Korg Monotribe już w Polsce

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
AkselPL
Re: Korg Monotribe już w Polsce

Post autor: AkselPL » czwartek 01 wrz 2011, 13:29

...
Poza tym zostawmy dyskusję na temat tej popełnionej przez Rolanda workstacji do wszystkiego... To topic o Monotribe.

monotribe Monotribe`em, ale informacje muszą być odpowiednie - Jupiter 80 nie jest stacją roboczą! Cool

Powracając do Monotribe`a - fajnie by było mieć urządzenie, które miało by w sobie Kaoss Pada, Kaossilatora, oraz Monotribe`a. Gdyby to nie był moduł, tylo jeszcze miało ustrojstwo klawisze... HmmmUndecided  Smile
...

Pozostaje czekać na następce Radiasa:) Mam nadzieje że ten monotribe to nie jest jego następca.

[addsig]
Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio

Awatar użytkownika
psysutra

Post autor: psysutra » czwartek 01 wrz 2011, 13:44

...
Poza tym zostawmy dyskusję na temat tej popełnionej przez Rolanda workstacji do wszystkiego... To topic o Monotribe.

monotribe Monotribe`em, ale informacje muszą być odpowiednie - Jupiter 80 nie jest stacją roboczą! Cool

Powracając do Monotribe`a - fajnie by było mieć urządzenie, które miało by w sobie Kaoss Pada, Kaossilatora, oraz Monotribe`a. Gdyby to nie był moduł, tylo jeszcze miało ustrojstwo klawisze... HmmmUndecided  Smile
...

Kaoss Pad a Kaossilator to chyba urządzenia tego samego rodzaju ;)

Niemniej pomysł dobry- tylko że zamiast jednego toru przydałyby się trzy niezależne. Jeden np. do basu, drugi do leadu a trzeci na wypadek gdyby dwa nie wystarczały ;)

16-krokowy sekwencer z mądrą obsługą (electribe'y mnie pod tym kątem nie zachwyciły) i mamy naprawdę solidnego gracza na rynku. Przewidywana cena- ponad 2 tysiące{#śmiech}

Stay Psychedelic People!

Awatar użytkownika
Robix

Post autor: Robix » czwartek 01 wrz 2011, 13:50

No zobacz :) Kolorowy niczym zabawka- nie wiem jak Ty, ale nie chcę by geary wyglądały jak na paradę w Rio :) Poza tym brzmieniem mnie nie urzeka- pierwszy lepszy komp z odpowiednimi wtykami i dobrą klawą sterującą zagra tak samo, o ile nie lepiej. Poza tym zostawmy dyskusję na temat tej popełnionej przez Rolanda workstacji do wszystkiego... To topic o Monotribe.

Nie znajdziesz takiej wtyczki, co może wygenerować 21 VA układów tak jak Jupiter (na demkach pokazują, że z super natural tak można zrobić).

Początkujący muzyk.

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » czwartek 01 wrz 2011, 14:56

...

No zobacz :) Kolorowy niczym zabawka- nie wiem jak Ty, ale nie chcę by geary wyglądały jak na paradę w Rio :) Poza tym brzmieniem mnie nie urzeka- pierwszy lepszy komp z odpowiednimi wtykami i dobrą klawą sterującą zagra tak samo, o ile nie lepiej. Poza tym zostawmy dyskusję na temat tej popełnionej przez Rolanda workstacji do wszystkiego... To topic o Monotribe.

Nie znajdziesz takiej wtyczki, co może wygenerować 21 VA układów tak jak Jupiter (na demkach pokazują, że z super natural tak można zrobić).
...

Nie wiem czy Cię dobrze zrozumiałem... wtyczkę też można odpalić 24 albo i więcej w tym samym czasie.

[addsig]
Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio

Awatar użytkownika
psysutra

Post autor: psysutra » czwartek 01 wrz 2011, 16:57

...

...

To nie ma żadnej wtyczki z trybem multi lub możliwością wrzucenia większej ilość instancji?{#zdziwko}

Wybacz, za cenę Jupitera będą większe wodotryski z kompjutrem. Przyznam złudnie napalałem się na niego licząc na reaktywację analogowego J8... Niestety, po Rolandzie już takich rzeczy się spodziewać nie można :)

Stay Psychedelic People!

Awatar użytkownika
MB

Post autor: MB » piątek 02 wrz 2011, 16:02

Ciekawa informacja dla hobbystów-elektroników: KORG ujawnił schematy urządzenia Monotribe
http://www.korg.com/monotribeschematics

Myślę, że teraz można się spodziewać wysypu różnych stron opisujących przeróbki tego sympatycznego urządzenia.

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » piątek 02 wrz 2011, 16:47

...Ciekawa informacja dla hobbystów-elektroników: KORG ujawnił schematy urządzenia Monotribe

Myślę, że teraz można się spodziewać wysypu różnych stron opisujących przeróbki tego sympatycznego urządzenia. ...

No tak... to była kwestia czasu.  Myślę że korg dał nam bazę abyśmy mogli ja udoskonalać jeśli to za mało.

[addsig]

Awatar użytkownika
psysutra

Post autor: psysutra » środa 07 wrz 2011, 11:17

...
...Ciekawa informacja dla hobbystów-elektroników: KORG ujawnił schematy urządzenia Monotribe

Myślę, że teraz można się spodziewać wysypu różnych stron opisujących przeróbki tego sympatycznego urządzenia. ...

No tak... to była kwestia czasu.  Myślę że korg dał nam bazę abyśmy mogli ja udoskonalać jeśli to za mało.
...

I co lepsze pomysły da do kolejnej wersji ;)

Btw- na pewno dałoby się wyprowadzić więcej niż jedno wyjście audio? Mam na myśli oddzielne dla sekcji syntezy i sekcji rytmicznej.

Stay Psychedelic People!

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » wtorek 06 gru 2011, 19:57

...
...

...

I co lepsze pomysły da do kolejnej wersji ;)

Btw- na pewno dałoby się wyprowadzić więcej niż jedno wyjście audio? Mam na myśli oddzielne dla sekcji syntezy i sekcji rytmicznej.
...

Pojawił się update do monotrba, ku memu ździwieniu dokonuje się tego za pomocą pliku wav.

http://www.korg.com/monotribe

[addsig]

Awatar użytkownika
lakiernik

Post autor: lakiernik » środa 07 gru 2011, 07:34

I to nie jest jakiś tam bug fixes tylko wielki skok jakościowy!
S&H LFO !!!!!, Roll drums za pomocą wstęgi!!!!!, Active step indywidualnie dla tracku!!!!!!Automatyka volume...to te co mnie cieszą, robi się z niego naprawdę pyszne cudeńko!

Przypominaja się czasy gdy się wgrywało gierki z kasety do ZX Spectrum, fajnie to zrobili
[addsig]
Only Hardware System: Elektrony: Machinedrum UW, Monomachine, Octatrack, AnalogFour, DSI Tempest, Korg MS-20 Mini,Yamaha Tenori-on, Waldorf Blofeld, E-mu MP-7, Korg ER-1, Eventide Space, Alesis Bitrman

ODPOWIEDZ