ilok - problemy z połączeniem

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
Robix
Re: ilok - problemy z połączeniem

Post autor: Robix » środa 01 cze 2011, 20:20

...
...
Witam. Chce odswiezyc temat. Kupilem dzisiaj iloka i nie moge go zarejestrowac na stronie, wyskakuje jakis komunikat ze trzeba zainstalowac active X. Mam wylaczona zapore antywirusa, moj system to win 7 home premium 64bit. Moze ktos cos doradzic bo nie dosc ze kur...placi sie ciezkie pieniadze za to gowno to jeszcze nie chce dzialac. Dzieki za pomoc z gory:)
...

Z tego co Robix pisze moze byc to wina windowsa 7, czy moge pujsc do kogos kto ma xp i sprubowac zarejestrowac iloka?
...

Nie wina windows 7, tylko zapory systemowej :), a to różnica. Możliwe, że masz inaczej skonfigurowane zapory i w jednym blokuje, a w drugim nie. Ja pierwsze co bym obstawiał to blokowanie procesu, łączności albo przez zaporę systemową, albo przez antywirusa, albo przez jakiś inny proces lub program. Trzeba sprawdzać po kolei. Nie wiem, czy może być to winą 64 bitowego systemu, ale u mnie na takim działa bez problemów, Tylko na początku była ta zapora.

Początkujący muzyk.

Awatar użytkownika
Robix

Post autor: Robix » środa 01 cze 2011, 20:21

...Sprobuj normalnie zainstalowac sterowniki z ilok.com.

Zarowno te do iLoka jak i iLok helper, ktory jest potrzebny do zarzadzania licencjami przez seris iLoka.

- Piotr...

A jak nie da rady to pobaw się z zaporami :).

Początkujący muzyk.

Awatar użytkownika
Łukasz1985

Post autor: Łukasz1985 » środa 01 cze 2011, 21:14

Drodzy koledzy pomijajac to ze nie moge ze stacjonarki sie polaczyc....Tongue out Chce kupic plugin Waves Apex exciter, ale na stronie Waves nie ma wersji demo Native (bardzo smutne), jesli zaplace karta to chyba bez problemu bende mogl uzywac wersji Native bo taka chyba jest? Sory za takie pytania ale jestem nowy w temacie z ILokamiCry

Cubase Pro 8 - Windows 7 Home Premium (64bit)

Awatar użytkownika
Łukasz1985

Post autor: Łukasz1985 » środa 01 cze 2011, 21:32

...
Drodzy koledzy pomijajac to ze nie moge ze stacjonarki sie polaczyc....Tongue out Chce kupic plugin Waves Apex exciter, ale na stronie Waves nie ma wersji demo Native (bardzo smutne), jesli zaplace karta to chyba bez problemu bende mogl uzywac wersji Native bo taka chyba jest? Sory za takie pytania ale jestem nowy w temacie z ILokamiCry
...

Pomylka, wlasnie udalo mi sie odpalic wersje native:)

Awatar użytkownika
Łukasz1985

Post autor: Łukasz1985 » środa 01 cze 2011, 22:43

...
...
...

...

Przykro mi to stwierdzic, postestowalem Apex exciter i to jest jaks pomylka to z daleka smierdzi plastikiem, brzmi bardzo nienaturalnie. Zawsze jak testuje wtyczki na UADa to jestem milo zaskoczony a tu rozczarowanie:( Reszta nowych wtyczek tak samo bez rewelacji:(

Awatar użytkownika
Łukasz1985

Post autor: Łukasz1985 » czwartek 02 cze 2011, 00:12

...
...
...
...

...

Przykro mi to stwierdzic, postestowalem Apex exciter i to jest jaks pomylka to z daleka smierdzi plastikiem, brzmi bardzo nienaturalnie. Zawsze jak testuje wtyczki na UADa to jestem milo zaskoczony a tu rozczarowanie:( Reszta nowych wtyczek tak samo bez rewelacji:(
...

Przepraszam ze tak duzo pisze ale podjaralem sie testami wtyczek Waves{#śmiech} Po dluzszych testach apex excitera musze przyznac ze posiada on fajna nutke, nietypowy charakter niz inne wtyczki, zwracam honor:)

Awatar użytkownika
Łukasz1985

Post autor: Łukasz1985 » czwartek 02 cze 2011, 14:00

No panowie juz rozwiazalem problem laczenia sie ilokaCool Zainstalowalem Firefoxa 3.6.13 i wszystko smiga az miloCool Wczesniej mialem wersje 4. Pozdrawaim.

Awatar użytkownika
Robix

Post autor: Robix » czwartek 02 cze 2011, 15:31

...
No panowie juz rozwiazalem problem laczenia sie ilokaCool Zainstalowalem Firefoxa 3.6.13 i wszystko smiga az miloCool Wczesniej mialem wersje 4. Pozdrawaim.

A więc tak jak mówiłem, program blokował proces. Dobrze, że się udało. Teraz pamiętam, że kiedyś przy innym problemie też wyszukiwarka była blokadą.

Początkujący muzyk.

ODPOWIEDZ