B&W 602 s2 jako odsłuchy?

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
powerbeam
B&W 602 s2 jako odsłuchy?

Post autor: powerbeam » niedziela 19 cze 2011, 21:57

Posiadam te monitorki pasywne b&w 602 s2 i mam pytanie czy mogę ich używać jako odsłuchy jak tak to z jakim wzmacniaczem ?

Ogólnie zaczynam od pewnego czasu produkcję muzyki House , Progressive , I Minimal i chciałem poprostu je wykorzystać bo ojciec kiedyś je kupił ze studia nagraniowego , tylko myślałem ze takie sie nie nadadzą do odsłuchu i produkcji muzyki współczesnej , a jak tak to z jakim wzmacniaczem najlepiej . Szczerze wolałbym KRK , albo jakieś aktywne

Awatar użytkownika
AkselPL

Re: B&W 602 s2 jako odsłuchy?

Post autor: AkselPL » niedziela 19 cze 2011, 22:35

...Posiadam te monitorki pasywne b&w 602 s2 i mam pytanie czy mogę ich używać jako odsłuchy jak tak to z jakim wzmacniaczem ?

Ogólnie zaczynam od pewnego czasu produkcję muzyki House , Progressive , I Minimal i chciałem poprostu je wykorzystać bo ojciec kiedyś je kupił ze studia nagraniowego , tylko myślałem ze takie sie nie nadadzą do odsłuchu i produkcji muzyki współczesnej , a jak tak to z jakim wzmacniaczem najlepiej . Szczerze wolałbym KRK , albo jakieś aktywne ...

Mają sporą dziurę w okolicach 1khz ale tak pozatym tragedii nie ma.

Aktywne fostexy pm1 mk2 lub pm2mk2 jak masz duże pomieszczenie - osobiście polecam.

[addsig]
Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio

powerbeam

Post autor: powerbeam » niedziela 19 cze 2011, 22:39

moje pomieszczenie to 14m2 , myślałem nad tym żeby sprzedać B&W i kupić Adamy albo KRK bliskiego pola co Ty na to ?

Awatar użytkownika
lukashhh1

Post autor: lukashhh1 » poniedziałek 20 cze 2011, 08:23

...moje pomieszczenie to 14m2 , myślałem nad tym żeby sprzedać B&W i kupić Adamy albo KRK bliskiego pola co Ty na to ?... 

Dobry pomysł, pomogę ci sie ich pozbyć ;)

[addsig]
Produkcja muzyczna: Progressive House,Progressive Trance, Chillout. MAC MINI i5 16GB 256GB
FOCUSRITE SCARLETT18i20 2nd Gen, 2x JBL LSR305, ALESIS Q49, KORG NANOCONTROL, SM PRO NANOPATCH 2, SINN7 DAS MIC, NOVATION MININOVA.

Awatar użytkownika
ZgibniewZiobor

Post autor: ZgibniewZiobor » poniedziałek 20 cze 2011, 09:57

Oczywiście, że mogą!. Człowieku, rób na tym co masz, bo nie ma co wydziwiać na początek. BW to światowy standard...oczywiście nie ta seria...ale jak to mówią" jaki inżynier...takie odsłuchy". FOSTEX też polecam, ale spokojnie wpierw popracuje intensywnie przez kilka miesięcy na tym co masz. Fostex jest w PL troszkę niedocenianą firmą, a to błąd!

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » poniedziałek 20 cze 2011, 10:20

...Oczywiście, że mogą!. Człowieku, rób na tym co masz, bo nie ma co wydziwiać na początek. BW to światowy standard...oczywiście nie ta seria...ale jak to mówią" jaki inżynier...takie odsłuchy". FOSTEX też polecam, ale spokojnie wpierw popracuje intensywnie przez kilka miesięcy na tym co masz. Fostex jest w PL troszkę niedocenianą firmą, a to błąd! ... 

Też myślę, że na początek te B&W dadzą radę. Jeśli chodzi o niedocenianie Fostexów - w pełni się zgadzam. Osobiście zabrałbym się za Fostexy a B&W zostawiłbym jako drugi, alternatywny odsłóch.

Kyle

Post autor: Kyle » wtorek 21 cze 2011, 08:46

Im nowsze Bowersy tym mniej równo "studyjne".

Przejrzyjmy rodzinę monitorów z serii 800 od najstarszego:

B&W 805 Matrix :

http://www.stereophile.com/content/bw-matrix-805-loudspeaker-measurements

B&W 805 Nautilus :

http://www.stereophile.com/content/bw-nautilus-805-loudspeaker-measurements-part-2

B&W 805S :

http://audio.com.pl/testy/bandw-805s:1

B&W 805 Diamond (najnowsze)

http://audio.com.pl/testy/bandw-805-diamond:1

powerbeam

Post autor: powerbeam » wtorek 21 cze 2011, 08:46

...
...Oczywiście, że mogą!. Człowieku, rób na tym co masz, bo nie ma co wydziwiać na początek. BW to światowy standard...oczywiście nie ta seria...ale jak to mówią" jaki inżynier...takie odsłuchy". FOSTEX też polecam, ale spokojnie wpierw popracuje intensywnie przez kilka miesięcy na tym co masz. Fostex jest w PL troszkę niedocenianą firmą, a to błąd! ... 

Też myślę, że na początek te B&W dadzą radę. Jeśli chodzi o niedocenianie Fostexów - w pełni się zgadzam. Osobiście zabrałbym się za Fostexy a B&W zostawiłbym jako drugi, alternatywny odsłóch.
...

no to kto chętny na B&W ( stan perfekcyjny, ani jednej ryski , maskownice tak samo, słuchane na Denon 1500AE )

Awatar użytkownika
katox

Post autor: katox » wtorek 21 cze 2011, 09:17

.........Oczywiście, że mogą!. Człowieku, rób na tym co masz, bo nie ma co wydziwiać na początek. BW to światowy standard...oczywiście nie ta seria...ale jak to mówią" jaki inżynier...takie odsłuchy". FOSTEX też polecam, ale spokojnie wpierw popracuje intensywnie przez kilka miesięcy na tym co masz. Fostex jest w PL troszkę niedocenianą firmą, a to błąd! ...  ********************************** Też myślę, że na początek te B&W dadzą radę. Jeśli chodzi o niedocenianie Fostexów - w pełni się zgadzam. Osobiście zabrałbym się za Fostexy a B&W zostawiłbym jako drugi, alternatywny odsłóch.... 

no to kto chętny na B&W ( stan perfekcyjny, ani jednej ryski , maskownice tak samo, słuchane na Denon 1500AE )...

a ile chcesz?:)

ODPOWIEDZ