...ja, oprócz tego, o czym pisali Koledzy słyszę tam jeszcze coś w stylu bitcrushera :) ...
No bez jaj...
W latach 70-tych ?
...ja, oprócz tego, o czym pisali Koledzy słyszę tam jeszcze coś w stylu bitcrushera :) ...
No bez jaj...
W latach 70-tych ?
no tak
ale co to za przester?
rhodes pod normalnym przestem brzmi inaczej
a to co się dzieje z brzmieniem pod sam koniec?
jest jeszcze coś co wprowadza jakiś detune i słychać że to jest kontrolowane, bo jest żandko i tylko na końcówkach nut - wtedy kiedy trzeba - tak że stanowi ozdobnik w niektórych miejscach a nie jest nałożone na całość
nie wiem co to za sprzęt, może jakiś rozbudowany chorus, a może część tej tajemniczej aparatury która kryje się za tym rzesterem
szukałem wideo z tego nagrania, ale znalazłem tylko z innych roczników, może ktoś z Was ma dostęp do jakiś sekretnych złoży filmików, albo lepsze metody szukania?
no nie wiem, przesłuchiwałem w necie nagrania z rhodesem na fuzzface i w sumie fuzz brzmi jak fuzz, to w ogóle nie to, chyba że jest jakiś inny który robi takie rzeczy, a go nie znalazłem, ale nie sądzę żeby to było takie proste. Wydaje mi się że raczej ogarniam brzmienia takich przesterów i efektów, a brzmienie z tego spanish key jest dla mnie całkowicie niezidentyfikowane i nie kojaży mi się z żadnym znanym mi do tej pory sprzętem. Znam też brzmienie prawdziwego rhodesa i w tym spanish keyu doskonale słychać że to rhodes ze wszystkimi swoimi smaczkami, tylko w zupełnie innym wydaniu, a fuzz na rhodesie dużo nie różni się od np fuzza na gitarze czy czym kolwiek
...octavia (czym kolwiek jest) nie miałem czasu sprawdzić, no a wah wah słychać wyraźnie
a skąd taki detune?
...
...octavia (czym kolwiek jest) nie miałem czasu sprawdzić, no a wah wah słychać wyraźnie
a skąd taki detune?
...
Typuję Ring Modulator, ze słuchu (bo na żywo nie widziałem by był włączony w tor Rhodesa)