KRK KNS 6400/8400 - nowe słuchawki

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Robix
Re: KRK KNS 6400/8400 - nowe słuchawki

Post autor: Robix » czwartek 02 cze 2011, 21:38

...

Nie potrafię odpowiedzieć na to pytanie, subiektywną opinie o wyższości KRK przeczytalem na jakims niemieckim forum (googlujac zapytania KRK KNS 6400) ...

No to wychodzi na to, że mogą być to jedne z lepszych słuchawek na rynku za niewygurowaną cenę. O ile grają płasko i równo rzecz jasna :).
...

A tak swoją drogą, to czekam aż ktoś będzie mógł coś powiedzieć o KNS 8400, bo te własnie biorę pod uwagę, jak i AKG.

Początkujący muzyk.

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » piątek 03 cze 2011, 14:12

A tak swoją drogą, to czekam aż ktoś będzie mógł coś powiedzieć o KNS 8400, bo te własnie biorę pod uwagę, jak i AKG.
...

O tym modelu to już tylko same dobre rzeczy słyszałem. Jeśli uda mi się w końcu do kolegi pojechać sprawdzam doszczętnie.

Awatar użytkownika
Robix

Post autor: Robix » piątek 03 cze 2011, 14:30

...
...

O tym modelu to już tylko same dobre rzeczy słyszałem. Jeśli uda mi się w końcu do kolegi pojechać sprawdzam doszczętnie.
...

No to w imieniu kolegi zapraszam na testy ;). A tak na poważnie to czekam na opinie, bo akurat muszę kupić słuchawki :). No to w sumie dobrze, że same dobre opinie, bo mogą być lepsze od AKG. A zależy mi na bardzo dobrych słuchawkach.

Początkujący muzyk.

Awatar użytkownika
_marek

Post autor: _marek » piątek 29 lis 2013, 03:54

Używam od ok 2 m-cy modelu KNS-6400.

Pierwsze wrażenia takie sobie. Konstrukcja zamknięta o dość niezłej izolacji otoczenia, ale ułożenie gąbki na głowie i jej przyleganie do skóry mocno wpływa na przenoszenie w okolicach 100 - 500Hz, ale cóz się dziwić. Zgadzam się, że góra i środek klarowne i niemęczące, ale moim zdaniem, w porównaniu nawet z  sennheiser hd 555 scena stereo jest nieco ściśnięta, muzyka ma mniej swobody i powietrza. Pałąk w zasadzie wygodny, ale po godzinie zaczyna już uwierać.

Ostatecznie uważam, że warto wydać te 400pln i jestem zadowolony z zakupu.

P.s. kupiłem przez internet i ku mojemu zdziwieniu ani na słuchawkach, ani na opakowaniu ani na karcie gwarancyjnej nie ma numeru seryjnego. Czy ktoś miał problemy z ewentualnym zwrotem na gwarancji?

ODPOWIEDZ