OKi. Nie do końca rozumiem co chcesz wykombinować, więc wrzuciłem linka na soft według twojej recepty: czyli hosta VSTi, który jest również instrumentem.
...
Wg mnie to tylko sampler
Z tego co znam jest jeszcze darmowy VSTplayer, ale on nie jest instrumentem tylko plug-in chainer-em:
http://www.tocca-music.com/vstplayer.htm
...
To też nie to. Chcę do jednego instrumenttracka w Cubase wstawić taki instrument, za pomocą którego będę mógł podpiąć pewną ilość wtyczek sfz player. Dodatkowo pod każdy sfz chcę wpinać efekty typu kompresor, eq, reverb. To wszystko potrafi Xlutop Chainer, ale z mikserem się chłopaki nie popisali. Można to wyposażyć np. w Korg NanoKontrol i wtedy taka praca o jakiej myślę nabierze sensu. Nie mniej jednak wolałbym rozwiązanie full softwarowe.
Czyli, Xlutop ma wszystko czego potrzebuję, ale wolałbym odrobinę większą wygodę podczas pracy z suwakami głośności i panoramy. Mile widziane tworzenie jakiś grup, chyba też to ma. Mile widziane więcej kanałów, choć z 10 też dałbym radę.
Inaczej, chę stworzyć namiastkę programów typu Addictive Drums, EZDrummer...
Po co? Obawiam się, że żaden sampler perkusyjny mnie nie zadowoli, ponieważ Cubase LE, o czym wspominałem w pierwszym poście, nie posiada trybu pracy multi, przez co nie podepne żadnych efektów pod stopkę czy werbel. Posiadam rewelacyjny moduł 2box z jeszcze bardziej rewelacyjnymi brzmieniami (np. jeden hh o wadze 150 MB!). Chwile pracy i mam to wszystko na kompie przekonwertowane do plików sfz.
Chyba już powiedziałem wszystko...
pozdr