...Zobacz tu -
link
Zwłaszcza pierwsze posty są pomocne.
Po pierwsze pamiętaj, że instalujesz najnowszy sterownik i dopiero potem włączasz BCA. Jeżeli zrobiłeś inaczej to właściwie musisz postawić system na nowo.
Po drugie - czy masz najnowsze stery 2.1.0.6? Jeżeli one Ci nie działają to spróbuj z rozpakowaniem 2.0.0.3 lub 2.1.0.1 i podmianą DLLi. Opis znajdziesz pod podanym wyżej linkiem.
A dodatkowo wyłącz w Windzie limitowanie prądu na portach USB.
...
Witam Serdecznie!
Zalogowałem się, ponieważ od kilku dni bezskutecznie próbuję zainstalować sterowniki do omawianego tutaj urządzenia Behringer BCA 2000. Patenty które mogłem przeczytać w tym wątku, zostały już przerobione. Jest tak, że instalacja częściowo się odbywa, ale za każdym razem mam info, że wystąpił problem i urządzenie może działać niepoprawnie. I nie działa. Pracuję głównie na Fruity Loops. Windows w ogóle nie widzi tej karty, ale FL widzi, tyle tylko że w sekcji AUDIO. Odpalam i normalnie słyszę dźwięk a karta sygnalizuje poprawne działanie. Gdzie tkwi problem? W sekcji MIDI. FL widzi kartę w zakładkach, ale próba jej ustawienia jako domyślnego urządzenia midi kończy się komunikatem, że identyfikator tego urządzenia pozostaje poza zakresem tego systemu. Port ustawiony na 16, ale co bym nie wpisał to i tak pojawia się ten sam komunikat o tym, że jest poza zakresem.Innymi słowy Error.
System postawiony był kilka dni temu. Windows Professional SP2. Dodam, że lat temu ze 2 karta normalnie pracowała i to na starszych sterownikach. Tym razem przeleciałem wszystkie możliwe jakie są dostępne on line i niestety ciągle jest ten sam problem. Nie można załadować sterownika do czegoś, co w menedżerze urządzeń widnieje z żółtym wykrzyknikiem jako Behriger BCA2000WDM V2.1.0.6. Powyżej w menedżerze jest drugi podobny wpis: Behriger BCA2000 V2.1.0.6. i wykazuje on jak najbardziej poprawne cechy funkcjonowania.
Drodzy mili! Usilnie proszę o pomoc! BCA-2000 który posiadam jest z tej drugiej, poprawionej serii. Nie ma więc mowy o jego wadzie fabrycznej tym bardziej, że jak już napisałem kiedyś normalnie działał, a potem przeleżał w pudełku ze dwie wiosny.
Wniosek mój jest taki. Nie mogę załadować sterownika odpowiedzialnego za sekcję MIDI.
Raz jeszcze baaaardzo proszę o ewentualną pomoc i sugestie.
Krzysiek[addsig]