Darmowy serwer z odtwarzaniem plików muzycznych
Czy jest jakis darmowy serwer na ktory moglbym wrzucic utwor i wyslac link klientowi i aby klient mogl odtworzyc ten utwor w jakims odtwarzaczu na tym serwerze?
(i aby tylko osoba ktorej wysle link miala dostep do utworu)
pozdr!
Re: Darmowy serwer z odtwarzaniem plików muzycznych
...Witajcie!
Czy jest jakis darmowy serwer na ktory moglbym wrzucic utwor i wyslac link klientowi i aby klient mogl odtworzyc ten utwor w jakims odtwarzaczu na tym serwerze?
pozdr!...
To chyba jakiś żart...
Ja zadam inne pytanie, który z tych serwisów oferuje dobrą jakość bez konwersji ?
[addsig]
...Witajcie!
Jesli chodzi o prezentację kompozycji, aranżacji to soundcloud wystarczy.
-
- Kontakt:
...http://soundcloud.com/
może soundcloud? :)...
Spróbuj dropbox.com. Do poszczególnych folderów zapraszasz tylko konkretne osoby (wymagany adres email). Odtwarzenie przez quicktime, albo download na komputer. Z Twojej strony wygląda to tak, że instalujesz aplikację na swoim komputerze, wskazujesz folder na swoim dysku do synchronizacji i wszystko to co tam wrzucisz automatycznie wrzucane jest na serwer.
Podobnie można użyć 4shared, ale tam nie sprawdzałem jak jest z udostępnianiem wskazanym osobom, pewnie się da.
Dla mnie teraz dropbox rządzi.
[addsig]
Po prostu... wrzuta.pl
a tak jest wielowymiarowy.
gwoli ściesłości bo autor tego nie okreslił - chodzi o zwykłe usostępnienie kawałka(nawet do ściągnięcia) czy tylko i wyłącznie odtworzenie bez mozliwości ściągniecia
bo do udostepnienia to jest masa serwisów jak chocby wyslijto.pl gdzie wysyłasz linka na konkretny adres email
gorzej z czyms co pozwoli tylko posłuchać(hociaż może cos jest ale nigdy czegoś takiego nie szukałem - jakieś zauanie do odbiorcy mam choc zycie pokazało że lepiej nie ufac nikomu w tej kwestii)