Waves Aphex Exciter - trzaski

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
Łukasz1985
Waves Aphex Exciter - trzaski

Post autor: Łukasz1985 » niedziela 12 cze 2011, 16:38

Witam. Mam pewien problem, od czasu kiedy zaczolem uzywam wyzej wymienionej wtyczki pojawiaja mi sie trzaski podczas pracy w cubaseCry Moze ktos cos doradzic jak temu zaradzic? Czy poprostu wtyczka jest zle napisana?

P.S. Kurcze czlowiek placi 200 baksow a tu takie jajaCry

Pracuje na latencji in 13ms out 19ms

Cubase Pro 8 - Windows 7 Home Premium (64bit)

jimmy44

Re: Waves Aphex Exciter - trzaski

Post autor: jimmy44 » poniedziałek 13 cze 2011, 14:21

Witam,

U mnie wszytko jest ok. Nie ma znaczenia czy na latencji 1,5-3-6 ms. Pracuję na Win7-64bity, interfejs RME, Cubase 6, Samplitude 11Pro, Reaper, Studio One - na każdym jest ok. Może napisz coś więcej na temat komputera, karty dźwiekowej, systemu...

Awatar użytkownika
Krzyśko!

Post autor: Krzyśko! » poniedziałek 13 cze 2011, 15:27

Hejka!

A jak brzmieniowo ta wtyczka? Warto ją nabyć? Niestety nie mogę jej sprawdzić, bo mma jeszcze G4, a pod PowerPC nie śmiga ten plugin ... :(

Pozdroofka

...
 Witam,

U mnie wszytko jest ok. Nie ma znaczenia czy na latencji 1,5-3-6 ms. Pracuję na Win7-64bity, interfejs RME, Cubase 6, Samplitude 11Pro, Reaper, Studio One - na każdym jest ok. Może napisz coś więcej na temat komputera, karty dźwiekowej, systemu......

Tam sięgaj, gdzie wzrost nie sięga... :-)

Awatar użytkownika
Łukasz1985

Post autor: Łukasz1985 » poniedziałek 13 cze 2011, 16:35

...
Witam,

U mnie wszytko jest ok. Nie ma znaczenia czy na latencji 1,5-3-6 ms. Pracuję na Win7-64bity, interfejs RME, Cubase 6, Samplitude 11Pro, Reaper, Studio One - na każdym jest ok. Może napisz coś więcej na temat komputera, karty dźwiekowej, systemu......

Cubase 6, karta Edirol UA 101, win 7 64bit Home Premium, komputer Intel I7 950 6GB ramu. Mam nadzieje ze ktos mi pomoze:)

[addsig]

Awatar użytkownika
Łukasz1985

Post autor: Łukasz1985 » poniedziałek 13 cze 2011, 16:39

...
Hejka!

A jak brzmieniowo ta wtyczka? Warto ją nabyć? Niestety nie mogę jej sprawdzić, bo mma jeszcze G4, a pod PowerPC nie śmiga ten plugin ... :(

Pozdroofka

...w skrocie opisze jak na moje ucho dziala ta wtyczka, dodaje bardzo ladnej gorki ujmuje jakby troche srodka w dolnym pasmie robi bardzo miekkie brzmienie, ogolnie wokal brzmi po tej wtyczce bardzo czystko i czytelnie:) Wedlog mnie warto ja nabyc:)

Pozdro:) 

Awatar użytkownika
psysutra

Post autor: psysutra » poniedziałek 13 cze 2011, 17:02

...
Witam. Mam pewien problem, od czasu kiedy zaczolem uzywam wyzej wymienionej wtyczki pojawiaja mi sie trzaski podczas pracy w cubaseCry Moze ktos cos doradzic jak temu zaradzic? Czy poprostu wtyczka jest zle napisana?

Pracuje na latencji in 13ms out 19ms...

Doprawdy dziwne. Nie zauważasz dużych skoków obciążenia CPU (absurdalne na i7 ale nie można takiej opcji wykluczyć)?

Stay Psychedelic People!

Awatar użytkownika
Łukasz1985

Post autor: Łukasz1985 » poniedziałek 13 cze 2011, 17:05

...
...

Pracuje na latencji in 13ms out 19ms...

Doprawdy dziwne. Nie zauważasz dużych skoków obciążenia CPU (absurdalne na i7 ale nie można takiej opcji wykluczyć)?
...

...sluchaj to nie jest tak ze caly czas sa trzaski, np robie cos a tu w tle takie delikatny trzask po dwuch minutach to samo, ale np teraz odpalilem cubase i nic nie trzeszczy:) Sam nie wiem co jest przyczyna:)

Awatar użytkownika
Łukasz1985

Post autor: Łukasz1985 » wtorek 12 lip 2011, 13:35

Witam ponownie. Nadal mam problem z trzaskami jak uzywam wtyczek Waves V8Cry Pracowalem do wczoraj na konfiguracji Win 7 64bit Cubase 32 bit, myslalem ze przyczyna trzaskow jest to ze windows jest 64 bitowy a Cubase 32 bitowy wiec zainstalowalem Cubase 64 bity i kupilem jBridge musze przyznac ze jest teraz duzo mniej trzaskow ale nadal sie pojawijaCry Czy to moze byc wina tego ze ILOK jest wpiety w dodatkowe usb na PCI? Bardzo prosze niech mi ktos pomoze bo naprawde ciezko jest pracowac jak cos trzeszczy:(

Awatar użytkownika
Łukasz1985

Post autor: Łukasz1985 » wtorek 12 lip 2011, 14:30

...
 Witam ponownie. Nadal mam problem z trzaskami jak uzywam wtyczek Waves V8Cry Pracowalem do wczoraj na konfiguracji Win 7 64bit Cubase 32 bit, myslalem ze przyczyna trzaskow jest to ze windows jest 64 bitowy a Cubase 32 bitowy wiec zainstalowalem Cubase 64 bity i kupilem jBridge musze przyznac ze jest teraz duzo mniej trzaskow ale nadal sie pojawijaCry Czy to moze byc wina tego ze ILOK jest wpiety w dodatkowe usb na PCI? Bardzo prosze niech mi ktos pomoze bo naprawde ciezko jest pracowac jak cos trzeszczy:(

Wlaczylem steiberg power scheme i trzaski ustaly{#śmiech}

Awatar użytkownika
Łukasz1985

Post autor: Łukasz1985 » środa 13 lip 2011, 18:03

...
...

Wlaczylem steiberg power scheme i trzaski ustaly{#śmiech}

...

Czy moze mi ktos sensownie wyjasnic jak to mozliwe ze po wlaczeniu opcji steinberg power scheme spadlo obciazenie ASIO? Bende bardzo wdzieczny za odpowiedzi:)

ODPOWIEDZ