Spolszczenie do wersji 4 importuje sie poprawnie, czy interfejs jest na tyle nowy ze trzeba nanosic poprawki?
Reaper 4
eksperymentalna, niekomercyjna elektronika
Re: Reaper 4
...Spolszczenie do wersji 4 importuje sie poprawnie, czy interfejs jest na tyle nowy ze trzeba nanosic poprawki?...
Trzeba......
Trzeba......
http://nsmtbg.npx.pl
O.K.
Ja się poddałem...
Wiem że gdzieś jest spolszczenie do reapera tylko ja nie mogę odszukać.
Poda ktoś link??
Ja się poddałem...
Poda ktoś link??
cubase 4 komplete 5 powercore fw samplelord extreme sample conwerter
...O.K.
Ja się poddałem...
Poda ktoś link??
...
Link jest w jednym z wątków dotyczących Reapera 3. Szukaj w postach PiotraK. Ale jest to spolszczenie do wersji 3. Żeby było zgodne z Reaperem 4, trzeba je modyfikować.
Ja się poddałem...
Poda ktoś link??
...
Link jest w jednym z wątków dotyczących Reapera 3. Szukaj w postach PiotraK. Ale jest to spolszczenie do wersji 3. Żeby było zgodne z Reaperem 4, trzeba je modyfikować.
......O.K.
Ja się poddałem...
Poda ktoś link??
...
Link jest w jednym z wątków dotyczących Reapera 3. Szukaj w postach PiotraK. Ale jest to spolszczenie do wersji 3. Żeby było zgodne z Reaperem 4, trzeba je modyfikować....
Tak tylko że ten link nie działa....
Jeżeli jest ktoś na tyle uprzejmy to poproszę na mail.pawelg27@wp.pl
Ja się poddałem...
Poda ktoś link??
...
Link jest w jednym z wątków dotyczących Reapera 3. Szukaj w postach PiotraK. Ale jest to spolszczenie do wersji 3. Żeby było zgodne z Reaperem 4, trzeba je modyfikować....
Jeżeli jest ktoś na tyle uprzejmy to poproszę na mail.pawelg27@wp.pl
Jeżeli jest ktoś na tyle uprzejmy to poproszę na mail.pawelg27@wp.pl...
Wysłałem......
[addsig]
...
Wysłałem.........
Dzięki przyjacielu.
Wysłałem.........
Dzięki przyjacielu.
Właśnie wczoraj upgrade'dowłem do wersji 4.02. - Powiem krótko - program staje sie perfidnie genialny, ewoluuje brutalnie gwałcąc i deklasując konkurencję. Całe piękno prawdziwej demokracji tkwi w tym programie. Długo wyczekiwane opcje "zoomowania", które twórcy zaaplikowali w ostatnią wersję przyspieszają ostatecznie pracę nad materiałem wręcz do poziomu turbo. Ustawiłem właśnie sobie w opcjach akcji myszy lupę, którą "zoomuje" z marszu podczas normalnej pracy nad projektem. Teraz przytrzymując TYLKO lewy przycisk myszy powiększać można dowolnie zaznaczony obręb - lupa ta jest widoczna stale podczas poruszania się po sekwencerze - i w dodatku do dyspozycji natychmiastowej (z tymże poza obszarem obiektów) - poprostu należy zamienić to z podstawową akcją - "time selection". Funkcję Time selection należy wcześniej wyodrębnić z obszaru odtwarzania projektu pomiędzy "loop'ującymi" markerami i ustawić w akcjach myszy np CTRL + DRAG LEFT MOUSE, a lupę : LEFT DRAG - Marquee Zoom. Jedyne, aby zupełnie sprawnie zoomować dowolny obszar, należy zmniejszyć nieco rozmiar (wysokość) obiektów. Co więcej - na liniach i punktach automatyki pełniona jest normalną rola operacyjna wskaźnika strzałki myszki, bo na jakimkolwiek obiekcie lupa zamienia się sama na wskaźnik, umozliwiając normalne operacje na obiektach. I tak oto programiści stworzyli jeden wspaniały zoom. Bo reszta zoomów jest w zasadzie mało potrzebna i skróty klawiszowe dotyczące zoomów w zasadzie przestały być też potrzebne - oprócz skrótu natychmiastowego przywoływania generalnego widoku projektu (a ten przecież cały czas można - i należy -nadpisywać w miarę rozrastania się projektu), przydatnego jako wyjście z dowolnego zoomu (funkcje CTRL + E).
REWELACJA. W większości programów korzystanie z powiększenia odbywało się z pomocą wcześniejszego "sięgania" po lupę. Nie spotkałem się gdzie indziej, aby można było normalnie pracować na projekcie, obiektach i automatyce, zachowując opcję natychmiastowego powiększania dowolnego obszaru lewym przyciskiem myszy - z marszu - Po prostu Kosmos.
Jeszcze tylko dobry Step Seqeencer z pełną obsługą fx na próbkę i klękajcie narody.
Pozdrawiam.
REWELACJA. W większości programów korzystanie z powiększenia odbywało się z pomocą wcześniejszego "sięgania" po lupę. Nie spotkałem się gdzie indziej, aby można było normalnie pracować na projekcie, obiektach i automatyce, zachowując opcję natychmiastowego powiększania dowolnego obszaru lewym przyciskiem myszy - z marszu - Po prostu Kosmos.
Jeszcze tylko dobry Step Seqeencer z pełną obsługą fx na próbkę i klękajcie narody.
Pozdrawiam.
Dlaczego zaraz "gwałcąc"? To jest Reaper, a nie Ripper.
Bez przesady - jeden ZOOM Tool nie czyni rewolucji, co wcale nie zmienia faktu, że to świetny DAW. Dużo mu jednak brakuje do tzw. zwykłej normy - np. zapisu nutowego.
pozdrawiam
ML

pozdrawiam
ML
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...
Testowalismy go u znajomego ktory pracuje rowniez z Reasone
i jestem pod wrazeniem dzialania tego programiku.
Bardzo fajna sprawa.
i jestem pod wrazeniem dzialania tego programiku.
Bardzo fajna sprawa.