Cubase 6

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
Michal108
Cubase 6

Post autor: Michal108 » środa 16 lut 2011, 11:22

Witam

Po zainstalowaniu upgrade na Cubase 6 zaczęła mi się wywalać karta muzyczna (Edirol UA-25) dzieje się to co 10-15 min - nagle pojawia się piękny cyfrowy brum i trzeba kartę wyłączyć włączyć, lecz to  nie wszystko  bo cubase mimo iż wyłączony nie kwapi się do opuszczenia procesów w menedżerze zadań i wyjścia z zajmowanego ramu. Na  próby zakończenia procesu też reaguje niechętnie.  Pracuję na Windows 7 64bit. Próbuję odłączać różne urządzenia i procesy lecz jak narazie nic nie pomaga. Oczywiście kartę muz. zintegrowaną mam wyłączoną w biosie.

Czy mogę i jak ? podejrzeć w monitorze zasobów co powoduje ten problem. Czy ktoś po upgrade może ma taką samą przypadłość ?

Awatar użytkownika
Michal108

Re: Cubase 6

Post autor: Michal108 » wtorek 22 lut 2011, 09:11

No i problem się rozwiązał, był zupełnie gdzie indziej niż przypuszczałem . Może komuś się to przyda, więc piszę. Chodziło o to iż komputer wywalał się przez program Wordbuilder - "Wordbuilder crash in large projects on windows 64 bit "   Zaraz instaluje update Play 2.1.2 który podobno ma zakończyć ten problem

Awatar użytkownika
Michal108

Post autor: Michal108 » piątek 11 mar 2011, 21:13

...
No i problem się rozwiązał, był zupełnie gdzie indziej niż przypuszczałem . Może komuś się to przyda, więc piszę. Chodziło o to iż komputer wywalał się przez program Wordbuilder - "Wordbuilder crash in large projects on windows 64 bit "   Zaraz instaluje update Play 2.1.2 który podobno ma zakończyć ten problem ...

Wszystko ok więc jeśli ktoś ma taki problem to trza update robić

Awatar użytkownika
Akton

Post autor: Akton » wtorek 04 paź 2011, 09:11

Chciałbym na moment wrócić do Cubase 6. Mam króciutkie pytanie: czym tak naprawdę różni się "pełnowymiarowa" wersja od EDU? I drugie pytanie. Obiło mi się o uszy, że wersja EDU może być również wykorzystywana komercyjnie. Jest to nie bez znaczenia, biorąc pod uwagę fakt, że kosztuje ona o połowę taniej :)

Co koledzy na to?

[addsig]
NI Komplete 12, EWQL Symphonic Gold Orchestra,Spectrasonics Omnisphere, NI Alicia's Keys, EWQL Ministry of Rock, IK Philharmonik Miroslav, BFD ECO

Awatar użytkownika
Łukasz1985

Post autor: Łukasz1985 » wtorek 04 paź 2011, 11:03

...
Chciałbym na moment wrócić do Cubase 6. Mam króciutkie pytanie: czym tak naprawdę różni się "pełnowymiarowa" wersja od EDU? I drugie pytanie. Obiło mi się o uszy, że wersja EDU może być również wykorzystywana komercyjnie. Jest to nie bez znaczenia, biorąc pod uwagę fakt, że kosztuje ona o połowę taniej :)

Co koledzy na to?
...

...wersja edu niczym sie nie rozni jesli chodzi o funkcjonalnosc, ale nie mozesz na niej zarabiac kasy, i to tyle:)

[addsig]
Cubase Pro 8 - Windows 7 Home Premium (64bit)

Awatar użytkownika
Akton

Post autor: Akton » wtorek 04 paź 2011, 11:37

...wersja edu niczym sie nie rozni jesli chodzi o funkcjonalnosc, ale nie mozesz na niej zarabiac kasy, i to tyle:)

A o czym jest tu napisane? Prawdopodobnie właśnie o wykorzystaniu komercyjnym. Może ktoś bieglejszy ode mnie spróbuje to poczytać?

http://www.steinberg.net/forum/viewtopic.php?f=19&t=5193

[addsig]
NI Komplete 12, EWQL Symphonic Gold Orchestra,Spectrasonics Omnisphere, NI Alicia's Keys, EWQL Ministry of Rock, IK Philharmonik Miroslav, BFD ECO

Awatar użytkownika
Robix

Post autor: Robix » wtorek 04 paź 2011, 12:03

A o czym jest tu napisane? Prawdopodobnie właśnie o wykorzystaniu komercyjnym. Może ktoś bieglejszy ode mnie spróbuje to poczytać?

http://www.steinberg.net/forum/viewtopic.php?f=19&t=5193 ...

Istotnie jest napisane, że niby można używać tej wersji w celach komercyjnych. Nie wiem natomiast czy te wypowiedzi mogą być wiarygodne, kto to pisał. W zakładce o edukacji też nie wyczytałem żadnego ostrzeżenia, więc może można używać tych wersji w komercyjnym zakresie. Ja jednak zawsze słyszałem, że na wersjach edu nie można zarabiać. W tym wypadku może jest inaczej.

Początkujący muzyk.

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » wtorek 04 paź 2011, 12:20

Istotnie jest napisane, że niby można używać tej wersji w celach komercyjnych. Nie wiem natomiast czy te wypowiedzi mogą być wiarygodne, kto to pisał. W zakładce o edukacji też nie wyczytałem żadnego ostrzeżenia, więc może można używać tych wersji w komercyjnym zakresie. Ja jednak zawsze słyszałem, że na wersjach edu nie można zarabiać. W tym wypadku może jest inaczej.
...

Dla mnie ten wycinek z forum też nie jasny. Większość pisze, iż można. Ale jakoś logiki w tym nie widzę. Może by napisać do Audiofactory?

ODPOWIEDZ