...
...
Nigdy, nawet przez chwilę, nie miałem pirackiej wersji softu czy nawet filmu DVD. Dlaczego? Może, dlatego, że po prostu nie kradnę nigdy i niczego. Nie dorabiam sobie do kradzieży ideologii, ot tak po prostu. Jak nie mam kasy to kupuję na portalach aukcyjnych, nawet soft lub nie kupuję wcale.W ubiegłym roku kupiłem tak, na „ale drogo” kilka znakomitych wtyczek PSP z przepisanie praw za kilka stówek - 1/3 ceny. Można?
Jak nie mam kasy to... nie jeżdżę Porsche, nie napadam na staruszki chodzące o balkonikach i nie zabieram dzieciakom komórek. amen. ...
Człowieku wez przestan bredzic! Uzywanie nielegalnego softu nie jest zadna kradzieza!!! Co moze jak uzywasz nielegalnego softu papcio Microsoft cos na tym traci? Chyba tylko twoje pieniadze ktorych mu nie dales!!! A i tak jest bogaty? Jak uzywasz nielegalnego softu to moze dajesz komus w morde i mu go zabierasz??? Wez przestan bredzisz czlowieku, a z tym filmem dvd to juz naprawde poplynoles....
...
Jak najbardziej jest kradzieżą, taką samą jak innych materialnych rzeczy. Nie wiem czemu tego ludzie nie mogą zrozumieć. Jeśli jest produkt, za który trzeba zapłacić, to używanie go bez zapłaty jest kradzieżą. Bo niby z jakiej racji masz praw z niego korzystać, jak normalnie trzeba za niego płacić? Doistałeś prawo od producenta czy jak? To może zapytać się producenta czy można używać pirackiej wersji, co on na to? Tak więc nielegalne używanie softu jest kradzieżą taką samą, jak każda inna.