Sennheiser HD600 czy beyerdynamic dt-880 (jaka ilosc ohm?)????

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
edneysis
Sennheiser HD600 czy beyerdynamic dt-880 (jaka ilosc ohm?)????

Post autor: edneysis » wtorek 14 cze 2011, 01:56

Witam! Zdecydowalem sie na zakup nowych sluchawek , przeznaczonych do mixowania razem z monitorami, pod uwage biore:

-beyerdynamic dt880
-sennheiser hd600

Z beyerdynamic mam jeszcze jeden problem bo nie wiem jaka wersja bylaby najlepsza odnosne ilosci ohm, sa wersje 32 ohm , 250 ohm i 600  ohm, z tego co czytalem najbardziej polecane to 600 ohm ,ale nie wiem czy dobrze bede wspolpracowaly z mikserem soundcraft compact 4.
Zastanawiam sie ktora wersja bylaby najlpesza gdybym chcial tez posluchac cos ipoda ( czy nie bylyby za ciche? i jaka jest roznica miedzy roznica w ilosci ohm?).
Jezeli chodzi o sennheiser hd600 nie mialem z nim i stycznosci , ale duzo osob je chwali. Sluchalem natomiast HD598 i musze powiedziec ze dt 880 chyba bardziej przypadly mi do gustu , ale teraz nie wiem jaka jest roznica miedzy hd 598 a 600, dlatego jezeli ktos cos wie na ten temat  bardzo chcialbym uslyszec opinii. Pozrawiam i czekam na pomoc.

Awatar użytkownika
malichos

Re: Sennheiser HD600 czy beyerdynamic dt-880 (jaka ilosc ohm?)????

Post autor: malichos » środa 15 cze 2011, 11:04

...
Witam! Zdecydowalem sie na zakup nowych sluchawek , przeznaczonych do mixowania razem z monitorami, pod uwage biore:

-beyerdynamic dt880
-sennheiser hd600

Z beyerdynamic mam jeszcze jeden problem bo nie wiem jaka wersja bylaby najlepsza odnosne ilosci ohm, sa wersje 32 ohm , 250 ohm i 600  ohm
...

Z broszury technicznej tego miksera wynika, że jest przewidziany do pracy ze sluchawkami o impedancji 200 Ohmów, więc polecalbym słuchawki o impedancji 250 Ohmów (jeśli masz taki wybór). Słuchawki o mniejszej impedancji będą przeciążać stopień wyjściowy miksera (wzmacniacza), te o większej impedancji będą grały ciszej. Z punktu widzenia dopasowania - 250 Ohm.

Awatar użytkownika
malichos

Post autor: malichos » środa 15 cze 2011, 11:10

...
...

-beyerdynamic dt880
-sennheiser hd600

Z beyerdynamic mam jeszcze jeden problem bo nie wiem jaka wersja bylaby najlepsza odnosne ilosci ohm, sa wersje 32 ohm , 250 ohm i 600  ohm
...

Z broszury technicznej tego miksera wynika, że jest przewidziany do pracy ze sluchawkami o impedancji 200 Ohmów, więc polecalbym słuchawki o impedancji 250 Ohmów (jeśli masz taki wybór). Słuchawki o mniejszej impedancji będą przeciążać stopień wyjściowy miksera (wzmacniacza), te o większej impedancji będą grały ciszej. Z punktu widzenia dopasowania - 250 Ohm.
...

Muszę się poprawić, w specyfikacji miksera nie jest napisane, że impedancja wyjściowa jest 200 Ohmów (przynajmniej nie zauażyłem nic takiego). Natomiast napisali, że poziom sygnału wyjściowego był mierzony przy impedancji obciążenia 200 Ohmów (co można przyjać jako punkt wyjscia dla zakupu odpowiednich słuchawek).

Mam nadzieję, że ci nie namieszałem?

Awatar użytkownika
edneysis

Post autor: edneysis » czwartek 16 cze 2011, 00:54

Muszę się poprawić, w specyfikacji miksera nie jest napisane, że impedancja wyjściowa jest 200 Ohmów (przynajmniej nie zauażyłem nic takiego). Natomiast napisali, że poziom sygnału wyjściowego był mierzony przy impedancji obciążenia 200 Ohmów (co można przyjać jako punkt wyjscia dla zakupu odpowiednich słuchawek).
Mam nadzieję, że ci nie namieszałem?
...

nie namieszales :) , znalazlem duzo informacji na temat beyerdynamic i jezeli bym bral to 600 ohm tylko teraz dylamat czy Hd600 czy dt880:/

ODPOWIEDZ