......Czy jest to w ogóle możliwe i czy może pojawiło się jakieś oprogramowanie sekwencerowe? Właśnie rozważam kupno laptopa do tego celu, a tu zobaczyłem ten wątek na forum, zobaczyłem parę filmików, no i ...
iPAD (jako edytor/player) + byle jaki DAW (celem edycji plików MIDI/audio) + MIDI2DMX (czyli full konrola nad światłami przez MIDI) + byle jaki aranger Casio (ot tak, na wszeli wypadek) i już kosisz kasę. Paso?
...Generalnie chodzi o niezawodność, bo to na scenie jest najważniejsze (choć nie tylko na scenie)...}
Ciekawe co masz na myśli?
Bo jeśli myślisz o awaryjności inlive iPADa i konwertera MIDI2DMX to masz zonka. Cała reszta zależy od tego, jak bardzo jesteś/będziesz kumaty w klocki, o których marzysz. ...
Dobra, a teraz trochę wolniej...
Z tym MIDI2DMX to już niezły wypas. Na razie zostawmy to.
Załóżmy taką sytuację: mam iPada, w nim zainstalowany np. GarageBand (nie wiem, czy dowolny DAW mogę odpalić na iPadzie, czy są tylko specjalne wersje na iPada - GarageBand napewno na nim działa) . Podczas występu na żywca ze swoim bandem (nie wesela, tylko normalne duże koncerty), chcę odpalić z GarageBand kilkuśladową sesję (stanowiącą półplayback) i wirtualny/e instrument/y. Nie chcę żadnego tam aranżera. Czy takie rozwiązanie można uznać za poważne (w porównaniu do laptopa z klawiaturą MIDI) i gwarantujące stabilność podczas występów live.
A skoro wspomniałeś o MIDI2DMX, to niby jak to podłączyć do iPada? Chyba że miałeś na myśli, aby go podłączyć do jakiegoś aranżera? Tego nie kumam...
A co do dźwięku, to jak podłączyć inne przetworniki do iPada? Przez port dokujący?