Witam, kupiłem używane piano jak w tytule i ku mojemu zdumieniu kilka dźwięków ewidentnie nie stroi... Jak to możliwe, że coś takiego zdarza się w cyfrowym module brzmieniowym? Jak można to wytłumaczyć? Błąd produkcyjny? Kiepski moduł? Kiepska firma? Celowe działanie?
Orla CDP10, piano cyfrowe - rozstrojone dźwięki
Kompozytor, aranżer, pianista.
Re: Orla CDP10, piano cyfrowe - rozstrojone dźwięki
...Celowe działanie?...
Nie, ten i podobne jemu modela już tak mają. Pełno o tym na forach. Po prostu, takie zawarli w tym instrumencie pojechane próbki.
Ponoć ktoś w necie sprzedaje "kości" z innymi (niby rewelacyjnymi) próbkami, a które wystarczy podmienić na zasadzie: Kali wyjąć kość, Kali włożyć kość.
[addsig]
Nie, ten i podobne jemu modela już tak mają. Pełno o tym na forach. Po prostu, takie zawarli w tym instrumencie pojechane próbki.
Ponoć ktoś w necie sprzedaje "kości" z innymi (niby rewelacyjnymi) próbkami, a które wystarczy podmienić na zasadzie: Kali wyjąć kość, Kali włożyć kość.
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.
Re: Orla CDP10, piano cyfrowe - rozstrojone dźwięki
...
......Celowe działanie?...
Szukałem w necie tych "kości" ale jakoś nie moge trafić... A dystrybutor Orla czyli Lauda Audio odpisał, że to pierwszy taki przypadek i musze przesłać pianino do serwisu:)
Kompozytor, aranżer, pianista.