Sprzęt do amatorskiego nagrywania w terenie

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
doministry1
Re: Sprzęt do amatorskiego nagrywania w terenie

Post autor: doministry1 » wtorek 21 cze 2011, 20:47

...
Witam.

Czyli zdecydowanie lepiej wyjdę na tym, jeżeli poczekam, przyoszczędzę i zaopatrzę się w H1? No bo faktycznie, na co mi sprzęt, który ma powodować szybsze siwienie włosów przez niepewność, czy na pewno zapisze? Prawda?

Pozdrawiam....

H1 jest naprawdę bardzo dobrą nagrywarką.  

Kompozytor, Instrumentalista, Improwizator

Awatar użytkownika
EQALISER

Post autor: EQALISER » sobota 02 lip 2011, 15:02

Witam ponownie.

Ok, czytałem kilka opinii i Zoomie H1, słuchałem podcastu nagywanego na nim i o nim (ładnie wyszło porównanie z innymi nagrywajkami np. Olymus). Ale mam dla uzytkowników jeszcze jedno techniczne pytanie: czy istnieje w tym urządzeniu możliwość nasłuchiwania przez słuchawki nagrywanego sygnału, żeby na bierząco móc kontrolować co się dokładnie nagrywa?

Pozdrawiam.

bluetronic

Post autor: bluetronic » niedziela 03 lip 2011, 18:41

Warto spróbować Boss BR-600 jast to rejestrator-nagrywarka idealna do gitary , ma wbudowane dwa bardzo czułe mikrofony stereo ,wejście IN-LINE ,dwa IN MIC1 MIC2 oraz IN GUITAR/BASS(HI-Z)
Wbudowane efekty przez które można nagrywać dzwięk.
Moim zdaniem idealny do chillout-ambient ,ściąga dzwięki z bardzo daleka .Sam chodze w teren i nagrywam na tym różne szelesty .Wada wielkość ...
Ambient,Chillout-House

Awatar użytkownika
doministry1

Post autor: doministry1 » poniedziałek 04 lip 2011, 00:23

...
Witam ponownie.

Ok, czytałem kilka opinii i Zoomie H1, słuchałem podcastu nagywanego na nim i o nim (ładnie wyszło porównanie z innymi nagrywajkami np. Olymus). Ale mam dla uzytkowników jeszcze jedno techniczne pytanie: czy istnieje w tym urządzeniu możliwość nasłuchiwania przez słuchawki nagrywanego sygnału, żeby na bierząco móc kontrolować co się dokładnie nagrywa?

Pozdrawiam....

Jasne że tak. I ma osobną regulację głośności.

Bierz w ciemno  

Kompozytor, Instrumentalista, Improwizator

ODPOWIEDZ