Witam, chciałbym sie dowiedzieć gdzie można kupić gazete EiS w Krakowie (bliżej w nowej hucie) jakby się ktoś orientował bo zwiedziłem pare kiosków i nie moglem znaleźć.
Gdzie w Krakowie można kupić EiS?
Re: Gdzie w Krakowie można kupić EiS?
Kiedyś w Centrum N. Huty był Empik. Nie wiem czy dalej tam jest, bo dawno tam nie zaglądałem. Prócz tego przy al. Róż powinien(?) być jeszcze sklep muzyczny, a w nim nasza EiS.
Generalnie aby pozbyć się kłopotu zawsze możesz skorzystać z dwóch opcji.
1.) - prenumeraty w AVT (opłaca się jak diabl). Tu wejdź na www.avt.pl/prenumerata -> wybierz "Estrada i Studio" -> i wrzuć ją do koszyka.
Standardowa cena prenumeraty rocznej to 181,50 zł. Jeśli jednak ktoś ją przedłuży, to po roku ma 2 numery gratis, po 2 latach ma 3 numery gratis, a po 3 latach i więcej 4 numery EiS gratis. Jeszcze bardziej kalkuluje się wykupienie prenumeraty 2-letniej (do 12 numerów gratis)!
Ceny e-PRENUMERATY (prenumeraty e-wydań, w tym VAT 23 %):
- standardowa 12-miesięczna: 12 × 7,50 zł = 90,00 zł dla prenumeratorów wersji papierowej 80 % zniżki = 18,00 zł;
- standardowa 24-miesięczna: 24 × 6,80 zł = 163,20 zł dla prenumeratorów wersji papierowej 80 % zniżki = 32,60 zł.
Przy tym jeśli nigdy jeszcze nie prenumerowałeś EiS i nie wiesz czy to dobry pomysł, to spróbuj tego za darmo. Dajemy bezpłatną prenumeratę próbną od września 2011 do listopada 2011. Jeśli wykażesz swoje zainteresowanie naszym magazynem wpłatą kwoty 148,50 zł na kolejne 9 numerów (grudzień 2011 - sierpień 2012), to będzie to dla nas czymś w rodzaju zwrotnej kaucji. Jeśli nie uda nam się przekonać Cię do prenumeraty i zrezygnujesz z niej przed 16.11.2011 r. otrzymasz zwrot całej swojej wpłaty!
2.) - kupić sobie naszą EiS online, po cenie lecz z bezpłatną dostawą do domu w Ulubionym kiosku EiS

[addsig]
1.) - prenumeraty w AVT (opłaca się jak diabl). Tu wejdź na www.avt.pl/prenumerata
Dzwoniłem do AVT - otrzymałem info, że niby do dystrybucji dla prenumeratorów wysyłane są wcześniej niż do sprzedaży - mimo ogólnopolskiej szczerej "nienawiści" do Poczty Polskiej nie chce mi się wierzyć, że to przez nich są takie obsuwy.
Oczywiście mam dostęp do e-wydania wcześniej ale...ja chcę pomacać i poślinić karteczki dokładnie w dniu w którym widzę okładkę nowego numeru na tej szanownej stronie w lewym górnym rogu.
Może Redakcja wyjaśni dokładnie jaka jest procedura wysyłania prenumerat i kto je przetrzymuje/zatrzymuje/powstrzymuje?
RX
Wszystko się zgadza. Zwykle najnowsze numery EiS trafiają wprost z drukarni kurierami równolegle do punktów sprzedaży i do nas (do odpowiedniej komórki AVT). Po czym od nas jeszcze tego samego dnia zostają rozsyłane już przez PP.
I wszystko się zgadza, bo Redakcja (kontrolnie) też otrzymuje je za pomocą PP znacznie później

I tu, niestety, nie jesteśmy w stanie ubić do ostatniego pokolenia tych, którym z aż tak prostym zadaniem nie jest po kolei

[addsig]
Oczywiście wielokrotnie to już monitowaliśmy.
Ale czemu się tu dziwić, skoro np. mój były listonosz (znałem się z nim osobiście, a przynajmniej tak mi się wydawało) wolał cichaczem wrzucić w skrzynkę awizo, niż raczyć przebyć góra 2 piętra.
Akurat miał wtedy kiepskie PH-a, bo specjalnie wziąłem specurlop tylko po to, aby na czas odebrać ową przesyłkę.
[addsig]
...
RX
Zmagamy się z tym problemem niemal od zarania. Raz jest lepiej, raz gorzej a czasem całkiem do kitu. Bywały czasy, że wręcz wstrzymywaliśmy nakład na sklepy. Tyle, że to okazało się drogą do nikąd. PP i tak nie przyspieszyło, a magazynu wtedy nie było nigdzie na czas. Ani w sklepach, ani u prenumeratorów. Ręce opadają

[addsig]