Co kieruje wami gdy kupujecie oryginalny soft?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
morpheus70
Re: Co kieruje wami gdy kupujecie oryginalny soft?

Post autor: morpheus70 » piątek 17 cze 2011, 22:49

...morpheus70 ... Czemu się migasz z odpowiedzią? Skoro rzucasz inwektywami w jakąś 95 procentową nieuczciwą większość, to zanim zarządasz zamknięcia tematu wypadało by powiedzieć: "TAK, nigdy nie miałem kopii mp3, a więc w odróżnieniu do Was nie jestem złodziejem" (złodziejem z Twojej definicji) ... 

"TAK, nigdy nie miałem kopii mp3, a więc w odróżnieniu do Was nie jestem złodziejem" (złodziejem z Twojej definicji) - wystarczy?! To Cie dziwi? Przerasta Twoje pojmowanie świata? Jak widzisz w sklepie gumę, gdy ekspedientka jest odwrócona plecami to ją po prostu bierzesz, bo to tylko guma? Ja pier...

ps.
MP3 używają moi synowie, zadowolony? Ludzie skąd Wy jesteście? SZOK!

Virus TI key|Clavia Nord Lead 2|Korg M3-73|Wersi PianoStar T2000|TC M3000|VoiceWorks Plus|M-ONE XL| D-TWO|Focusrite Green 1|Roland RE-501|Trochę wtyczek PSP|DAW StudioOne 2 x64|

mrbm

Post autor: mrbm » piątek 17 cze 2011, 22:51

Zaraz... czegoś tutaj nie rozumiem. Swoich synów wychowałeś na złodziei, a moralizujesz obcych sobie ludzi?
Core i5, 16GB RAM, Sonar8 Producer, NI Komplete 7, VSLinstruments, Symphobia, Tonehammer Requiem, CineOrch, Hollywoodwinds, Drums of War

Awatar użytkownika
morpheus70

Post autor: morpheus70 » piątek 17 cze 2011, 23:00

...Zaraz... czegoś tutaj nie rozumiem. Swoich synów wychowałeś na złodziei, a moralizujesz obcych sobie ludzi?... 

Kolego, pytasz mnie czy moich dorosłych synów!? Ogarnisz?
Nie interesuje mnie skąd mają MP3, bo to ich problem, kupują, pobieraja z sieci, co mnie to obchodzi?! -  oni są dorośli i każdy odpowiada za siebie. Pytałeś mnie, wiec odpowidam - NIE KRADNĘ! Jak masz problem z czytaniem ze zrozumieniem, to kłania się 5 klasa szkoły podstawowej... Kradniesz? kradnij! Mnie to lotto, ale nie zarzucaj mi rzeczy których nie popełniłem! Stać mnie by nie kraść. Tobie i twojemu koledze którego tak zaciekle bronisz współczuje...

Virus TI key|Clavia Nord Lead 2|Korg M3-73|Wersi PianoStar T2000|TC M3000|VoiceWorks Plus|M-ONE XL| D-TWO|Focusrite Green 1|Roland RE-501|Trochę wtyczek PSP|DAW StudioOne 2 x64|

Awatar użytkownika
morpheus70

Post autor: morpheus70 » piątek 17 cze 2011, 23:05

...Zaraz... czegoś tutaj nie rozumiem. Swoich synów wychowałeś na złodziei, a moralizujesz obcych sobie ludzi?... 

I jeszcze jedno. Kolego, radzę Ci jak kolega, jak jeszcze raz napiszesz na forum "Swoich synów wychowałeś na złodziei..." - to możesz mieć problem.

Awatar użytkownika
Łukasz1985

Post autor: Łukasz1985 » piątek 17 cze 2011, 23:07

...

I jeszcze jedno. Kolego, radzę Ci jak kolega, jak jeszcze raz napiszesz na forum "Swoich synów wychowałeś na złodziei..." - to możesz mieć problem. ...

Panowie wyluzujcie to tylko wymiana pogladow:)

Cubase Pro 8 - Windows 7 Home Premium (64bit)

BeatOven

Post autor: BeatOven » piątek 17 cze 2011, 23:13

Człowieku wez przestan bredzic! Uzywanie nielegalnego softu nie jest zadna kradzieza!!! Co moze jak uzywasz nielegalnego softu papcio Microsoft cos na tym traci? Chyba tylko twoje pieniadze ktorych mu nie dales!!! A i tak jest bogaty? Jak uzywasz nielegalnego softu to moze dajesz komus w morde i mu go zabierasz??? Wez przestan bredzisz czlowieku, a  z tym filmem dvd to juz naprawde poplynoles....

Kilka lat temu bardzo zasłużona firma Steinberg została wykupiona przez firmę Pinnacle. Karl Steinberg nie krył wtedy rozgoryczenia i powiedział, że gdyby przynajmniej co druga kopia Cubase była legalna to on by kupił Pinnacle. To, że Gates zrobił fortunę, nie znaczy, że wszyscy twórcy oprogramowannia są milionerami. Gdyby wszyscy myśleli tak jak ty to jechalibyśmy wszyscy na freeware, a wszyscy wiemy jaki on na ogół jest. Nie byłoby żadnego programisty, który poświęciłby kilka lat pracy zespołu za który płaci, aby to potem wrzucić do sieci. Nie wiem, czy nagrałeś jakąś płytę i jest ona w sprzedaży i za darmo w sieci. Ja tak mam, ale sprzedaż jest tak nikła, że nawet mnie to nie wkurza. Dałem za to kiedyś koncert, gdzie ochronniarz wpuścił wszystkich za darmo mimo, że dostał do sprzedaży bilety. To trochę porównywalna sytuacja. Ja w każdym razie życzę ci jednego i drugiego, chyba, że tak piszesz, bo ani jedno ani drugie ci nie grozi.

mrbm

Post autor: mrbm » piątek 17 cze 2011, 23:17

I jeszcze jedno. Kolego, radzę Ci jak kolega, jak jeszcze raz napiszesz na forum "Swoich synów wychowałeś na złodziei..." - to możesz mieć problem

Cieszę się, że zrozumiałeś błąd w swoim rozumowaniu. Zawsze to koszula bliższa ciału.. i kategoryczne oceny wtedy po głębszym namyśle. Miłego wieczora.
Core i5, 16GB RAM, Sonar8 Producer, NI Komplete 7, VSLinstruments, Symphobia, Tonehammer Requiem, CineOrch, Hollywoodwinds, Drums of War

Awatar użytkownika
morpheus70

Post autor: morpheus70 » piątek 17 cze 2011, 23:24

...I jeszcze jedno. Kolego, radzę Ci jak kolega, jak jeszcze raz napiszesz na forum "Swoich synów wychowałeś na złodziei..." - to możesz mieć problem

Cieszę się, że zrozumiałeś błąd w swoim rozumowaniu. Zawsze to koszula bliższa ciału.. i kategoryczne oceny wtedy po głębszym namyśle. Miłego wieczora. ...

Ja bym się tak nie cieszył...
Nie wiem co czytasz, i jakie wyciągasz wnioski, ale zapewniam Cię, że błądzisz...Miłego wieczora

Awatar użytkownika
chantizstudio

Post autor: chantizstudio » sobota 18 cze 2011, 09:37

......I jeszcze jedno. Kolego, radzę Ci jak kolega, jak jeszcze raz napiszesz na forum "Swoich synów wychowałeś na złodziei..." - to możesz mieć problem Cieszę się, że zrozumiałeś błąd w swoim rozumowaniu. Zawsze to koszula bliższa ciału.. i kategoryczne oceny wtedy po głębszym namyśle. Miłego wieczora. ...
Ja bym się tak nie cieszył... Nie wiem co czytasz, i jakie wyciągasz wnioski, ale zapewniam Cię, że błądzisz...Miłego wieczora...

Korzystanie z nielegalnego oprogramowania jest raczej paserstwem, a nie złodziejstwem. Hakerzy krukają soft i wrzucają w sieć a ty od nich pobierasz. Natomiast działalność osób krukających to nielegalne kopiowanie i rozpowszechnianie, co jest już procederem łamiącym prawo ale nie kradzieżą. na natomiast nie wiem jak nazwać sam proceder krakowania, być może jest to złodziejstwo ale z logicznego punktu widzenia nie ejst to jasne

cyt''Kradzież (art. 278 kk) - zabór cudzej rzeczy w celu przywłaszczenia. Pod pojęciem zaboru rozumie się fizyczne wyjęcie rzeczy spod władztwa właściciela.''

a więc kogoś pozbywasz czegoś,czy tak jest w przypadku softu?? chyba nie...

''po to są gały w syntezatorach , zeby kręcić aż uzyska się to czego się szuka'' AdamZ

Awatar użytkownika
Robix

Post autor: Robix » sobota 18 cze 2011, 10:39

Korzystanie z nielegalnego oprogramowania jest raczej paserstwem, a nie złodziejstwem. Hakerzy krukają soft i wrzucają w sieć a ty od nich pobierasz. Natomiast działalność osób krukających to nielegalne kopiowanie i rozpowszechnianie, co jest już procederem łamiącym prawo ale nie kradzieżą. na natomiast nie wiem jak nazwać sam proceder krakowania, być może jest to złodziejstwo ale z logicznego punktu widzenia nie ejst to jasne

cyt''Kradzież (art. 278 kk) - zabór cudzej rzeczy w celu przywłaszczenia. Pod pojęciem zaboru rozumie się fizyczne wyjęcie rzeczy spod władztwa właściciela.''

a więc kogoś pozbywasz czegoś,czy tak jest w przypadku softu?? chyba nie...

Oczywiście, że pozbywasz producenta wynagrodzenia za licencję, którą normalnie musiałbyś kupić. To jest złodziejstwo, bo kradniesz coś, za co normalnie trzeba zapłacić. Proste jak budowa cepa.

Co do hakerstwa, to to jest również kradzież, bo uprowadza od producenta produkt, nielegelnie, bez opłaty, a potem wrzuca go na rynek. To tak jak by kradł samochody, a potem zostawiał je w miejscu, gdzie ludzie by je sobie brali. Wszystko bez pieniędzy dla producenta.

Początkujący muzyk.

Zablokowany