System wentylacji w studiu

Jeśli masz pomysł jak usprawnić sprzęt lub pracę i chcesz się nim podzielić, pisz tutaj śmiało.
Awatar użytkownika
Feefrock
System wentylacji w studiu

Post autor: Feefrock » niedziela 10 lip 2011, 23:05

Witam. Są jakieś systemy wentylacji nie przenoszące dźwięku z zewnątrz? Z reguły wentylacja to dziura w ścianie, przez którą dostają się dzwięki z ulicy.Sa jakieś sytemy do studia?

Awatar użytkownika
lukashhh1

Re: System wentylacji w studiu

Post autor: lukashhh1 » poniedziałek 11 lip 2011, 07:55

...Witam. Są jakieś systemy wentylacji nie przenoszące dźwięku z zewnątrz? Z reguły wentylacja to dziura w ścianie, przez którą dostają się dzwięki z ulicy.Sa jakieś sytemy do studia?... 

NIe wiem czy jest sens szukac takiej wentylacji co izoluje od zewnetrznego świata, moze ewentualnir wytłumienie kanalów.

W końcu wentylacja musi zapewnic kontak ze światem zewnętrznym, chociazby po to, by odprowadzic masy powietrza...

Ze swojej strony mogę ci polecic superciche systemy wentylacji marki HELIOS.

Idealne do mieszkaniówki oraz wszedzie tam, gdzie wymagany jest jak najnizszy poziom szumów wentylatora.

Możesz je kupic np w ISTPOL-u.

www.istpol.pl

[addsig]
Produkcja muzyczna: Progressive House,Progressive Trance, Chillout. MAC MINI i5 16GB 256GB
FOCUSRITE SCARLETT18i20 2nd Gen, 2x JBL LSR305, ALESIS Q49, KORG NANOCONTROL, SM PRO NANOPATCH 2, SINN7 DAS MIC, NOVATION MININOVA.

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Re: System wentylacji w studiu

Post autor: Tadeo » poniedziałek 11 lip 2011, 23:14

jestem na podobnym etapie, póki co mysle o korytarzach wentylacyjnych a właściwiue jeden na pomieszczenie nad podwieszanym sufitem. Kanały z przegródkami w którym będą przekątne co kilkanascie centymetrów tłumiące dźwięk , na początku korytarza cichy wentylator wtłaczający swierze powietrze,

ps. przegródki np z gęstej wełny otulonej tkaniną (bo może pylić)

pozdr

ODPOWIEDZ