Witam
Mam taki problem z Cubase 5,ze robiłem produkcje i zapisywałem je do 1 folderu.
Póżniej przeniosłem je do innego folderu,w kórym już były nowo zrobione.(chiałem to uporządkować)
Folder Audio i Images też skopiowałem i wszytkie pliki,tylko kiedy odtwarzałem nowsze produkcje wszystko Ok,ale jak chciałem starsze to zaczęły mi się ładować w takich samych patternach tylko,że z samplami od nowszych kompozycji.
Kiedy chciałem wszystkie sample przenieśc do jednego folderu to musiałbykm nadpisać jeden na drugi,a nie moge zapisać obu w komputer zmieni mi nazwę dodając xxx(2).
Czy jest jakaś mozliwoś caby wskazać w Cubase folder z którego ma ładować sample bo nie mam ochoty otwierać 40 sekwencji i zmieniać nazwę 300 sampli.
Proszę o pilną pomoc
Z góry dziękuję,Pozdrawiam
Cubase 5 - problem podczas ładowania plików
Re: Cubase 5 - problem podczas ładowania plików
Skopiuj do nowego folderu sam plik projektu .cpr tak żeby nie było tam folderu Audio i Images, następnie otwórz cpra, Cubase, na pewno Cię poinformuje przy imporcie że nie widzi wavow i poprosi o wskazanie lokalizacji, a wtedy wskażesz foldery ze wczesniejszymi wavami...
pozdro
czarna muza dobry sound Quincy Jones
Re: Cubase 5 - problem podczas ładowania plików
Ok dzięki wielkie za pomoc,dobry pomysła.Ja jeszcze spróbowałem przenieść te produkcje w których były problemy razem z tym starszym folderem Audio i Images i też w miarte działa.
Pozdrawiam
Pozdrawiam