Jaki macie w planach następny zakup?

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Awatar użytkownika
Robix
Re: Jaki macie w planach następny zakup?

Post autor: Robix » poniedziałek 06 cze 2011, 11:09

...Więc.. Czy i jaki macie w planach następny zakup? Tylko nie chodzi o listę życzeń, ale o zdecydowane zamierzenie, które chcecie zrealizować w najbliższym czasie? I czy to jest jakaś pilna potrzeba, czy po prostu zakup w ramach rozbudowy swojego studia?

Ja nareszcie, po wieeeelu latach, mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że właściwie mam już wszystko czego
mi dokładnie potrzeba :) A nie jest to wcale klasyczny wypas. Ot - dobry komputer z dobrym interfejsem, potrzebne oprogramowanie (ani mniej ani więcej) dobra (88) klawiatura, sterownik DAWa, pożądny odsłuch, dwa 24'' monitory, dobry mic, bardzo dobre słuchawy. Wsio. (obym sobie tym tematem nie zapeszył) :)...

DSI Tetra, być może jakiś Roland, ale to z wielkim znakiem zapytania, Moog Slim Phatty (o ile budżet pozwoli).

Początkujący muzyk.

Awatar użytkownika
Robix

Post autor: Robix » poniedziałek 06 cze 2011, 11:53

DSI Tetra, być może jakiś Roland, ale to z wielkim znakiem zapytania, Moog Slim Phatty (o ile budżet pozwoli).
...

I o najważniejszym zapomniałem: porządne słuchawki studyjne. Kompletnie nie wiem jakie, ale muszę kupić. Nie wiem czy coś z AKG, KRK, czy może z Ultrasone. Mają grać równo i wiernie, po prostu mają być porządne.:)

Początkujący muzyk.

mrbm

Post autor: mrbm » poniedziałek 06 cze 2011, 12:29

polecam Beyerdynamic DT 770 PRO (widzę nawet, że mocno potaniały), plaskate brzmieniowo i bardzo solidne
Core i5, 16GB RAM, Sonar8 Producer, NI Komplete 7, VSLinstruments, Symphobia, Tonehammer Requiem, CineOrch, Hollywoodwinds, Drums of War

Awatar użytkownika
Łukasz1985

Post autor: Łukasz1985 » poniedziałek 06 cze 2011, 13:52

Ja niedugo kupuje Waves Aural Exciter a poz zakupie juz nic nie bende kupowal bo juz wszystko mam co jest mi niezbedne:)

[addsig]
Cubase Pro 8 - Windows 7 Home Premium (64bit)

Awatar użytkownika
KM77

Post autor: KM77 » poniedziałek 06 cze 2011, 15:41

...
Ja niedugo kupuje Waves Aural Exciter a poz zakupie juz nic nie bende kupowal bo juz wszystko mam co jest mi niezbedne:) ...

Czy w XXIw. stosowanie takiego urządzenia ma sens? Moim zdaniem nie.

[addsig]
Jem,śpię i robię muzykę

Awatar użytkownika
psysutra

Post autor: psysutra » poniedziałek 06 cze 2011, 16:22

Mam chrapkę na A5X- Alesisy co prawda nie są złe, ale czas pójść krok dalej :)

Stay Psychedelic People!

Andys52

Post autor: Andys52 » poniedziałek 06 cze 2011, 19:12

...Więc.. Czy i jaki macie w planach następny zakup? Tylko nie chodzi o listę życzeń, ale o zdecydowane zamierzenie, które chcecie zrealizować w najbliższym czasie? I czy to jest jakaś pilna potrzeba, czy po prostu zakup w ramach rozbudowy swojego studia?

Ja nareszcie, po wieeeelu latach, mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że właściwie mam już wszystko czego
mi dokładnie potrzeba :) A nie jest to wcale klasyczny wypas. Ot - dobry komputer z dobrym interfejsem, potrzebne oprogramowanie (ani mniej ani więcej) dobra (88) klawiatura, sterownik DAWa, pożądny odsłuch, dwa 24'' monitory, dobry mic, bardzo dobre słuchawy. Wsio. (obym sobie tym tematem nie zapeszył) :)...

========================

Kupię 2 głośniki gitarowe:

1/ Eminence Tonker

2/ Eminence Legend V128

Wypróboję je w swoim combo Line6 SpiderIV 75 zamiast orginalnego Celestion G12P-80

kombinując oczywiście z zamknięciem tyłu obudowy od zera do 100procent.

Ten który nie będzie mi odpowiadał włożę w lampowe combo 50W na EL34 i ECC83,

dla syna kumpla (artysty w drewnie) mahoń natural etc.

Awatar użytkownika
Łukasz1985

Post autor: Łukasz1985 » poniedziałek 06 cze 2011, 20:03

...
...
Ja niedugo kupuje Waves Aural Exciter a poz zakupie juz nic nie bende kupowal bo juz wszystko mam co jest mi niezbedne:) ...

Czy w XXIw. stosowanie takiego urządzenia ma sens? Moim zdaniem nie.
...

Ma bo fajnie koloruje brzmienie, dla mnie brzmi duzo lepiej niz bez excitera.

Cubase Pro 8 - Windows 7 Home Premium (64bit)

Awatar użytkownika
Akton

Post autor: Akton » poniedziałek 06 cze 2011, 20:33

A tak na poważnie. Miałem w planie zakup Omnisphere'a. Kupiłem. Dziś przyjechał. Rewelacja, i to za jedyne 1.000 zł :)

[addsig]
NI Komplete 12, EWQL Symphonic Gold Orchestra,Spectrasonics Omnisphere, NI Alicia's Keys, EWQL Ministry of Rock, IK Philharmonik Miroslav, BFD ECO

mrbm

Post autor: mrbm » poniedziałek 06 cze 2011, 20:42

...A tak na poważnie. Miałem w planie zakup Omnisphere'a. Kupiłem. Dziś przyjechał. Rewelacja, i to za jedyne 1.000 zł :)...

No to teraz masz jak nic miesiąc bez muzy - (na obadanie presetów i wprawienie się w obsłudze) :)
Core i5, 16GB RAM, Sonar8 Producer, NI Komplete 7, VSLinstruments, Symphobia, Tonehammer Requiem, CineOrch, Hollywoodwinds, Drums of War

ODPOWIEDZ