Ten monitor to mi się wydaje bardzo wysoko (głowa zadarta nieustannie do góry przy pracy nie wróży dobrze na kręgi szyjne).
KRK ROKIT8 G2
Re: KRK ROKIT8 G2
Drugi punkt krytki - wysokość na jakiej stoi monitor LCD. Myślę, że po niecałej godzinie Twój kark jasno i wyraźnie powie Ci, że tak sie nie da. Przecież będziesz musiał cały czas zadzierać głowę. Miałem kiedyś nieprzyjemność posiedzieć przy czymś takim - nigdy więcej! Koszmar^3.
Trzecia sprawa to obie klawiatury - wiem, że fajnie mieć obie przed sobą, ale wtedy albo jedna albo druga jest na odpowiedniej (wygodnej) wysokości.
Po czwarte - ten stolik wydaje się być mały. Wnioskuję, że 1560 mm to szerokość, ale chyba jak stolik jeszcze jest w kartonie (albo cwaniaczki mierzyli od skrajnych punków tych ruchomych podstawek, jeszcze pewnie na dodatek tak obróconych, żeby wymiar byl jak największy). Oszacuj sam: dwie wnęki 19" + cztery deski to ok. jeden metr. W środku mała wnęka. Ile może mieć? 25 cm? Jak oni chcą osiągnąć 1.56 m? Zrób sam sobie przysługę i kopnij się do pierwszego lepszego meblowego i obcykaj jak wygląda stolik o szer. ok. 1.2m. Przerazisz się.
Na dzień dzisiejszy pewnie jesteś zdania, że to wystraczy, ale pomyśl przyszłościowo. Nie warto wywalić tysiaka w błoto. Jaką mam propozycję? Kup sobie zwykłe duże biurko min. 1.6 m x 0.8 m a na monitory stalowe i stabilne stojaki z możliwośćią ustawienia wysokości.
[addsig]
MEGafon
Problemem takich biurek jest ta wysuwana półka - będzie się zawadzać kolanami
Problem numer dwa to klawiatura zbyt wysoko - jesli ktos robi coś więcej korzystając z klawiatury komputera to będzie nie za wygodnie
Problem kolejny to podstawki pod odsłuch - czy one są ruchome?jesli tak to jak to jest wykonane?nie ma nic gorszego niż "brzęczące" meble od wibracji
Kolejny problem to własnie ta wysuwana półeczka - postawienie na tym cięższych klawiszy spowoduje jej rozwalenie w ciągu pół roku - niestety ale montaż tych szyn jest dośc słaby jak i marna wytrzymałośc płyty wiórowej.Już to przerabiałem.
Oczywiście lekka klawiatura sterująca da radę ale już jakis syntezator jest zdecydowanie zbyt ciężki.
To takich parę szczegółów - nie chcę cię zniechęcać :)
Tak. W tekście aukcji pisze: "obracalne półki na głośniki studyjne".
Mam wrażenie, że człowiek który projektował ten stolik studio zna jedynie z opowiadań - nawet nie ze zdjęcia.
[addsig]
MEGafon
Koledzy dobrze piszą nie inwestuj w takie cuda. Zrób jak ja i wymierz sobie biurko a potem daj do stolarza aby Ci zrobił dokładnie tak jak chcesz. Nie mów jakie przeznaczenie to wcale tak dużo nie weźmie!
[addsig]
Ja robiłem zwykłe biurko - w firmie(dacter) pocięli mi płyty na wymiar a blat kleili z dwóch i oklejali...biurko wyniosło mnie jakieś 600 pln(klejenie i oklejanie blatu 140x80cm kosztowało koło 250pln z płytami - dwie sklejone) z materiałami śrubami i prowadnicami do szuflad.
Ja ze swojej strony musiałem wszystko powiercic okleic krawędzie(oprócz klejonego blatu) i zmontować
Troszkę pracy i mam cos czego na rynku nie dostane a na zamówienie napewno 3 razy tyle będzie kosztować
Zaprojektowac to nie problem - powymierzać z głowa i gotowe
Przy tym patrze na szerokośc - ponad 150cm....ten blacik pod klawisz nie da rady nawet na płycie 18mm - zwyczajnie sie wygnie a jak nocniej się zagra to jest szansa ze peknie albo wyrwą sie prowadnice
pomijam tragicznie małą ilośc miejsca na sprzęt w racku(nie kazdy jest płytki a jeszcze wtyki i kable) oraz jeszcze mniej przed sprzętem(to już bardzo niewygodne)
No ale coś za coś :)
Plus jeszcze jeden - akurat w pokoju zmieniałem wszystkie meble - wszystko zaprojektowałem pod wymiary jakie chcę widzieć tak by wszystko było rozplanowane jak najlepiej.
Jednym słowem komleksowe wyposażenie pokoju mieszkalnego :)
wyszło taniej od kupna byle czego o dobre 1000 pln(te byle co to byłby spory kompromis) - fakt roboty na dwa tygodnie(nie codziennie oczywiście ze względu na pracę)
Tak jak kolega POLECAM usiąść pomysleć pomierzyc dla własnej wygody wysokości szerokości długości i udać się z projektem do fachowca albo zrobic jak ja i zmontować samemu - to banał
i jaka satysfakcja :)
Hmmm nom to mnie forumowicze oświecili:P Dzięki za rady, przemyśle jeszcze to wszystko i jaśli kiedyś coś z tego wyjdzie to dam znać na forum o efektach:)
www.tadziuuu.pl
http://www.youtube.com/user/xxxTadziuxxx?feature=mhee