Co kieruje wami gdy kupujecie oryginalny soft?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Andyeis
Re: Co kieruje wami gdy kupujecie oryginalny soft?

Post autor: Andyeis » czwartek 16 cze 2011, 15:31

...
Witam. Chciałem sie co kieruje wami jak kupujecie legalny soft, chodzi mi glownie o to jesli dany soft jest dostepny w necie. Mam nadzieje ze watek sie rozwinie:) ...

Ja kupuję oryginały bo kocham wszystkie procedury autoryzacyjne ' pogaduchy mailowe 

z ssupportam A najbardziej kocham kiedy wypi......li się dysk i trzeba to wszystko instalować od

początku 

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » czwartek 16 cze 2011, 15:34

....A najbardziej kocham kiedy wypi......li się dysk i trzeba to wszystko instalować od

początku ...

LaughingLaughingLaughing

Bolesna prawda. Ale można te bóle łagodzićSmile

Awatar użytkownika
Akton

Post autor: Akton » czwartek 16 cze 2011, 15:39

Ja tam też lubię mieć oryginalny soft. Te wszystkie kolorowe pudełeczka na półce... Cool

Też lubię na nie popatrzeć :) A już na poważnie. Kiedyś piraciłem, jak większość (i proszę się w tym momencie nie oburzać). Jako że nie jestem szwagrem Kulczyka, każdy mój zakup musiał być zarówno sensowny, dobrze przemyślany, jak i (a może przede wszystkim) sprawdzony pod kątem jego wartości oraz przydatności. Gdybym nie miał możliwości wcześniejszego dotknięcia takiego czy innego softu, na pewno nie kupiłbym go "w ciemno", więc niech producenci nie płaczą aż tak bardzo z powodu cracków, gdyż takich jak ja jest bardzo wielu. Oczywiście wielu przy "piratach" zostaje, ale to już ich problem, nie mój. Dla mnie cracki były (już nie są, bo nie ma takiej potrzeby) etapem do późniejszego zakupu.Teraz,mając oryginały, czuję się nieporównywalnie lepiej. To tyle.

[addsig]
NI Komplete 12, EWQL Symphonic Gold Orchestra,Spectrasonics Omnisphere, NI Alicia's Keys, EWQL Ministry of Rock, IK Philharmonik Miroslav, BFD ECO

Awatar użytkownika
DJOZD

Post autor: DJOZD » czwartek 16 cze 2011, 15:45

...
 A najbardziej kocham kiedy wypi......li się dysk i trzeba to wszystko instalować od

początku ...

To akurat nie jest kwestia legalności softu, tylko umiejętności uzywania programów do backup'owania danych. 

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » czwartek 16 cze 2011, 20:40

...
...
 A najbardziej kocham kiedy wypi......li się dysk i trzeba to wszystko instalować od

początku ...

To akurat nie jest kwestia legalności softu, tylko umiejętności uzywania programów do backup'owania danych. ...

Dlatego tutaj hardware zbiera laury :D

[addsig]
Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio

Awatar użytkownika
Akton

Post autor: Akton » czwartek 16 cze 2011, 20:58

Przeciwnie - my musimy dysponować większymi umiejętnościami od hardcorowców :) Oczywiście zażartowałem sobie :)

[addsig]
NI Komplete 12, EWQL Symphonic Gold Orchestra,Spectrasonics Omnisphere, NI Alicia's Keys, EWQL Ministry of Rock, IK Philharmonik Miroslav, BFD ECO

Awatar użytkownika
DJOZD

Post autor: DJOZD » czwartek 16 cze 2011, 21:08

...

To akurat nie jest kwestia legalności softu, tylko umiejętności uzywania programów do backup'owania danych. ... 

...

Sesji nagraniowych i systemu nie backap'ujesz? 

O to tutaj przecież chodzilo. Muzyczny hardware nie ma tu nic do rzeczy. Przeciez system do pracy z nagraniami masz nie w syntezatorze a w komputerze. A instalacja wszytskich wstyczek związana jest tylko z systemem operacyjnym. 

Andyeis

Post autor: Andyeis » czwartek 16 cze 2011, 21:30

...
...

To akurat nie jest kwestia legalności softu, tylko umiejętności uzywania programów do backup'owania danych. ... 

...

O to tutaj przecież chodzilo. Muzyczny hardware nie ma tu nic do rzeczy. Przeciez system do pracy z nagraniami masz nie w syntezatorze a w komputerze. A instalacja wszytskich wstyczek związana jest tylko z systemem operacyjnym. ...

Kochani słoneczko świeci ciepło jest 

Więcej luzu proszę 

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » czwartek 16 cze 2011, 21:33

...
...

...

O to tutaj przecież chodzilo. Muzyczny hardware nie ma tu nic do rzeczy. Przeciez system do pracy z nagraniami masz nie w syntezatorze a w komputerze. A instalacja wszytskich wstyczek związana jest tylko z systemem operacyjnym. ...

Ok, ale jak się dysk wysypie to teraz od nowa instalowanie systemu, sterowników, konfiguracja, instalowanie wtyczek a z oryginalnymi mogą być cuda itd.

Pomijam już kwestie że pewnie większośc osób zapisuje presety na dysku a nie na penie.

Najgorsze jest to że nigdy nie wiesz kiedy sie wysypie a rynek pokazał że zdarzają sie wadliwe serie nawet najlepszym.

Oczywiście mowa o tradycyjnych dyskach.

[addsig]
Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio

Awatar użytkownika
DJOZD

Post autor: DJOZD » piątek 17 cze 2011, 08:35

...

Ok, ale jak się dysk wysypie to teraz od nowa instalowanie systemu, sterowników, konfiguracja, instalowanie wtyczek a z oryginalnymi mogą być cuda itd.

...

No własnie o to chodzi o że jak sie wszytsko juz zainstaluje raz, to wystarczy zrobic backup systemu i juz nie trzeba wrazie awari niczego instalować od nowa. Wystarczy odtworzyć kopie systemu z plikopartycji i mamy system na nowo w pare minut. Więc argument o instalowaniu steronikow i wtyczek odpada. Poto są programy typu Acronis True Image czy wbudowane narzędzia Win7 zeby takie kopie robić. A wiadomo ze kopie trzyma na na zewnątrz dysku z systemem. Na plycie DVD lub zew. dysku twardym. 

I teraz kwestia tego czy ktoś ma pojęcie ze takie rzeczy są od lat 10 i czy umie z tych prostych ale i genialnych narzędzi korzystać. A nie marudzić że trzeba system instalować na nowo. Brak wiedzy i pomysłu na obsluge komputera jest problemem a nie sam komputer.  

Zablokowany