Dźwięk 3D
Re: Dźwięk 3D
Niektóre, zwłaszcza komercyjne sequencery audio/midi posiadają możliwość miksowania dźwięku do różnych systemów przestrzennych. FL chyba nie (chociaż nie jestem znawcą tego programu).
Dźwięk czterokanałowy jest akurat trochę nietypowy (najpopularniejszy system dźwięku przestrzennego to chyba 5.1), ale również możliwy do zrealizowania. Czasami oprogramowanie edycyjne jest dołączane do kart z czterema wyjściami (np. tak było w przypadku starych wersji MaxiSound - nie wiem jak jest teraz).
Istnieje też sporo specjalizowanego oprogramowania do pracy z dźwiękiem przestrzennym, ale musiałbyś podać więcej informacji tym, co konkretnie chcesz zrobić, żebym mógł polecić Ci coś konkretnego.
Dźwięk czterokanałowy jest akurat trochę nietypowy (najpopularniejszy system dźwięku przestrzennego to chyba 5.1), ale również możliwy do zrealizowania. Czasami oprogramowanie edycyjne jest dołączane do kart z czterema wyjściami (np. tak było w przypadku starych wersji MaxiSound - nie wiem jak jest teraz).
Istnieje też sporo specjalizowanego oprogramowania do pracy z dźwiękiem przestrzennym, ale musiałbyś podać więcej informacji tym, co konkretnie chcesz zrobić, żebym mógł polecić Ci coś konkretnego.
Właśnie Panowie. Jak w Cubase SX zapisać projekt zrobiony w 5.1 jako plik ac3 tak żeby to można było potem odtworzyć na jakimś creative playcenter albo coś podobnego.
Nie ma co
Ja polecam Nuendo, jest możliwość osadzania dźwięku w przestrzeni zarówno w kwadrofonii jak i w 5.1 i jeszcze bardziej zaawansowanym, oczywiście o mono i stereo już nie wspomnę. Są tam też narzędzia do kreowania dźwięku dookólnego, ciekawe pogłosy i różne inne efekty do tego...
www.surogat.pl
NUENDO!!!!!!!!!!!!!!!
To jest ten ból nie każdy ma NUENDO. Może coś z niższej półki.
To jest ten ból nie każdy ma NUENDO. Może coś z niższej półki.
Nie ma co
...NUENDO!!!!!!!!!!!!!!!
To jest ten ból nie każdy ma NUENDO. Może coś z niższej półki....
ja nie mam, niestety
ale też i nie miksuję niczego do 5.1
Chyba trudno wygrzebać coś taniego i miksującego jednocześnie do systemów dźwięku przestrzennego, ale zauważ, że i odsłuchy tego rodzaju nie należą do najtańszych.
ja nie mam, niestety
ale też i nie miksuję niczego do 5.1
Chyba trudno wygrzebać coś taniego i miksującego jednocześnie do systemów dźwięku przestrzennego, ale zauważ, że i odsłuchy tego rodzaju nie należą do najtańszych.
...Witam. Chciałbym się dowiedzieć w jakim programie mógłbym zrobić dźwięk przestrzenny (4 kanały)?? Czy da się to zrobić w FL Studio 4.12 ?...
Polecam program firmy Emersys -
Maven 3D lub Maven 3D profesional
Polecam program firmy Emersys -
Maven 3D lub Maven 3D profesional
...Witam. Chciałbym się dowiedzieć w jakim programie mógłbym zrobić dźwięk przestrzenny (4 kanały)?? Czy da się to zrobić w FL Studio 4.12 ?...
fl na pewno nie
fl na pewno nie
Nigdy nie wdawaj się w dyskusje z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu-następnie pokona doświadczeniem :)
...NUENDO!!!!!!!!!!!!!!!
Fakt, troszeczkę to Nuendo kosztuje, ale za to jak się na tym pracuje... Ech,rewelka, nie żałuję...
Fakt, troszeczkę to Nuendo kosztuje, ale za to jak się na tym pracuje... Ech,rewelka, nie żałuję...
www.surogat.pl