Reaper 4

Jeśli masz problem związany z komputerem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
ceres1x
Re: Reaper 4

Post autor: ceres1x » niedziela 07 sie 2011, 19:35

Spolszczenie do wersji 4 importuje sie poprawnie, czy interfejs jest na tyle nowy ze trzeba nanosic poprawki?

eksperymentalna, niekomercyjna elektronika

kz

Post autor: kz » niedziela 07 sie 2011, 23:06

...Spolszczenie do wersji 4 importuje sie poprawnie, czy interfejs jest na tyle nowy ze trzeba nanosic poprawki?...

Trzeba......
http://nsmtbg.npx.pl

pyza

Post autor: pyza » poniedziałek 08 sie 2011, 12:27

O.K.
Ja się poddałem...
Wiem że gdzieś jest spolszczenie do reapera tylko ja nie mogę odszukać.
Poda ktoś link??
cubase 4 komplete 5 powercore fw samplelord extreme sample conwerter

kz

Post autor: kz » poniedziałek 08 sie 2011, 18:42

...O.K.
Ja się poddałem...
Poda ktoś link??
...

Link jest w jednym z wątków dotyczących Reapera 3. Szukaj w postach PiotraK. Ale jest to spolszczenie do wersji 3. Żeby było zgodne z Reaperem 4, trzeba je modyfikować.

pyza

Post autor: pyza » poniedziałek 08 sie 2011, 20:33

......O.K.
Ja się poddałem...
Poda ktoś link??
...

Link jest w jednym z wątków dotyczących Reapera 3. Szukaj w postach PiotraK. Ale jest to spolszczenie do wersji 3. Żeby było zgodne z Reaperem 4, trzeba je modyfikować....

Tak tylko że ten link nie działa....
Jeżeli jest ktoś na tyle uprzejmy to poproszę na mail.pawelg27@wp.pl

kz

Post autor: kz » wtorek 09 sie 2011, 00:57

Jeżeli jest ktoś na tyle uprzejmy to poproszę na mail.pawelg27@wp.pl...

Wysłałem......
[addsig]

pyza

Post autor: pyza » wtorek 09 sie 2011, 09:51

...
Jeżeli jest ktoś na tyle uprzejmy to poproszę na mail.pawelg27@wp.pl...

Wysłałem.........

Dzięki przyjacielu.

Awatar użytkownika
SEBSON

Post autor: SEBSON » niedziela 04 wrz 2011, 17:26

Właśnie wczoraj upgrade'dowłem do wersji 4.02. - Powiem krótko - program staje sie perfidnie genialny, ewoluuje brutalnie gwałcąc i deklasując konkurencję. Całe piękno prawdziwej demokracji tkwi w tym programie. Długo wyczekiwane opcje "zoomowania", które twórcy zaaplikowali w ostatnią wersję przyspieszają ostatecznie pracę nad materiałem wręcz do poziomu turbo. Ustawiłem właśnie sobie w opcjach akcji myszy lupę, którą "zoomuje" z marszu podczas normalnej pracy nad projektem. Teraz przytrzymując TYLKO lewy przycisk myszy powiększać można dowolnie zaznaczony obręb - lupa ta jest widoczna stale podczas poruszania się po sekwencerze - i w dodatku do dyspozycji natychmiastowej (z tymże poza obszarem obiektów) - poprostu należy zamienić to z podstawową akcją - "time selection". Funkcję Time selection należy wcześniej wyodrębnić z obszaru odtwarzania projektu pomiędzy "loop'ującymi" markerami i ustawić w akcjach myszy np CTRL + DRAG LEFT MOUSE, a lupę : LEFT DRAG - Marquee Zoom. Jedyne, aby zupełnie sprawnie zoomować dowolny obszar, należy zmniejszyć nieco rozmiar (wysokość) obiektów. Co więcej - na liniach i punktach automatyki pełniona jest normalną rola operacyjna wskaźnika strzałki myszki, bo na jakimkolwiek obiekcie lupa zamienia się sama na wskaźnik, umozliwiając normalne operacje na obiektach. I tak oto programiści stworzyli jeden wspaniały zoom. Bo reszta zoomów jest w zasadzie mało potrzebna i skróty klawiszowe dotyczące zoomów w zasadzie przestały być też potrzebne - oprócz skrótu natychmiastowego przywoływania generalnego widoku projektu (a ten przecież cały czas można - i należy -nadpisywać w miarę rozrastania się projektu), przydatnego jako wyjście z dowolnego zoomu (funkcje CTRL + E).
REWELACJA. W większości programów korzystanie z powiększenia odbywało się z pomocą wcześniejszego "sięgania" po lupę. Nie spotkałem się gdzie indziej, aby można było normalnie pracować na projekcie, obiektach i automatyce, zachowując opcję natychmiastowego powiększania dowolnego obszaru lewym przyciskiem myszy - z marszu - Po prostu Kosmos.

Jeszcze tylko dobry Step Seqeencer z pełną obsługą fx na próbkę i klękajcie narody.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
spiker

Post autor: spiker » poniedziałek 05 wrz 2011, 08:38

Dlaczego zaraz "gwałcąc"? To jest Reaper, a nie Ripper. Bez przesady - jeden ZOOM Tool nie czyni rewolucji, co wcale nie zmienia faktu, że to świetny DAW. Dużo mu jednak brakuje do tzw. zwykłej normy - np. zapisu nutowego.
pozdrawiam
ML
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...

Awatar użytkownika
BassFun

Post autor: BassFun » poniedziałek 05 wrz 2011, 08:44

Testowalismy go u znajomego ktory pracuje rowniez z Reasone
i jestem pod wrazeniem dzialania tego programiku.
Bardzo fajna sprawa.

ODPOWIEDZ