Stabilne zewnętrzne interfejsy audio
zamierzam podpiac to pod kompa stacjonarnego. nie potrzebna mi duza ilosc IO, bo korzystam tylko z jednego synthezatora.. zalezy zeby dobrej jakosci byly nagrania sciezek i stabilne sterowniki.....
Myślę, że RME tu wygra zarówno w stabilności jak i jakości toru audio.
-
Re: Stabilne zewnętrzne interfejsy audio
...... co polecicie bardziej..? uzywanego multiface I czy nowego echo AF4??
zamierzam podpiac to pod kompa stacjonarnego. nie potrzebna mi duza ilosc IO, bo korzystam tylko z jednego synthezatora.. zalezy zeby dobrej jakosci byly nagrania sciezek i stabilne sterowniki.....
Myślę, że RME tu wygra zarówno w stabilności jak i jakości toru audio....
z tego co wyczytalem echo audiofire 2 i 4 korzysta z tych samych przetwornikow co ff400 (AK4620) co jest jeszce odpowiedzialne za jakosc toru audio??
z tego co wyczytalem echo audiofire 2 i 4 korzysta z tych samych przetwornikow co ff400 (AK4620) co jest jeszce odpowiedzialne za jakosc toru audio??...
Przeglądając fora wywnioskowalem jedno, jesli chodzi o pro audio większość poleca |RME. Fakt Echo to też wyzsza półka jesli chodzi o interfejsy, jednak natrafiłem na pare postów w którym odradzano ich kupno. Dla mnie sprawa jest prosta wybralbym Rme dlatego, że są sprawdzone w zawodowej pracy a to znaczy, że są stabilne a to przekłada się na efektywność. Co do przetworników - myślę, że nie ma sensu rozpatrywac różnicy w brzmieniu w takim sprzęcie, jednak znam przypadki kiedy różne karty z tymi samymi przetwornikami brzmiały inaczej. Podsumowując idż w stabilne, sprawdzone rozwiązanie i skup się na muzie a nie na walce ze sprzętem.
pozdro
-
rozumiem, tylko z ciekawosci sie pytam, od czego zalezy jakosc nagranego toru audio..
Witam
jestem pewien , ze stabilnosc wspolpracy interfejsu audio z komputerem
napewno zalezy od systemu z jakim wspolpracuje
mam edirol ua-25 , ktory w zaleznosci od potrzeb pracuje na trzech roznych systemach operacyjnych : mac , windows xp , windows vista
za niezawodny uwazam xp
pewniak
pozdrawiam
Pewniakiem jest tylko to że wszyscy zdechniemy
Stabilnośc zależy wyłącznie od sterowników dla danego systemu ale w powiązaniu z resztą osprzetu kolego....dlatego na bardzo podobnym systemie jednemu będzie super a drugiemu nie(np. różnica w karcie graficznej , dysku czy chipsecie)