza ale tak naprawdę wyprowadza sygnał liniowy?