autor: lakiernik » wtorek 20 wrz 2011, 13:02
...
Miałem Proteusa 2000. Moim zdaniem daj sobie spokój z modułem, tylko kup software (są niedrogie), skoro konecznie chcesz wykorzystywać presety E-mu, ale moja rada jest taka: daj sobie spokój z Proteusem. Kiedyś to było coś, ale teraz to już niekoniecznie :) Znam niejeden tani soft, który bije go na głowę pod każdym względem, ale oczywiście zrobisz tak, jak sam uważasz.
...
Proteus 2K jest właściwie tylko budą dla kości World Expeditions (etniczna) która jest świetna, a jej brzmienia syntetyzowane przez architekturę zaimplementowaną w tych leciwych modułach nabierają dodatkowego blasku, to po pierwsze :) Po drugie kompletnie zrezygnowałem z wykorzystywania komputerów do tworzenia i grania muzyki, a więc tutaj jestem zdany na łaskę lub nie łaskę rozwiązań hardware'owych. Chyba będę musiał poszukać na zagranicznych forach jakiś niedobitków używających te moduły...
No i jeszcze będę grzebał wpisując frazę "E-mu P2K".
Dzięki chłopaki za zainteresowanie i pomoc! :)
Only Hardware System: Elektrony: Machinedrum UW, Monomachine, Octatrack, AnalogFour, DSI Tempest, Korg MS-20 Mini,Yamaha Tenori-on, Waldorf Blofeld, E-mu MP-7, Korg ER-1, Eventide Space, Alesis Bitrman