Czy Pro Tools ...

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
stereophonic
Kontakt:
Re: Czy Pro Tools ...

Post autor: stereophonic » piątek 28 lis 2003, 11:21

Ten sam material? Te same bebny, mikrofony tak samo ustawione, te same instrumenty, struny w gitarach, humor muzykow? To samo cisnienie i wilgotnosc? Moze w ogole te same pliki? Te same umiejetnosci realizatora (a pisales, ze lepszy material powstal pozniej, a to dosc logiczne)? Przeciez 001 to tylko przetworniki - fakt, ze nie najlepsze, bo sprzet dosc stary i budzetowy, ale bez przesady! A moze Pro-Tools jest winny? Zla struktura miksera, kiepskie pluginy? Czy moze korzystal z instrumentow wirtualnych, zgral i wypalil na plyte - to wtedy przetworniki nic do gadania nie mialy? Nie wiem, wiec gdybam, odnioslem sie do tego, co przeczytalem. Troche malo danych do wnioskowania - Ty masz pewno wiecej, ale ich nie przytoczyles....

zapomniałes dodoac, te same ubranie , majtki , i koszula, ........ jesli cos brzni gorzej , to brzmi, miałem takze okazje pracowac na Digi , jakos mnie niepowalilo ...... a wrecz odwrotniem dziekowałem ze nie kupiłem tego pudełeczka
Pozdrawiam Stereophonic

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » piątek 28 lis 2003, 12:49

Hardi i Matiz - serdecznie Was przepraszam, rzeczywiście macie rację - zapomniałem wstawić "nie" między "ja niestety nim" i "jestem". To całkowicie zmieniło sens zdania:)

Ja tam sie nie gniewam

Wojna? Jaka wojna? Przeciez to bardzo kulturalna dyskusja jest.

Awatar użytkownika
Mayewsky
Kontakt:

Post autor: Mayewsky » piątek 28 lis 2003, 13:18

...Hardi i Matiz - serdecznie Was przepraszam, rzeczywiście macie rację - zapomniałem wstawić "nie" między "ja niestety nim" i "jestem". To całkowicie zmieniło sens zdania:)

Ja tam sie nie gniewam

Wojna? Jaka wojna? Przeciez to bardzo kulturalna dyskusja jest....

Wojna , wojnom :) a ja dalj nic nie wiem :(

eh .......
Mayewsky

(GG - 4039365)

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » piątek 28 lis 2003, 13:55

eh ..........

A jakies konkretne pytania zadales?

Awatar użytkownika
Mayewsky
Kontakt:

Post autor: Mayewsky » piątek 28 lis 2003, 15:19

...Wojna , wojnom :) a ja dalj nic nie wiem :(

eh ..........

A jakies konkretne pytania zadales?...

NO jak nie jak tak. Pierwszy mój post to było pytanie.

Mayewsky

(GG - 4039365)

Awatar użytkownika
Hardi

Post autor: Hardi » piątek 28 lis 2003, 15:44

eh ..........

Twoja chęć wiedzy doprowadziła do wojny, teraz zostałeś pokarany i nie wiesz nic

PS. Teraz tak całkiem poważnie. Rozmawiałem ze znajomym, który miał tą kartę i PT, był zadowolony, a przeskoczył na Kubusia SX. Zapytał się go, dlaczego, a no mi to, że jakoś tak wyszło i lepiej mu się pracuje na Kubusiu.
gadu-gadu 4021735

Awatar użytkownika
Mayewsky
Kontakt:

Post autor: Mayewsky » piątek 28 lis 2003, 15:57

...

eh ..........

Twoja chęć wiedzy doprowadziła do wojny, teraz zostałeś pokarany i nie wiesz nic

PS. Teraz tak całkiem poważnie. Rozmawiałem ze znajomym, który miał tą kartę i PT, był zadowolony, a przeskoczył na Kubusia SX. Zapytał się go, dlaczego, a no mi to, że jakoś tak wyszło i lepiej mu się pracuje na Kubusiu....

Kubus jest fajowy - nie przecze, ale i drogi :) A teraz bawie się "testowym" kubusiem 2.0 i tak mi obciąża system (1,4 GHz Athlona Thunderbird + 512 DDR), ze hej. Dosłownie mam zacinki.
Mayewsky

(GG - 4039365)

Awatar użytkownika
darozi

Post autor: darozi » piątek 28 lis 2003, 16:22

PS. Teraz tak całkiem poważnie. Rozmawiałem ze znajomym, który miał tą kartę i PT, był zadowolony, a przeskoczył na Kubusia SX. Zapytał się go, dlaczego, a no mi to, że jakoś tak wyszło i lepiej mu się pracuje na Kubusiu....

A mozekolega zajmuje sie bardziej midi? A w PT midi jest... inne, nie takie do jakiego sie swiat "przyzwyczail". Panowie, ktorzy dziekuja sobie, ze nie kupili DIGI maja chyba HD albo cos z tej polki. "Jokos mnie nie powalil" znaczy co? zle brzmi, a co brzmi jepiej za ta kase?:-? Piszcie ludzie, bo czlowiek wydajac pieniadze chce konkretnej porady!

Mocna strona digi to to, ze wszystko jest jedno-markowe i pasuje do siebie. Trzeba tylko odpowiednio skonfigurowac kompa. Ja mam Digi 001 i dobrze mi z nim... na razie.

pozdro,

Darek

Awatar użytkownika
MB

Post autor: MB » piątek 28 lis 2003, 16:42

A na jakim systemie? Pewnie WinXP prosto z pudełka? Nic dziwnego. Marsz do archiwum!

WG

Post autor: WG » piątek 28 lis 2003, 19:29

... A mozekolega zajmuje sie bardziej midi? A w PT midi jest... inne, nie takie do jakiego sie swiat "przyzwyczail". Panowie, ktorzy dziekuja sobie, ze nie kupili DIGI maja chyba HD albo cos z tej polki..

No w końcu ciekawy i dobry argument.

IMHO Pro-Tools to nie jest program do MIDI. Pro-Tools zawsze był tworzony z myślą o Audio i chyba tak zostanie

Fakt, że do metologii edycyjnej Pro-Toolsa można się przyzwyczaić z resztą jak do wszystkiego.

Z drugiej strony Cubase idzie mocno w kierunku Audio i bardzo szybko dogania o ile nie przegonił możliwości Pro-Toolsa . W serii SX/SL widać jak bardzo wiele elementów zostało zaczerpnięte wręcz zapożyczone właśnie z systemów Pro-Tools

Dla mnie wybór jest oczywisty do MIDI wybrałbym Cubase a do Audio chyba miałbym dylemat zwłaszcza, że kombinacja Cubase SX + porównywalna karta audio może wynieść naprawdę sporo więcej. A jeżeli bierzemy pod uwagę używanego Cubase, karty audio i Digi001 to tutaj chyba zdecydowanie wychodzi taniej na korzyść Digi001.

... Kubus jest fajowy - nie przecze, ale i drogi :) A teraz bawie się "testowym" kubusiem 2.0 i tak mi obciąża system (1,4 GHz Athlona Thunderbird + 512 DDR), ze hej. Dosłownie mam zacinki....

Być może masz nieodpowiednią kartę do niego a Cubase nie lubi kompromisów . Ciężko jest powiedzieć czy ten sam projekt, który w tej chwili testujesz na SX 2.0 będzie bardziej łaskawszy dla twojego procesora na Pro-Toolsie i Digi001. Może inni się wypowiedzą na temat obciążenia w systemach Pro-Tools i Digi001 i mieli okazję realizować projekt w Cubase i również na Pro-Tools.

ODPOWIEDZ