Joachimie.....przychodzi do twojego studia znajomy by się podszkolic na danym sofcie który posiadasz....zasadniczo nie masz prawa mu go udostępnic nawet go ucząc jeśli soft jest na ciebie...jeśli jest na studio to mogą z niego korzystać dziesiątki przewijających sie osób...
to nie marne wykręty tylko debilizm wielu licencji ktre czasem jak się czyta to az popłakac się mozna ze smiechu
doskonale wiem że to firma decyduje jak ma wyglądać ta sprawa w ich produkcie i jak ma być sprzedawany - i niech firma nie płacze że jest piractwo jesli zaoferowali wręcz zaporowy system dystrybucji
kubańczyk - dokładnie tak robię i często widac której firmie naprawdę zależy na uzytkowniku - tu mogę pochwalić producenta programu Tag&Rename(trial w pełni funkcjonalny) który to sciągnąłem w wersji demo i miałem pełną pomoc techniczną(wysyłanie zgłoszeń o błędach) i podesłane dwie nowe poprawione wersje(również w pełni funkcjonalne triale)
Pamiętam też apel twórców FL Studio które to drogie nie jest a kupuje się tylko raz....
Niestety są rzeczy na tym świecie których to postami czy wmawianiem ludziom nie zwalczymy nigdy...coraz więcej nas corqaz wiecej komputerów coraz lepszy soft coraz szybszy internet coraz wieksze piractwo.....a ceny by spaść żeby z tym zawalczyć stoją w miejscu....
Nie tędy droga - kto chce kupi oryginał i będzie zadowolony(jak ja i wielu wielu innych także tutaj) - kto nie to sobie ściągnie i tyle
świata nie zbawimy więc nie ma sie co rozwodzić - tutaj sprawę muszą przemysleć producenci i to bardzo poważnie - lepiej sprzedać milion kopii po dolarze niż 100 po 300$ prawda?
(oczywiście dać licencję "domową" i firmom sprzedajemy drożej czyli norma od zawsze)