Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
-
Boono
Fx Channel - mixdown (bounce) track
autor: Boono » wtorek 31 maja 2011, 16:39
Ciekawy jestem czy ktoś w ramach braku "mocy" PC korzystał kiedykolwiek z opcji exportu ścieżki pogłosu z np. track'u gitary, a póżniej importować ją na odzielną ścieżkę, i zmiksować z sygnałem podstawowym.
Jest jakakolwiek różnica?
(nie biorę pod uwagę ewentualnej korekcji pogłosu, na którą trzeba przeznaczyć w tym przypadku troche więcej czasu:P)
Magister Sztuki
-
gasiu
autor: gasiu » wtorek 31 maja 2011, 16:58
o miksowaniu po kawałku (w sensie np. "chórki" na jedną ścieżkę) to słyszałem...
i co nawet jeśli ten mega-zasobożerny efekt nie zrobi tego w czasie rzeczywistym to nie lepiej przepuścić ten instrument i mieć na jednej ścieżce gitarę z nałożonym efektem? po co tak kombinować jak piszesz?
[addsig]
Pozdrawiam!
Gasiu
-
Boono
autor: Boono » wtorek 31 maja 2011, 20:17
...o miksowaniu po kawałku (w sensie np. "chórki" na jedną ścieżkę) to słyszałem...
i co nawet jeśli ten mega-zasobożerny efekt nie zrobi tego w czasie rzeczywistym to nie lepiej przepuścić ten instrument i mieć na jednej ścieżce gitarę z nałożonym efektem? po co tak kombinować jak piszesz?...
Ponieważ w trakcie miksu może się okazać że są potrzebne inne proporcje pogłosu.
A faktycznie nie trzeba się bawić z mixdownem, lepiej drugą ścieżkę z pogłosem potraktować freeze.
Magister Sztuki